Oculus Rift ongeveer even duur als vijf broodroosters – GamersNEP Nieuws


Irvine, Californië – De consumentenmodellen van de eerste virtual reality-brillen verschijnen begin volgend jaar al, maar er heerst nog steeds veel onduidelijkheid over de prijs. Sony liet eerder al weten dat de PlayStation VR net zo duur wordt als een nieuwe console en vervolgens gaf Oculus VR aan dat zijn bril minstens 300 dollar gaat kosten, om dit bedrag later bij te stellen naar 350 dollar of meer. Deze vage prijsomschrijvingen zorgden voor veel verwarring en daarom komt Oculus-baas Palmer Luckey nu met opheldering.

Tegenover GamersNET liet Luckey weten dat de Oculus Rift naar verwachting ongeveer even duur gaat worden als vijf broodroosters, al kan dat bedrag nog oplopen tot drie combimagnetrons. Hierbij benadrukte Luckey dat deze prijs inmiddels vaststaat, al is er volgens hem een grote kans dat deze in aanloop naar de release zal veranderen.

Naar aanleiding van Luckeys uitspraken besloot ook Sony met concretere informatie te komen. De Japanse PlayStation VR-bedenker Fuking Dür stelde gamers gerust door aan te geven dat Sony’s virtual reality-bril niet meer gaat kosten dan een 4K-televisie. Tegelijkertijd benadrukte hij dat de bril waarschijnlijk wel duurder wordt dan een DualShock 4-controller. Een prijsverlaging kort na de release is volgens Dür ondenkbaar. De beste man benadrukte dat we hooguit fikse kortingen kunnen verwachtingen.

Tot slot namen we contact op met Valve-baas Gabe Newell, om hem te vragen hoeveel de HTC Vive gaat kosten. Newell verklaarde echter dat hij nog geen tijd heeft gehad om hierover na te denken, aangezien hij momenteel druk bezig is met de ontwikkeling van Half-Life 3. Toen we hem vroegen of dit echt waar is, barstte Newell in lachen uit en antwoordde hij: “natuurlijk niet”. Deze grap noemde Newell zelf “onbetaalbaar”, waarna hij liet weten dat je voor dat bedrag straks twee HTC Vive’s kunt kopen.

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

 1.   
  mheiden21's avatar

  lol

 2.   
  23tygo's avatar

  haha weer gelachen! Bedankt GN.

 3.   
  Ryan2000's avatar

  mooie fantasie weer!!!

 4.   
  TinusGN's avatar

  Lol

 5.   
  Glenn Lambrix's avatar

  En een game kost z’n 5 kratten bier?!

 6.   
  Bosnegert's avatar

  Ga ik toch liever brood roosteren dan dit

 7.   
  RikZonderC's avatar

  Heerlijk

 8.   
  Leukste's avatar

  Heerlijke rijke fantasie.

 9.   
  Speedredz's avatar

  Hoe kom je erop Hahaha.