Gamersnet.nl

Horrorscenario voor backers Kickstarter-project

De hel van elke Kickstarter-backer. Je steekt geld in een project dat je tof vindt, en plots verdwijnt het gehele project van de aardbodem. Het overkwam backers van de game Mansion Lord.

Mansion Lord verscheen twee jaar geleden op Kickstarter. De game omschrijft zichzelf op de pagina als een ‘whodunnit’ moord-mysterie verandert in een RPG/business sim in pixel art-stijl, en zou moeten worden ontwikkeld door Golgom Games. Het doel van 25.000 dollar werd met 30.788 dollar ruimschoots voorbijgestreefd, maar dat weerhield de ontwikkelaar er niet van een extra donatieronde te houden via haar site. Toen in augustus deze donatieronde voorbij was. verdween de game simpelweg van de aardbodem.

Sinds augustus 2014 ontbreek ieder spoor van zowel de game, als de ontwikkelaar. De website van ontwikkelaar is inmiddels verlopen, en de Kickstarter-pagina, Steam Greenlight en Social Media-feed van het bedrijf zijn ook al meer dan een jaar niet meer geüpdatet. Middels wat onderzoek is de naam Mike Wong naar voren gekomen, al is er tot op heden ondanks verschillende pogingen nog geen contact geweest met meneer Wong. Het lijkt er dus op dat de game en daarmee de opgehaalde 30.000 dollar via Kickstarter plus het bedrag dat met PayPal via de site werd opgehaald, verdwenen zijn.

Inmiddels lijkt via Kickstarter en Steam een heuse klopjacht te zijn opgezet. Blijf jij na dit nieuws nog projecten steunen via Kickstarter, of denk je voortaan twee keer na?