Gamersnet.nl

Geen campaign in PS3- en Xbox 360-versie Call of Duty: Black Ops 3

Call of Duty: Black Ops 3 verschijnt nog steeds op de last-gen consoles, maar langzamerhand beginnen de beperkingen van die systemen pijnlijk duidelijk te worden. Zo heeft ontwikkelaar Treyarch laten weten dat de campaign-modus, die met veel bombarie op de E3 werd onthuld, ontbreekt in de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van de game.

Eerder stelde Activision nog dat Black Ops 3 op de last-gens wel een campaign-modus zal bevatten, maar dan voor twee in plaats van vier spelers. Nu blijkt ook dit niet haalbaar te zijn. Volgens Activision is de “ambitieuze omvang” van de co-op campaign te zwaar voor oudere systemen. Ook de Weapon Paint Shop in de multiplayer, de verschillende eSports tools en “andere features die zijn gebouwd om de next-generation hardware te benutten”, schitteren door afwezigheid op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Om bezitters van een last-gen console te compenseren, zijn de PlayStation 3- en Xbox 360-editie van Call of Duty: Black Ops 3 een tientje goedkoper. Bovendien bevatten ze een code waarmee je de eerste Black Ops-game kan downloaden.

Call of Duty: Black Ops 3 is vanaf 6 november verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en pc.