Ubisoft besluit World in Conflict-servers niet te sluiten na ophef

Wanneer de online populariteit van een game afneemt, kiezen sommige uitgevers ervoor om de servers van de game offline te halen. Even leek het erop dat de strategy-game World in Conflict van ontwikkelaar Massive hetzelfde lot zou ondergaan, maar uitgever Ubisoft heeft besloten om de servers van de game voor een onbepaalde tijd nog in leven te houden.

Een bericht op het World in Conflict-forum kondigde eerder aan dat de online functionaliteit van de game zou worden stopgezet:

It was a very difficult decision to make but for several reasons it is not possible to keep the servers online anymore. This includes Massgate, the game severs and the forums, which means it will only be possible to play campaign and LAN games after that.
Alhoewel er geen duidelijke reden voor het sluiten van de servers werd gegeven, lijkt het logisch dat de afnemende populariteit van de game een reden was voor deze beslissing. De kleinschalige community van World in Conflict was vanzelfsprekend niet blij met deze aankondiging en kwam dus in actie. Er werd onder andere een petitie opgestart en deze lijkt haar vruchten te hebben afgeworpen.

Ubisoft heeft een nieuwe aankondiging geplaatst op het forum, waarin wordt bevestigd dat de servers voorlopig online blijven:

We have decided to postpone the shutdown of Massgate and the servers as we are still investigating some potential community based solutions. No promises, but we are looking into it. We want to make sure all options are exhausted before we shut it down.
Er wordt dus gezocht naar een nieuwe oplossing. De community van de game zal hierbij wellicht een rol spelen. Garantie voor een daadwerkelijke oplossing biedt Ubisoft echter niet.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik ben helemaal geen fan van Ubisoft en staan ergens helemaal onderaan als favoriete uitgever/ontwikkelaar, maar dit is toch wel zéér netjes!

    Ik zou zeggen, maak een aller laatste patch die dedicated servers toevoegt en vervolgens gooi je het spel in een sale.. 😉