Fable Legends tóch niet de eerste game met DirectX12-ondersteuning?

Tot nu toe werd Fable Legends geadverteerd als de eerste game die DirectX12 zou ondersteunen. Daar komt nu verandering in, want vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat Deus Ex: Mankind Devided deze API al vanaf de release ondersteunt. Die game heeft al een definitieve releasedatum, terwijl Fable Legends dat nog niet heeft. Dat is natuurlijk niet allesbepalend, maar vooralsnog lijkt het erop dat Square Enix en Eidos Montreal de race gaan winnen van Microsoft.

Naast ondersteuning voor DirectX12 biedt de nieuwe Deus Ex ook een benchmarking-tool om de prestatieverschillen daadwerkelijk te kunnen meten. In potentie is Deus Ex: Mankinded Divided dus oogverblindend mooi, zonder te veel druk op de processor te zetten. Die kan dan weer gebruikt worden voor dingen als AI en physics. De vraag is echter hoe dit spel zal presteren voor gamers die DirectX12 niet gebruiken. Veel mensen zijn echter toch al overgestapt naar Windows 10 en hebben dus hebben al toegang tot DirectX12.

Deus Ex: Mankind Divided verschijnt op 23 februari voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Glenn Lambrix's avatar

  heeft minecraft w10 beta dan geen ondersteuning van DirectX 12?!

 2.   
  Tom's avatar

  Allesbehalve. Wat heeft een game als Minecraft aan de voordelen van DX12? Het is niet alsof de lichtinval of de particles en animaties verbeterd zijn sinds die upgrade, het blijft toch dezelfde, lichtelijk afschuwelijke game. 😛

 3.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Tom schreef, "Allesbehalve. Wat heeft een game als Minecraft aan de voordelen van DX12? Het is niet alsof de lichtinval of de particles en animaties verbeterd zijn sinds die upgrade, het blijft toch dezelfde, lichtelijk afschuwelijke game. 😛 "

  Je denkt alleen aan de graphics als je denkt aan DX12 maar DX12 zorgt niet alleen voor mooie graphics effecten maar zorgt ook ervoor dat objecten sneller kunnen laden en stabieler kunnen laden en zelfs meer kunnen laden. Dat is voor Minecraft of Minecraft achtige game heel erg belangrijk. Met deze filmpje kun je het duidelijk zien wat ik daarmee bedoel.

  https://www.youtube.com/watch?v=sc4dsiq-I7g