Razer kondigt terugkeer van de Diamondback gaming muis aan

Kent u die nog? De Razer Diamondback, een gaming muis die anno 2004 de eSports-wereld overnam met destijds revolutionaire precisie. In 2005 schreef GamersNET zelfs nog een artikel over de Diamondback. Nu, na alweer ruim acht jaar aan stilte rondom het model, kondigt hardware-fabrikant Razer de uiteindelijke terugkeer van de iconische muis aan. De Diamondback is vernieuwd en zelfs voorzien van Razers kleurrijke en aanpasbare Chroma-lichtjes.

Het nieuwe standaard model van de Diamondback bedraagt een richtprijs van 99 dollar en is al meteen te bestellen via de officiële Razer website. De kleurrijke gaming muizen worden echter pas vanaf 2 oktober 2015 verscheept.


De vernieuwde Razer Diamondback heeft een 16.000 DPI 5G laser-sensor en kan tot 210 inch per seconde aan acceleratie meten. Het iconische beestje is dus aardig precies, maar heeft ook nog zeven programmeerbare knoppen en met de software van Razer Synapse kun je allerlei verschillende lichtprofielen voor games en programma’s instellen op de muis.

Voor de echte verzamelaar is er ook een Collector’s Edition van de Razer Diamondback aangekondigd. Deze bevat de muis zelf, een extra stukje literatuur met geschiedenis van de muis en een degelijke afgewerkte verpakking, zodat je uitpakplezier des te epischer wordt. De Collector’s Edition is wat schaarser en kost je dan ook circa 119 dollar.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Ik vind het zo’n dom als een muis meer dan 3200 dpi heeft ( 3200 vind ik al teveel ) ik ken letterlijk niemand die zoveel dpi gebruikt…. wat moet je met 16.000? de meeste mensen hebben toch 400/800 dpi >.>

  2.   
    bjorntukkertje's avatar

    Ben het helemaal met Thijs eens

  3.   
    WoKingNL's avatar

    Ik gebruik zelf met een triple screen inclusief een ultrawide 2000-2500 dpi, heerlijk snel overal zijn en weinig beweging nodig 😉 De logica van Razer is dat wanneer iedereen 4k schermen heeft, de extra DPI wel nodig is om de extra space te overbruggen! En aan de andere kant, why not?