Ik speel nog wel eens op mijn PlayStation 3 of Xbox 360 – GN Poll

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Met september gaat het gameseizoen traditioneel van start en dit jaar worden we direct overladen met grote releases. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Mad Max en FIFA 16; het is maar een selectie van de games die deze maand zijn verschenen. Een onverdeelde favoriet was er ditmaal niet en zo kon iedere game wel op een aantal stemmen rekenen. Een greep uit jullie reacties:

Gamerfriend01:

Mad Max!! Gewoon wat hersenloos knallen en wat door de woestijn scheuren met je auto, want daarom game ik, niet om een moeilijk verhaal te volgen, maar gewoon om je te vermaken. Be Mad!!
Basman01:
Dit wordt voor mij weer: September maand, FIFA maand. Ik ben erg benieuwd hoe dit deel speelt, zeker omdat dit een game serie is die ik altijd het seizoen vol game
Bram_M99:
Voor mij word het Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Dit is mijn eerste game in de reeks en tot nu toe: Heerlijk! Echt een toffe game, hoe het in elkaar zit qua actie en toch humor vind ik zo leuk gedaan! Verder kijk ik deze maand niet echt ergens naar uit. 🙂
Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
Hoewel er nog altijd games voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen, begint de vorige generatie langzamerhand zijn laatste adem uit te blazen. Zo werd bijvoorbeeld de last-gen-editie van Mortal Kombat X na het nodige uitstel geannuleerd en is de campaign van Call of Duty: Black Ops 3 niet beschikbaar voor de PlayStation 3- en Xbox 360-versie. Wij vragen ons dan ook af of jullie nog wel eens op de PlayStation 3 of Xbox 360 gamen en de stelling van deze maand luidt daarom als volgt:

Ik speel nog wel eens op mijn PlayStation 3 of Xbox 360.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  jelte23's avatar

  zolang ik nog geen ps4 heb speel ik momenteel nog een aantal dagen per week op mijn ps4. zelfs als ik straks een ps4 heb zal ik nig steeds veel op mijn ps3 spelen want er is nig genoeg te spelen. Want niet alle games krijgen een definitive of remastered editie.

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  Niet meer alleen nog als ik wat oude games wil spelen.

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Ik speel er vrij weinig op, maar hem hem nog steeds staan. Ik wil hem niet weg doen omdat ik dat simpelweg zonde vind, misschien hier en daar een game kopen die ik nog nooit heb gespeeld…

 4.   
  King of Heroes's avatar

  Ik speel nog een paar oudere PS2 en 3 games op mijn PS3. Namelijk Persona 3 en 4 en de Metal Gear Solid hd collection. 🙂

 5.   
  ChrisBoers's avatar

  Ik heb een PS3 en PS4, en koop/krijg nog regelmatig games voor de PS3, vooral via PS Plus. Echter, in de praktijk is de PS3 al maanden niet meer aan geweest. De tijd wordt simpelweg opgeslokt door te veel geweldige PS4 games, die de PS3 kwalitatief echt doen verbleken. The Order, MGS, Until Dawn, Destiny om maar een paar van de vele titels te noemen die mijn tijd souperen. Dus, hoewel ik nog heel veel prachtige PS3 games heb staan, die ik soms nog helemaal niet aangeraakt heb (Jakuza 3, Twisted Metal), weet ik nu eigenlijk al dat ik die games NOOIT aan ga raken.

 6.   
  Neolite's avatar

  Nee, sinds ik mijn Xbox One bezit speel ik niet meer op de Xbox 360. Met de komende backwards-compatibility zie ik dit ook niet meer gebeuren.

 7.   
  VkraM16's avatar

  Als mijn Xbox 360 niet stuk was gegaan, dan had ik er ongetwijfeld nog wel op gespeeld.

 8.   
  OMGitsOhMyGoat's avatar

  Ik speel er soms nog eens op mijn ps3, vooral de games van ps+ maar soms ook nog eens een lekker potje tekken. Of als ik in de stemming ben om te huilen start ik dark souls nog eens op 😆

 9.   
  Leukste's avatar

  Ja, zo nu en dan zet ik mijn PS3 aan om een game te spelen. Dat kan zijn voor een oudere Final Fantasy, Killzone(2,3), NFS, CoD of Gran Turismo 5. Al is het maar voor het gevoel. Zoals bij de speech van Visari bij Killzone 2.

 10.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  De enige games die ik nog op mijn xbox 360 speel zijn skate 2/3 en forza horrizon 2.
  Dat zijn dan wel weer games die niet voor pc uitkomen 😳 .

 11.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nee, eigenijk niet meer sinds ik de Playstation 4 heb.

  Maar dar komt ook grootdeels dat de Playstation 3 nu bij mijn neef staat.
  En dat was juist de reden omdat ik er juist zo weinig mee speelden omdat ik vaker op de nieuwere console zat.

  Want ik merkte wel dat ik veel sneller de new-gen games speelden ipv dan de wat oudere.
  En ondanks dat ik best veel onuitgespeelde games heb met (die ik graag wil uitspelen) .o.a Kingdom Hearts 2.8 HD Remake mis ik de Playstation 3 HELEMAAL niet.

  Dus ik hou het voorloopig nu met het spelen van mijn games op de Playstation 4. 8)

 12.   
  PhydomiR's avatar

  Nee.

  Mijn x360 verkocht vlak voor de lancering van de PS4 en de PS3 staat al sinds die tijdje niet aangesloten stof te happen. Ook totaal geen behoefte aan.

 13.   
  spacebuster's avatar

  Ik speel nog regelmatig een game op de xbox360 ondanks dat ik een xbox one heb. Veel goede games op de 360 zijn behoorlijk in prijs gedaald waar door ze aantrekkelijk zijn om te kopen. Ook mijn drie kinderen hebben hun eigen 360 en gamen hier dagelijks op. Vooral met een beperkt budget is de oude generatie een prima manier om te genieten van geweldig leuke games.

 14.   
  PaNNa's avatar

  Speel soms nog op beide 🙂

 15.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Speel heel soms nog Skate 3 of Black Ops 2, verder staat mijn xbox stof te verzamelen sinds ik een pc heb.

 16.   
  Rijstekorrel's avatar

  Nee mijn ps3 staat eigenlijk alleen soms aan als vrienden zijn, heb hier aantal spellen op die je met 4 spelers kan spelen.

  Voor de rest staat de ps3 uit heb ook niks meer om uit te spelen erop

 17.   
  nuclearnemo's avatar

  Bij gebrek aan beter speel ik nog wel eens op mijn 360. Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik de laatste tijd meer op de PC game.

 18.   
  DutchACfreak's avatar

  Jazeker!
  Heb alle ac’s voor ps3, dus speel nog regelmatig op de ps3

  Maar speel toch meer op pc..

 19.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Start de ps3 alleen nog op voor mijn avatar te veranderen en demon souls

 20.   
  StroopKonijn's avatar

  Echt wel, ik heb namelijk onlangs een ps3 van iemand overgekocht en dat is mijn allereerste console dus wat denk je ;P

 21.   
  rainking's avatar

  Ik speel nog wel regelmatig op de oudere generaties. Ik heb nog een kast vol spellen staan die ik ooit nog eens uit wil spelen. Ik ben wat meer van de PlayStation, dus ik heb vorig jaar toch maar eens een Xbox 360 gekocht voor de exclusives als Halo, Forza, Gears Of War, Fable, Mass Effect en een zooi andere spellen die nooit op de PS3 zijn uitgebracht. Ik zit er zelfs aan te denken om een Wii U te kopen, zodat ik meteen een hoop Wii exclusives kan inhalen door de backwards compatibility.

 22.   
  boogy0603's avatar

  alleen nog de oude games

 23.   
  GrijzeVos's avatar

  USFIV op mijn 360 maar hopelijk komt die update snel dat ik gewoon al die oude games op de X1 kan spelen.

 24.   
  Gajes859's avatar

  Ik speel nog genoeg op mijn PS3. Volgens mij heb ik nog 25 niet-uitgespeelde games liggen. Allemaal nog steeds de moeite waard.

 25.   
  mheiden21's avatar

  Ik start nog regelmatig mijn 360 om wat oudere games te spelen. Heb hem niet gekocht om te laten verstoffen. Zowel de One en 360 maken hier genoeg uren samen.

 26.   
  FireBallz's avatar

  Zeker. Omdat ik nog geen PS4 heb.

 27.   
  Eichmann's avatar

  rainking schreef, "Ik speel nog wel regelmatig op de oudere generaties. Ik heb nog een kast vol spellen staan die ik ooit nog eens uit wil spelen. Ik ben wat meer van de PlayStation, dus ik heb vorig jaar toch maar eens een Xbox 360 gekocht voor de exclusives als Halo, Forza, Gears Of War, Fable, Mass Effect en een zooi andere spellen die nooit op de PS3 zijn uitgebracht. Ik zit er zelfs aan te denken om een Wii U te kopen, zodat ik meteen een hoop Wii exclusives kan inhalen door de backwards compatibility."

  Mass Efect is degelijk wel uitgebracht op de PS3.
  Ik had de ultimate collection box ervoor.

 28.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Amper, ik vind het fijner om op me Xbox one of PS4 te gamen, het spul van me 360 is ook kapot of versleten, en speelt gewoon niet fijn meer, en wat helemaal de reden is dat zijn de grafics het is soms zoo groot verschil dat ik der soms niet meer na wil kijken en vandaag dat ik lekker bij de Xbox one en ps4 blijft 🙂