Corsair en MSI brengen samen de watergekoelde GTX 980Ti ‘Sea Hawk’

Die zagen we niet aankomen: een onaangekondigde samenwerking tussen Corsair en MSI. Beide hardware-fabrikanten staan bekend om hun eigen technische specialiteiten en nu slaan de twee giganten de handen ineen om met één product over de brug te komen. De GTX 980Ti ‘Sea Hawk’ is een high-end Nvidia videokaart van MSI’s kant, die voorzien is van een watergekoelde module van Corsair. Samen levert dat ongeveer de snelste en stilste videokaart tot nu toe.


De Sea Hawk heeft 6144 MB GDDR5-geheugen op een kloksnelheid van 7096 MHz, de GPU-core kan zelf tussen de 1190 MHz en 1291 MHz presteren. Dat geheel wordt koel gehouden door Corsairs 120 millimeter casefan en radiator op de waterkoel-module, bekend van de populaire H55-serie van het bedrijf. Achterop de kaart vinden we drie DisplayPorts, eenmaal een HDMI-uitgang en eenmaal het contact voor een Dual-link DVI-I-stekker.

Met behulp van Corsair waterkoeling moet deze GTX 980Ti zijn werk veel koeler en geruisloser kunnen doen dan menig andere kaart in hetzelfde segment. MSI en Corsair verzekeren dat de Sea Hawk 30% koeler en stiller is dan andere GTX 980Ti’s en daarmee zou de Sea Hawk qua core 20% sneller presteren.


Is de Sea Hawk een voorloper op een nieuw swoon in de wereld van NVIDIA-videokaarten, of hebben we als gamers voorlopig nog watervrees voor dit soort samenwerkingen? De tijd zal het ons leren. Wanneer de videokaart in Nederland te verkrijgen is en tegen welke prijs, is nog niet bekend.

 1.   
  petiertje's avatar

  hmm, alleen nu nog de loterij winnen. zomaar een donkerbruin vermoeden dat dit gevalletje ietsiepietsie boven mijn budget uit klimt.

 2.   
  Sa.'s avatar

  To upgrade or not to upgrade…. :p

 3.   
  VkraM16's avatar

  Vindt waterkoeling toch een overbodige luxe.
  Het is vooral leuk voor de overclockers, maar voor de gemiddelde gamer heb je het helemaal niet nodig voor voldoende koeling.

 4.   
  Tom's avatar

  Ga er maar vanuit dat deze kaart toch minimaal tussen de 700 of 800 euro wordt qua richtprijs. MSI’s eigen GTX 980Ti kost je al snel 700 euro, dus met die watermodule van Corsair moet het al helemaal een leuk prijsje worden.

 5.   
  3333/3333's avatar

  Is de Sea Hawk een voorloper op een nieuw swoon in de wereld van videokaarten.

  Niet echt, AMD heeft al eerder gpu’s uitgebracht met factory water cooling. Daarnaast vind ik de R9 Fury X een stuk innovatiever met zijn compacte formaat en HBM in plaats van GDDR 5.

  Maar los daarvan, wel een mooi design, duidelijke invloed van Corsair in te herkennen.

 6.   
  Tom's avatar

  Mijn voorkeur voor Team Green floreert blijkbaar weer. Zal even NVIDIA eraan toevoegen zodat ik geen complete leek meer lijk in het nieuwsbericht.

 7.   
  TheNerdNL's avatar

  Hellaas geen geld er voor. Ik koop liever andere dingen voor mij pc

 8.   
  3333/3333's avatar

  Mijn voorkeur voor Team Green floreert blijkbaar weer. Zal even NVIDIA eraan toevoegen zodat ik geen complete leek meer lijk in het nieuwsbericht.

  Valt wel mee hoor, het is dat ik veel van die techkanalen volg op YouTube, je ziet niet echt vaak kant en klare waterkoeling op een videokaart.

  Als AMD gebruiker doet het me wel een heel klein beetje pijn dat m’n geliefde Corsair nu met NVIDIA samenwerkt. 😛

 9.   
  bjorntukkertje's avatar

  Overkill

 10.   
  Puddingboom's avatar

  Droomkaartje, als ik een keer de lotto win … <3