Metal Gear Solid 5 kent geheim karma-systeem

Het best bewaarde geheim van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is waarschijnlijk het karma-systeem. Door je acties wordt het uiterlijk van Venom Snake namelijk behoorlijk aangepast. Wanneer je namelijk veel moordt , dieren verwondt of nucleaire wapens ontwikkelt stijgt je Demon Level. Het systeem is verborgen in het volle zicht, want het is te zien aan de ‘hoorn’ op Snake’s hoofd.

Het spel kent een drietal karma-levels. De eerste is de ‘normale’, met de kleine hoorn van granaatscherf. De tweede kent een langere hoorn, en de derde een nog langere hoorn en een Snake die onder het bloed zit. Het systeem werkt met Demon Points. Deze verkrijg je door de eerdergenoemde kwade acties. Wanneer je 20.000 van deze punten hebt verzameld ga je naar het tweede karma-level. Bij 50.000 punten gaat Snake naar het derde en laatste karma-level, en zit dan dus onder het bloed.

Gelukkig bestaat de mogelijkheid om je zonden weg te wassen. Bezoek de dierentuin in de Mother Base, red de dieren of extract kindsoldaten, en je Demon Points zakken in leven. Dit maakt het mogelijk om een lager karma-level te verkrijgen.

Is jouw Snake een heilige of een duivel? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Moodey's avatar

  Dit was wel aardig bekend, je krijgt cutscenes wanneer je een level omhoog gaat.

 2.   
  LennartvA's avatar

  Klopt! Het wordt echter nooit echt benoemd in de game en dus gekenmerkt als ‘geheim’. Daarnaast staat ook bijna nergens expliciet genoemd welke acties bijdragen aan je Demon Level, dus vandaag het nieuwsbericht! ๐Ÿ™‚

 3.   
  Noice!'s avatar

  LennartvA schreef, "Klopt! Het wordt echter nooit echt benoemd in de game en dus gekenmerkt als ‘geheim’. Daarnaast staat ook bijna nergens expliciet genoemd welke acties bijdragen aan je Demon Level, dus vandaag het nieuwsbericht! ๐Ÿ™‚ "

  Hij kan’t mooi vertellen…onze gravedigger ๐Ÿ˜€

 4.   
  mheiden21's avatar

  Maar goed dat ik regelmatig dieren red en tijd besteed in de dierentuin ๐Ÿ˜†