PlayStation VR heeft eigen ‘Processing Unit’ nodig om te kunnen functioneren

Sony Computer Entertainment noemt de PlayStation VR, voorheen bekend als Project Morpheus, een enorm krachtig wapen, en de virtual reality bril heeft mogelijk om die reden een eigen apparaat nodig om te kunnen functioneren met de PlayStation 4. Het Japanse bedrijf noemt het zelf de ‘Processing Unit’, afgekort ‘PU’, en is een krachtbron die de PlayStation VR nodig heeft.

Deze Processing Unit moet je aansluiten op je PlayStation 4 die de signalen van de console overzet naar de PU, om vervolgens weer terug te sturen richting de televisie en de PlayStation VR.

We call it a PU, and it’s a box that takes the output from the PlayStation 4 and it splits it, splits it for something for the headset and something for the television… And it does this conversion of the 120Hz output of a PS4 that something a TV can display, and it doesn’t get warped. That let’s the people in the room that are there to see what you’re seeing.
Dit extra apparaat wordt bij de virtual reality bril van Sony geleverd en op onderstaande foto is te zien dat het geen al te groot stuk technologie is. PlayStation VR moet ergens in 2016 verschijnen en gaat rond de 400 euro kosten.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Moodey's avatar

  vind t nog steeds overpriced..

 2.   
  Noice!'s avatar

  Moodey schreef, "vind t nog steeds overpriced.."

  Dat is hetzelfde als een Ferarri overpriced vinden; dat jij het (er) niet (voor over) hebt, wil niet zeggen dat het overpriced is. Voor wat je krijgt is €400 aan de lage kant zelfs!

  Ferarri zal zelfs nog een winstmarge hebben, ondanks de materialen en manuren behoorlijk in de papieren lopen, Sony gaat er geld op toegeven. Overpriced kun je zeggen over dingen die niet meetbaar zijn in geld, zoals kunst en ook games. Je kan een game overpriced vinden die ik super tof vind, maar iets waarvan je letterijk kan uitrekenen wat de kosten zijn vind je hooguit “het geld niet waard”.

 3.   
  TinusGN's avatar

  Ik denk toch dat t em niet gaat worden met deze prijs

 4.   
  Downzilla's avatar

  Mensen kopen juist consoles omdat ze niet al te veel geld willen uitgeven, kweet niet of sony de juiste doelgroep heeft.

 5.   
  Papachico's avatar

  400 euro is idd aardig wat geld, maar ik vind het dan ook wel weer grappig dat mensen bijvoorbeeld 20 euro neerleggen voor dlc (dat enkel een paar uurtjes vervult), waar er vervolgens ook weer een stuk of 3/4 van komen. Dat is dus een game van 60/70 euro + elke keer 20 euro voor een stukje dlc. Daar lopen mensen dan weer niet over te zeuren.