Transseksueel personage in Assassin’s Creed: Syndicate

Ubisoft werd vorig jaar nog beschuldigd van vrouwonvriendelijkheid nadat het liet weten dat Assassin’s Creed: Unity geen vrouwelijke Assassins bevat omdat dat “te veel werk” zou zijn. Inmiddels doet het bedrijf hard zijn best om van dat imago af te komen. Niet alleen bevat Assassin’s Creed: Syndicate een vrouwelijke hoofdpersoon, ook introduceert het bedrijf voor het eerst in de geschiedenis van de franchise een transseksueel personage.

Het gaat hier om Ned Wynert, een transseksuele man die jou als speler regelmatig quests geeft. Het is nog onduidelijk hoe Wynert precies in het verhaal past.

Daarnaast heeft Ubisoft de disclaimer, die je krijgt wanneer je zijn games opstart, herschreven. Deze luidt nu als volgt:

Inspired by historical events and characters, this work of fiction was designed, developed, and produced by a multicultural team of various beliefs, sexual orientations and gender identities.
Oorspronkelijk werd enkel melding gemaakt over verschillende geloven, maar nu heeft Ubisoft dus een stuk over geslacht en seksuele voorkeur toegevoegd. Marc-Alexis Côté, de creative director van Assassin’s Creed: Syndicate, verklaart deze wijziging:
It felt like when we first wrote that for AC1 it was something that was very inclusive. But I’ve had the chance to work with more than 12 different writers on Syndicate. At one point, one approached me and said that we were not embracing diversity fully enough. I had reviewed all our crowd dialogue, I was happy with our two protagonists, but they were talking about the statement at the beginning of the game – that it was exclusive of some people. So I asked for them to propose a new statement.
Wat vind jij van deze nieuwe weg die Ubisoft is ingeslagen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Bosnegert's avatar

  i wanna be pc. woo woo

 2.   
  420blazeit's avatar

  #Dropped

 3.   
  RikZonderC's avatar

  hahahahahaha, ben benieuwd

  HYPE!

 4.   
  3333/3333's avatar

  not embracing diversity fully enough.

  De politiek correcte stront spuit uit z’n oren. Walgelijk waar Ubisoft mee bezig is.

 5.   
  Thijs.'s avatar

  vind het meer triest dan goed. Het slaat nergens op dat dit ‘nieuws’ is…. kom op jongens als je hiermee voorkopen moet krijgen is het diep triest 😉

 6.   
  Connorkill's avatar

  Er komt wss nog wel een tijd dat alleen vrouwelijke, homoseksuele of transgendere characters getolereerd worden… Wel raar want in geschiedenis was de homohaat natuurlijk nog veel erger.. maar voor het eerst? in unity was tog ook al een dergelijk character?

 7.   
  PaNNa's avatar

  En de grootste kritiek moet nog komen 🙄

 8.   
  Kardinalus's avatar

  Welcome in 2015, Where everyone is upset and offended by everything.

 9.   
  Musicman88's avatar

  Gaat weer helemaal nergens over……”wij willen gelijk zijn aan alle normale mensen, we hoeven niet afzonderlijk te worden gezet”, maar dan wel lopen zeiken dat er geen transseksuelen te zien zijn in games….bravo Ubisoft, dat ze zich hiervoor wel laten vangen. Maar een game in eerste instantie fatsoenlijk uitbrengen zonder vertragingen en een massale fail bij de launch en een crappy port versie voor de pc, nee, daar hebben ze geen oren naar.

  Ubisoft get your priorities straight!

 10.   
  Koen's avatar

  Het voelt zo wat geforceerd, maar je moet ergens beginnen wil je in een tijd aanbelanden waar dit geen ‘nieuws’ meer is.

 11.   
  Johnny1995's avatar

  ha, gay!

 12.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Vind dit wel echt iets voor Ubisoft. Trieste boel daar

 13.   
  Leukste's avatar

  Koen schreef, "Het voelt zo wat geforceerd, maar je moet ergens beginnen wil je in een tijd aanbelanden waar dit geen ‘nieuws’ meer is. "

  Hierom dus.

 14.   
  420blazeit's avatar

  Leukste schreef, "

  ”Koen” schreef, "Het voelt zo wat geforceerd, maar je moet ergens beginnen wil je in een tijd aanbelanden waar dit geen ‘nieuws’ meer is. "

  Hierom dus."

  Het slaat gewoon nergens op. Is totaal niet representatief voor die tijdsperiodes. Daarnaast wordt het hebben van een mentale aandoening gezien als iets normaals tegenwoordig. Zullen we schizofrenie ook maar met z’n allen aanmoedigen?

 15.   
  3333/3333's avatar

  Koen schreef, "Het voelt zo wat geforceerd, maar je moet ergens beginnen wil je in een tijd aanbelanden waar dit geen ‘nieuws’ meer is. "

  Het moet normaal worden dat bedrijven zich gaan schikken naar de wensen van hele kleine minderheden die bij alles ‘racisme’ , ‘discriminatie’ of ‘seksisme’ gaan roepen? Dat is wat er hier gaande is, het is onderdeel van een veel bredere maatschappelijke ontwikkeling, en het is erg gevaarlijk.

  Het probleem is niet dat er een transseksueel personage komt, het probleem is de reden waarom Ubisoft zich blijkbaar genoodzaakt voelt om dit te doen.

 16.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Het probleem is niet dat er een transseksueel personage komt, het probleem is de reden waarom Ubisoft zich blijkbaar genoodzaakt voelt om dit te doen.

  Dit is idd het hele probleem. Als ze nou slim zijn negeren ze al die Gamergate gekkies gewoon en laten ze het creatieve team écht creatief zijn ipv rekening te houden met mensen die dingen opzoeken om boos over te zijn. Alleen al het feit dat ze worden beschuldigd van vrouwonvriendelijkheid omdat er geen vrouwelijke assassins in het spel zitten geeft al aan met wat voor leipo’s we hier te maken hebben

 17.   
  toqeer's avatar

  WTF ubisoft maar ja ze moeten ergens beginnen, als je meer sex wilt in games niet dat ik hierom sta te springen om het eerste

 18.   
  FireBallz's avatar

  Wat maakt mij het uit dat er geen vrouwen inzitten.

 19.   
  mitchel1988's avatar

  Als de game maar vet is! 🙂

 20.   
  Dondonz's avatar

  Nog nooit heb ik iemand horen zeggen dat Assassin’s Creed vrouwonvriendelijk is. Degene die Ubisoft hiervan beschuldigt heeft of gewoon ontzettend veel zin om over het eerste, het beste te zeuren wat ze maar kunnen vinden, of heeft het spel nooit gespeeld om te genieten van de gameplay. Of allebei, natuurlijk.