PlayStation 4 lijkt prijsverlaging te krijgen in Amerika

Halverwege september werd bekend dat in Japan de prijs van de PlayStation 4 werd verlaagd. Phil Spencer, baas van de Xbox-divisie van Microsoft, zei later te verwachten dat Sony ook in andere regio’s de prijs zou verlagen. Een nieuwe promotie van het Amerikaanse bedrijf Target lijkt deze verwachting waar te maken.

Op de website van Target is een afbeelding verschenen, die duidt op een prijsverlaging van 50 dollar. Dit zou betekenen dat de Amerikaanse adviesprijs van de PlayStation 4 verlaagd wordt naar 350 dollar. Sony heeft zelf nog niet bevestigd dat de prijs van de PlayStation 4 wordt verlaagd in Amerika. Het is dus mogelijk dat dit een unieke actie van Target zelf is. De gebruikte woorden lijken echter te duiden op een algehele prijsverlaging.


Ongetwijfeld zal er snel meer duidelijkheid komen over de oorsprong van deze afbeelding. Mocht er daadwerkelijk een prijsverlaging plaatsvinden in Amerika, dan is het voor ons te hopen dat deze overwaait naar Europa.

 1.   
  Daan's avatar

  Goed bezig!! 🙂

 2.   
  G-6's avatar

  hopelijk gaan na Japan door met die prijsverlaging want na bijna 2 jaar mag het ook wel en een keer.

 3.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Als ik tussen een PS4 of XBone moet kiezen, kies ik toch maar voor een Wii U.

 4.   
  PaNNa's avatar

  Nu binnenkort nog in Europa voor er spanning gaat komen 🙂

 5.   
  Ralph P Scene's avatar

  laat het gevecht maar komen!

 6.   
  Noice!'s avatar

  Glenn Lambrix schreef, "Als ik tussen een PS4 of XBone moet kiezen, kies ik toch maar voor een Wii U."

  Ondanks dat dit najaar maar schraal is, nog steeds de beste keus qua exclusives vind ik. Als de Wii U wat zakt in prijs zou eigenlijk elke gamer er een moeten aanschaffen, want er zijn wat games voor uit gekomen die je over 10 jaar nog wil spelen. De Wii U heeft ook als enige veel games die passen in een “normaal” leven, waarbij je werkt of stevig studeert: de games zijn plug en play en ook leuk om voor 15 minuten te spelen. Ik merk vaak dat ik wel zo willen spelen op de PS4 of Xbox One, maar dat ik simpelweg geen 3 uur vrij wil maken; dan speel ik gewoon even een Mario Kart Cupje of wat online matches SSB of Splatoon en dan stop ik lekker. Heerlijk ding!

  OT: een officiële prijsverlaging? Shit is aan! Dat betekent dat retailers er nog wat vanaf snoepen in de feestmaanden en zowel Sony en MS hebben al een wereldwijde cashback actie lopen die retailers moet stimuleren hun console te verkopen. In de USA zul je voor $299 dikke bundels gaan zien deze black friday denk ik.

  Goed nieuws! Want naast dat Sony van mij niet te veel winst moet gaan maken op de consoles, iets wat nu het geval is, omdat ze ook Plus verkopen, hebben ze dit wel een beetje nodig. Met alleen de Uncharted collectie hebben ze compleet niets extra’s te bieden deze herfst, terwijl Xbox een geweldige line up aan games heeft. Uiteindelijk is er genoeg te spelen op de PS4, maar exclusief is het niet. Maar als je zorgt dat je goedkoper bent dan je concurrent, dan maken GoW, Forza6, Tomb Raider en Halo ook weinig meer uit, dan gaan mensen voor het pakket van €50 minder.

 7.   
  WildRetro's avatar

  Zoals ik las gaat t bar slecht met de Wii U. En ben ik nou zo oud ? Als ik lees dat sommigen meer als 3 uur gamen? Ben al blij als ik 10 uur game in totaal van de hele week. Ff on topic. Ook al gaat de ps4 in prijs omlaag zou ik hem nog niet aanschaffen vanwege al die HD remasters en remakes. Hou t wel bij me Xbox One.

 8.   
  LeroyJenkins's avatar

  Glenn Lambrix schreef, "Als ik tussen een PS4 of XBone of een Wii-U moet kiezen, kies ik toch maar voor een Wii U."

  Fixed 😉

 9.   
  Noice!'s avatar

  WildRetro schreef, "Zoals ik las gaat t bar slecht met de Wii U. En ben ik nou zo oud ? Als ik lees dat sommigen meer als 3 uur gamen? Ben al blij als ik 10 uur game in totaal van de hele week. Ff on topic. Ook al gaat de ps4 in prijs omlaag zou ik hem nog niet aanschaffen vanwege al die HD remasters en remakes. Hou t wel bij me Xbox One. "

  Het gaat slecht met de verkopen, maar qua games is het een must have imo. En juist als je weinig tijd hebt om te gamen is de Wii U ideaal: Nintendo games zijn leuk om 3 uur aaneen te spelen, maar bieden ook de mogelijkheid om snel even een half uurtje lol te hebben. Zo vaak heb ik dat met de PS4 of One dat ik eigenlijk wel even wil gamen, maar dat elke game te veel tijd van me vraagt. Dan heb je ook nog die kolere updates waardoor je zelden een vame gewoon goed kans spelen als je hem binnen krijgt. Met de Wii U start ik de game vanaf de Gamepad op en binnen 30 seconden begint het aftellen van m’n Mario Kart race. Daarom snap ik niet dat niet meer volwassen mensen Nintendo games omarmen: naast het nostalgische gevoel krijg je excellente gameplay die veel meer respect heeft voor je tijd dan games van andere ontwikkelaars. Ik heb genoeg van al die QTE feestjes waarin ik meer toeschouwer ben dan speler en Nintendo’s games zijn gewoon gemaakt om te spelen, niet om te “kijken”.

  Dat gezegd hebbende en OT: de prijs van de Wii U is veel te hoog. Als je dadelijk een PS4 kan scoren voor €300 tot €350 dan kunnen de Wii U games nog zo goed zijn, er is niemand die dan niet voor de PS4 gaat. De PS4 heeft misschien momenteel geen games die mij aanspreken, maar ik kocht het ding blind bij launch op basis van het verleden: Sony ondersteunt z’n consoles altijd goed en relatief lang en je weet dat er vanzelf kwaliteit gaat komen. Daarnaast is er zo veel moois op 3rd party gebied dat je je nooit hoeft te vervelen. Dat is uiteindelijk wat de Wii U mist, met ongeveer 1 goede game per seizoen. Het is dé console voor erbij, maar dan moet wel wat met de prijs gebeuren.

  Zou Xbox ook zakken met de prijs? Ze zijn zo impopulair in Europa dat je haast zou zeggen dat het wel moet om te overleven. Als ik op basis van eigen ervaring met de consoles en afgaande op de games die ervoor verschijnen deze kerst een console zou aan moeten raden dan zou ik geneigd zijn een Xbox One aan te raden; ze krijgen een nog strakkere UI volgende maand, hebben leuke exclusives, de controller is goud en met de backwards compatibility hebben ze ook een mooie feature. Maar ze moeten wel onder de prijs van de PS4 gaan zitten om iets te willen forceren denk ik, dus een XBOne Halo bundel voor €299 zou deze herst in de winkels moeten liggen en dat gaat vast niet gebeuren.

  Een prijsverlaging betekent uiteindelijk meer dan een mooie lijst van exclusives voor de meeste mensen die nu nog een console moeten kopen. 2 jaar na de launch zijn de meeste hardcore gamers wel voorzien en nu gaan de casuals kopen. De PS4 heeft de beste naam hier en als ze gelijk of beter geprijsd zijn dan loopt iedereen de Mediamarkt of Bart Smit uit met een PS4, ongeacht hoe leuk de Xbox One eigenlijk is.

  Tl;dr Als Sony de PS4 goedkoper maakt en MS reageert niet, dan is de Xbox definitief dood hier.

 10.   
  Papachico's avatar

  Ik ben gekapt met nintendo. Enige spel dat ik uiteindelijk nog de moeite waard vond was zelda. Daar heb ik toendertijds een wii voor aangeschaft. Jammer allemaal. Dacht dat er veel meer boeiende shit zou komen, maar die familie spelletjes trekken mij niet. Speel ook vaak alleen dusja. En Mario of Sonic heb ik nou wel gezien. Speelde t sinds de sega en nes maar nu hoef t niet meer.

  OT: Fijn dat er een prijsverlaging komt. Mag wel wat meer zakken dan 50 euro.

 11.   
  FireBallz's avatar

  helaas woont 99,99% van ons niet in Amerika.

 12.   
  Speedredz's avatar

  in nederland mag ie ook nog wel goedkopen van mij