Gratis PS Plus-editie van DriveClub verdwijnt binnenkort

Officieel moest de PlayStation Plus-editie van DriveClub een jaar geleden verschijnen, maar dankzij een problematische release kunnen we pas sinds drie maanden met deze gratis versie aan de slag. Het komt dan ook als een verrassing dat Sony de PS Plus-editie volgende week al verwijdert.

De PS Plus-editie van DriveClub is nog tot 6 oktober beschikbaar in de PlayStation Store. Een dag later worden de nieuwe PlayStation Plus-games toegevoegd. Download je DriveClub vóór aanstaande woensdag, dan kun je hem gewoon blijven spelen en herdownloaden. De betaalde editie blijft bovendien beschikbaar.

PlayStation-baas Shuhei Yoshida verklaarde tegenover Eurogamer dat hij trots is op DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios. De studio bleef, ondanks de lastige launch, keihard werken aan de game en dat heeft volgens Yoshida zijn vruchten afgeworpen. Toch is hij niet positief over de toekomst van de franchise en het genre in het algemeen:

The driving genre’s a very difficult market right now. The team, we need to find a great angle for the racing to continue, to come up with a new racing game, if we’re to look at another racing title. Creative ideas come when things are tough, so that lightbulb moment, I’m looking forward to.
De Premium-editie van DriveClub is momenteel voor 29,99 euro te koop.

  1.   
    TheHulk0183's avatar

    is die er eindelijk hahha

  2.   
    Bram_M99's avatar

    Nou wat een tegenvaller. Pff, daar zo lang op gewacht? Je kunt een paar races en een paar auto’s kiezen en voor de rest is het betalen.

  3.   
    PSPfreaky's avatar

    Dat lijkt me echt naaiend voor de ontwikkelaars…

  4.   
    AtomicDogg's avatar

    Wat was DriveClub een underwhelming game zeg, zelfde geld voor The Order 1886. Voor de release werd verwacht dat het echt een topper zou worden

  5.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Het is niets meer dan een demo.

  6.   
    Overload14's avatar

    Khebbet een tijdje geleden toen het juist uitkwam gedownload en effe gespeeld maar was het na nog geen 10minuten beu. Zoals hierboven al gezegd werd je hebt maar een paar races en auto’s de rest is dokken. Kan je beter op een nieuwe Gran Turismo wachten of gewoon de vorige spelen op een oudere console ipv drive club te downloaden/kopen vind ik.

  7.   
    Bacotje's avatar

    Dit zou DE releasegame zijn voor de PS4. En nog gratis ook. Release was een dikke vette fail en nou halen ze m ook alweer van Plus af. Ik vond het spel ook voor geen meter spelen. Koop dan Project Cars of the crew ipv deze meuk.

  8.   
    kmjansen's avatar

    AtomicDogg schreef, "Wat was DriveClub een underwhelming game zeg, zelfde geld voor The Order 1886. Voor de release werd verwacht dat het echt een topper zou worden"

    Ondaks dat the order vrij kort is heb er zeer van genoten, wel 1 van de mooiste games tot nu toe, alleen te cinematic dat wel, de game zou goed passen in een open wereld setting.

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    AtomicDogg schreef, "Wat was DriveClub een underwhelming game zeg, zelfde geld voor The Order 1886. Voor de release werd verwacht dat het echt een topper zou worden"

    Ik heb mij zeer vermaakt met The Order niks mis met dat spel, heb er ook zeker een tijdje over gedaan om uit te spelen.

  10.   
    FireBallz's avatar

    ‘het race-genre zit verwikkeld in een lastig parket op het moment’ nou, als de makers nou gewoon even een goede game hadden neergezet zoals Forza was er niks aan de hand, maar omdat er zoveel producers zijn die veel dingen fout doen lijkt het ineens net alsof het Race-genre maar net de kop boven water krijgt. Zo zit et niet.