‘Oculus Rift zal minstens 300 dollar kosten’

Een paar dagen geleden werd bekend dat PlayStation VR, de virtual reality-bril van Sony, misschien wel rond de 400 euro gaat kosten. Veel gamers zijn benieuwd hoe deze prijs zich vergelijkt met de prijzen van andere virtual reality-brillen. In een interview met Nate Mitchell, VP of Product bij Oculus, komt naar voren dat de Oculus Rift in ieder geval minstens 300 dollar zal gaan kosten. Vorig jaar zei Mitchell nog dat de prijs tussen de 200 en 400 dollar zou liggen.

In gesprek met PC Gamer vertelde Mitchell waarom Oculus op het moment nog geen pre-orders accepteert. Tijdens het gesprek maakt hij bekend dat er aan de Rift een prijskaartje van minimaal 300 dollar zal hangen:

There isn’t a big reason to take your money too far ahead of the device.What I think about all day long is user experience, right? So if I’m going to promise you something and you’re going to hand me a significant amount of money or whatever it is—we all know it’s going to be at least $300—if you’re going to hand me $300 today, I am not going to be excited to tell you: ‘OK, in nine, 10, 12, 11 months, whatever it is, you’re going to get something in return.’ The longer you wait, the more you’re like, ‘This is obnoxious.’
Mitchell spreekt ook zijn voorkeur uit over het releasemodel van Apple, waarbij een product wordt aangekondigd en een week later al in de winkel te koop is. Waarschijnlijk zal de daadwerkelijke prijs van de Oculus Rift dus vlak voor de release worden vastgesteld.

Het is voor nu nog moeilijk om de prijzen te vergelijken tussen de verschillende brillen, aangezien deze nog niet helemaal zijn vastgesteld. Daarnaast moet er natuurlijk rekening worden gehouden met verschillen in design, gebruiksgemak en features.

Heb jij toch al een voorkeur voor een bepaalde virtual reality-bril? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  Bacotje's avatar

  Eerst zelf testen. Ik kan niet tegen 3d….heeft iets met mijn ogen te maken denk. Dus ben benieuwd of ik VR wel kan verdragen.

 2.   
  Downzilla's avatar

  @bacotje nee man ik denk dat het aan je oren ligt.

 3.   
  mitchel1988's avatar

  Welke beste is nog geen idee. Maar wil het wel gaan volgens en er 1 aanschaffen. Ligt denk ik ook aan aanbod van de games of is dat voor alle brille gelijk?

 4.   
  PaNNa's avatar

  Klinkt niet goedkoop, maar laten we de bevestiging maar afwachten.

 5.   
  angelaachan's avatar

  300 dollar to get motionsick, nee bedankt :’)

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik wacht nog wel met al die vr brillen, ik wil eerst eens op hebben gehad en weten hoe het is.

 7.   
  LeroyJenkins's avatar

  Misschien handig om erbij te vermelden dat de Oculus Rift geleverd wordt standaard met een Xbox One controller.

 8.   
  Rolf31's avatar

  Ik heb het even nagevraagd bij de universiteit der winkunde en deze kwam tot de wondelijke conclusie, gaat u even zitten, 300 ligt precies tussen 200 en 400. Voor leken als mijzelf werd nog even verduidelijkt, precies op de helft tussen beide uitersten ligt, jawel verbaaast u niet, 300!

  ik slaap niet meer deze nacht… 8)

  Overigens ben ik erg benieuwd hoe deze ontwikkelingen uitpakken. De vita is namelijk enorm geflopt en zelfs opgegeven en dat was ook een hype.

 9.   
  _BeefCake99_'s avatar

  @downzilla het kan aan je oren liggen hoor, want je hebt daar het evenwichtsorgaan. Dus ga niet bijdehand doen. En ga lekker sarcastische doen op yt ofzo.

 10.   
  Noice!'s avatar

  Ik heb zowel de Vive als de OR als Morpheus mogen testen en ondanks dat ik de Vive het beste vond qua ervaring, mede ook door de controls, de OR de naamsbekendheid heeft, is Morpheus (PSVR) de enige waarbij ik me heel comfortabel voelde om hem te dragen. Niet alleen is de pasvorm perfect, maar hij ziet er niet compleet belachelijk uit! Eerlijk is eerlijk: het design gaat iets ten koste van de immersie, maar het is beter zo. Mensen kunnen namelijk de Morpheus snel naar boven “schuiven” zoals je bij een integraal helm doet, wat de hele ervaring stukken minder claustrofobisch maakt.

  Sony heeft technisch gezien de mindere (daarmee bedoel ik goedkopere componenten en de PS4 die ze terug houdt, technisch is het juist daarom nóg indrukwekkender), maar goede software en het excellente design maken veel goed. Reken met OR zeker maar op $400, voor minder kunnen ze het praktisch niet doen en ik denk dat we met Morpheus hetzelfde of misschien nog meer moeten verwachten: Morpheus komt met z’n eigen processor die alles nog even wat duurder maakt.

 11.   
  Downzilla's avatar

  @_Beefcake99_ rustaaaaagh

 12.   
  jordy72o0's avatar

  THAT A LOT OF MONEY DAYUM 😮

 13.   
  Papachico's avatar

  Bacotje schreef, "Eerst zelf testen. Ik kan niet tegen 3d….heeft iets met mijn ogen te maken denk. Dus ben benieuwd of ik VR wel kan verdragen. "

  Ik heb hetzelfde. Ik krijg vaak koppijn en daarnaast draag ik lenzen waardoor mn ogen sneller uitdrogen wegens het 3d effect.

 14.   
  Papachico's avatar

  Ikan’t nie gelove schatje schreef, "Ik heb zowel de Vive als de OR als Morpheus mogen testen en ondanks dat ik de Vive het beste vond qua ervaring, mede ook door de controls, de OR de naamsbekendheid heeft, is Morpheus (PSVR) de enige waarbij ik me heel comfortabel voelde om hem te dragen. Niet alleen is de pasvorm perfect, maar hij ziet er niet compleet belachelijk uit! Eerlijk is eerlijk: het design gaat iets ten koste van de immersie, maar het is beter zo. Mensen kunnen namelijk de Morpheus snel naar boven “schuiven” zoals je bij een integraal helm doet, wat de hele ervaring stukken minder claustrofobisch maakt.
  Sony heeft technisch gezien de mindere (daarmee bedoel ik goedkopere componenten en de PS4 die ze terug houdt, technisch is het juist daarom nóg indrukwekkender), maar goede software en het excellente design maken veel goed. Reken met OR zeker maar op $400, voor minder kunnen ze het praktisch niet doen en ik denk dat we met Morpheus hetzelfde of misschien nog meer moeten verwachten: Morpheus komt met z’n eigen processor die alles nog even wat duurder maakt. "

  Hoe was de beleving? Ik neem aan dat je wel een spelletje hebt gespeeld? Ben het meest geïnteresseerd in de PSVR

 15.   
  Bacotje's avatar

  Ja ik heb dus een afwijking aan beide ogen van ongeveer -4 en draag ook lenzen. Door deze afwijking kan ik 3d niet verdragen en ik ben bang dat VR ook problemen zal geven. Mensen met een dergelijke afwijking al ervaring met aankomende VR brillen?

 16.   
  DaanDeGamer's avatar

  Ik vindt het opzich nog wel meevallen of ligt het aan mij?