Ik speel nog wel eens op mijn PlayStation 3 of Xbox 360 | CrewGrounds

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Ik speel nog wel eens op mijn PlayStation 3 of Xbox 360

Rodney Nijbacker
Nee
Zowel mijn PlayStation 3 als Xbox 360 staan nog altijd gebroederlijk naast elkaar stof te happen in mijn kast. Zo heel, heel, heel af en toe pak ik één van bijbehorende controllers nog wel eens op, maar ik grijp toch steeds vaker naar die van mijn PlayStation 4. Met games als Grand Theft Auto 5 en FIFA 16 ben ik de laatste tijd aardig wat uurtjes zoet geweest, maar ook haalde ik korte tijd geleden de platinum trophy van Battlefield: Hardline binnen. Dit zijn alle drie games die ik persoonlijk liever op de huidige generatie consoles speel, voornamelijk dankzij de grafische kwaliteit.

Lennart van Alem
Jazeker!
Aangezien ik een arme student ben, heb ik nog geen new-gen. Eerlijk gezegd is de enige reden dat ik een Xbox One zou willen, om met anderen te kunnen spelen. Momenteel vermaak ik me prima op mijn Xbox 360. Die One komt er nog wel, maar het is geen noodzaak!

Michiel Brunsveld
Nee
Sinds de PlayStation 4 en Xbox One heb ik afscheid genomen van de oude consoles. Ze hebben me geweldige ervaringen geboden, maar het is ook tijd om door te gaan. Er zijn maar weinig unieke games die echt aan een console gebonden blijven, veelal zien we de grote toppers en klassiekers wel in een remake of remaster terug. Dankzij backwards compatibility is de Xbox One helemáál fanservice aan het verlenen. Nee, de PlayStation 3 en Xbox 360 waren toffe consoles, maar ik heb ze geen moment gemist sinds ze het pand hebben verlaten.

Leon Kempers
Nee
Eens je een current-gen console in huis hebt gehaald, is er weinig reden om je oude bakbeest nog aan te slingeren. Alle multiplatform-games verschijnen tegenwoordig immers op de PlayStation 4 en Xbox One, dus dan is er weinig reden om nog te kiezen voor de inferieure variant. Overigens betekent dat absoluut niet dat mijn PlayStation 3 stof staat te happen. Dit is namelijk nog steeds mijn favoriete blu-ray-speler, dus het lijkt er niet op dat ik binnenkort afscheid ga nemen van mijn oude vriendje.

Koen van Susteren
Nee
Ik game tegenwoordig alleen nog maar op mijn pc. Ik heb nog een PS3 en Xbox 360, maar die heb ik beide al meer dan een jaar niet meer aangeraakt. Ik kan me eigenlijk ook geen reden bedenken waarom ik ze ooit nog aan zou zetten. De aanschaf van een Xbox One of PlayStation 4 lijkt me in dat geval waarschijnlijker, al zie ik vooralsnog geen reden om een current-gen console aan te schaffen.

Mike Gevers
Nee
Ik ben in het tijdperk van de PlayStation 2 overgestapt op pc-gaming, maar als toekomstig oudheidkundige ben ik het natuurlijk aan mijn stand verplicht om God of War een van de vetste game-franchises ooit te vinden. En omdat de eerste twee games niet verder zijn gekomen van de PlayStation 3 (en waarschijnlijk ook nooit meer uit zullen komen voor new-gen consoles), ben ik dus min of meer gedwongen om de PS3 te blijven gebruiken voor God of War. De ironie wil dat juist mijn studie ervoor zorgt dat ik momenteel minder geneigd ben om de PS3 weer aan te sluiten, want mijn pc is een stuk minder gedoe. Daarom een genuanceerd antwoord: nee, ik heb al een tijdje niet meer gegamed op de PS3, maar de intentie blijft wél aanwezig.

 1.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  de tijd is geweest… ik stap later ook over naar een Game pc en dan zal ik me xbox 360 alleen nog maar opstarten als ik iets met de xbox crew ga doen

 2.   
  Speedredz's avatar

  Vroeger speelde ik nogwelleens xbox maar pc vind i ktoch chiller dus ik speel vaker pc

 3.   
  WildRetro's avatar

  Dan ben ik denk ik nog ouderwets als ik zeg dat ik soms nog speel op de PS2 en zelfs GameCube naast me Xbox one. Een game pc lijkt me hel met updaten enzo en soms vastlopen.

 4.   
  StaRific's avatar

  Laatst nog demon souls en dark souls voor ps3 gehaald dus speel er naast mijn ps4 nog geregeld op

 5.   
  Sa.'s avatar

  Ik speelde de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar op de 360 om met vrienden paar potjes CoD te gaan doen. Als eind dit jaar de backwards compatibility er is, dan zal ook dat op de One kunnen en dan zal de 360 uit het beeld verdwijnen.

 6.   
  Tom's avatar

  Een game pc updaten is absoluut geen hel. Laatst toen ik juist weer even tijdens een stream op mijn Xbox 360 wilde spelen, dat was pas moeilijk. Drie tergend lange updates en een Dashboard wat nog sneller zou werken op de processor van mijn magnetron. Ben blij als ik die games straks gewoon vanaf m’n Xbox One kan runnen.

 7.   
  Indotastic's avatar

  Ik speel nog trouw op mijn xbox 360. Ik zou een xbox one willen, maar wil eerst een redesign. De huidige xbox one vind ik gewoon te lelijk en te groot. Al wordt de verleiding nu wel heel groot met Halo 5 en de nieuwe Tombraider…

 8.   
  Sa.'s avatar

  Tom schreef, "Een game pc updaten is absoluut geen hel. Laatst toen ik juist weer even tijdens een stream op mijn Xbox 360 wilde spelen, dat was pas moeilijk. Drie tergend lange updates en een Dashboard wat nog sneller zou werken op de processor van mijn magnetron. Ben blij als ik die games straks gewoon vanaf m’n Xbox One kan runnen. "

  Gek genoeg gebeurt dit op allerlei vlakken. De PC heeft tegenwoordig Origin, Steam, Teamspeak en een Xbox App die allemaal vet goed werken. Op de One heb ik regelmatig last van party-glitches, het joinen van games met crappy servers of een game met gewoonweg een kut MP systeem. Daarnaast moet ik nu elke One game die ik koop gaan zitten installeren, wat verdomme nog 4x zo lang duurt ook in vergelijking met PC (vooral het download gedeelte). Kortom, Console verliest zn gemak en PC groeit er juist in. Voor veel mensen zou het niet eens zo heel raar zijn om een desktopje naast hun TV te zetten met een draadloos muisje en een Xbox One controller. 😉

 9.   
  King of Heroes's avatar

  Ik gebruik nog regelmatig mijn PS3. Heb ik MGS5 gekregen, dan heb ik lekker de MGS hd collectie gekocht voor in de serie te komen. Hetzelfde geldt voor Persona 5 die gaat komen.

 10.   
  Zultkop's avatar

  Ik speel nog zeer graag op men ps3! Zoveel goede games die tof zijn waar ik nog steeds aan moet geraken en dan ook nog een ps4 dan heeft u tijd te weinig! 😆

  ‘k had wel een 360 die wil k verkopen maar kon daar rien-de-knots meer voor krijge. Da zegt veel over kwaliteit van microsoft! 👿

 11.   
  boogy0603's avatar

  PS3 alleen nog voor black ops 2 maar voor de rest op ps4

 12.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Game geregeld nog wel op m’n xbox 360 vanwege skate 3.

  Ook mijn ps2 word nog redelijk vaak gebruikt vanwege Guitar Hero.

  Zit nog steeds te overwegen om een ps4 voor mezelf te halen of om m’n pc lekker te upgraden voor hetzelfde geld.

  Ben met m’n pc overigens nog wel even zoet.

 13.   
  Kamelot2's avatar

  Om heel eerlijk te zijn speel ik nooit op de ps3, behalve mijn vrouw en de ps4 gebruik ik ook zelden, alleen nog voor netflix of voor Films. Sinds ik een brute PC heb, ben ik daar niet meer weg te slaan haha. Maar ik merk dat games toch wat soepeler en lekkerder speelt op PC dan op PS4 ”al moet ik zeggen dat ik race games wel vaak lekker vind spelen op een PS4 vanwege de controller” 8)

 14.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Ik speel regelmatig nog op de PS3, Ik blijf ook oude games kopen die me jaren terug supervet leken en nu voor nog geen 10 euro te koop zijn. Daarbij komt dat die oude games ook nog trofeeën bevatten en dat is altijd mooi meegenomen. (Krijg ook nog elke maand PSplus games op de 3 dus het zou zonde zijn om dat niet te checken)

  Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat een PS4, XBO of PC veel fijner is om op te gamen dan de oude generatie.

 15.   
  Rijstekorrel's avatar

  Nee staat ook alleen maar stof te happen eigenlijk, ik denk dat ik de ps3 over een tijdje gewoon te koop zet.

 16.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heel af en toe heb ik zin om kindjes te vuisten in skate of bo2 dus dan zet ik nog wel eens mijn xbox aan. Doe het wel steeds minder vaak omdat ik geen zin heb om iedere keer xbox live te kopen om even een uurtje op mn xbox te spelen.

 17.   
  Gajes859's avatar

  Zeker wel. Momenteel heb ik nog wel een paar spellen op de PS4 niet uitgespeeld. Over een maand heb ik weer tijd en maak ik ze af. Daarna verder op de PS3, want daarop heb ik nog meer spellen niet uitgespeeld. 8)

 18.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Nope, ben er klaar mee. Minecraft save overgezet en dan binnenkort als er meer leuke games zijn een xbox one halen.
  Nu is mijn pc eerst wel voldoende.

 19.   
  Talska's avatar

  Zou best nog wel weer eens een Xbox 360 willen en me lekker weer uit leven met de Fable,s en skyrim. Bovendien heb ik veel games op me account 🙂 Maar speel liever natuurlijk op me PS4 🙂