RosePortal Games manipuleerde user review-systeem op Steam

Valve heeft laten weten dat het de user reviews van Epic Quest of the 4 Crystals heeft verwijderd. De game werd door RosePortal Games onder de aandacht gebracht door middel van gratis keys en in ruil daarvoor plaatsten gebruikers positieve reviews.

Misschien is de game ook wel te pruimen, maar op deze manier kregen gamers een incentive om positief te zijn. Valve voert verder aan dat het gepast is om in reviews aan te geven dat deze zijn gebaseerd op een product dat de reviewer van de uitgever of ontwikkelaar heeft gekregen.

Advertising laws in many countries require you to disclose any compensation for your review. If you received anything from a publisher or developer in exchange for a user review please say so in your review.

Unfortunately, we cannot tell which reviews were manipulated in this way. To preserve the integrity of user reviews on the product, we’re deleting all user reviews to date. If you wish to repost your review, we welcome you to do so. We’ve emailed all affected customers and included a copy of their user review.


Omdat niet is vast te stellen welke reviews zijn geschreven naar aanleiding van een gratis key, heeft Valve de hele database dus gewist. Terecht, of is hier niet zoveel aan de hand ?

 1.   
  swklijn1's avatar

  En terecht.

 2.   
  Mjolnir's avatar

  Terecht

 3.   
  3333/3333's avatar

  Er is hier niet zoveel aan de hand.

  Ten eerste is dit niet te voorkomen, en ten tweede het is aan de gamers zelf om te bepalen in hoeverre zij zich laten overtuigen door een recensie.

 4.   
  nuclearnemo's avatar

  Ik betwijfel of dit de enigste ontwikkelaar is die dit doet, denk het eerlijk gezegd niet.

 5.   
  mheiden21's avatar

  Goede actie van Steam om de recensies waardevol te houden, maar het zal inderdaad niet de enigste zijn waarbij recensies worden gemanipuleerd.