DLC-debacle keert terug: Metal Gear Solid 5 krijgt horse armor

Op 3 april 2006 liet Bethesda gamers kennismaken met een nieuw fenomeen: downloadable content. Voor het astronomische bedrag van 1,99 euro kon je een pakketje met armor downloaden voor je paard in The Elder Scrolls IV: Oblivion. Gamers reageerden woedend en vonden het schandelijk dat een uitgever zoveel durfde te vragen voor enkel wat cosmetische opsmuk.

Negen jaar later is DLC doodgewoon in de game-industrie en vinden we 1,99 euro voor gouden armor allang niet meer duur. Ook Konami doet hard zijn best om hier en daar een extra zakcentje te verdienen en in een nieuwe poging de inkomsten wat op te krikken, onthulde de uitgever op de Tokyo Game Show kersverse DLC voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Naast enkele onthullende outfits voor de vrouwelijke personages in The Phantom Pain, komt Konami ook met horse armor voor D-Horse. Inderdaad: voor een nog onbekend bedrag kun je jouw favoriete viervoeter straks uitrusten met nieuwe bekleding. In 2006 werd je ervoor aan de schandpaal genageld, nu staan massa’s fans lachend met hun portemonnee te wapperen.

Ook Snake krijgt enkele nieuwe outfits, waaronder het stealth-pak dat we kennen uit Snake Eater. Daarnaast kun je straks tegen betaling een maatpak voor Snake aanschaffen. In vorige Metal Gear-titels kreeg je dit pak als beloning wanneer je de game uitspeelde op een hoge moeilijkheidsgraad, maar anno 2015 is alles te koop.

Off-screen foto’s van de nieuwe DLC-pakketten vind je hieronder. Prijzen en releasedata worden spoedig onthuld.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Bacotje's avatar

  Negen jaar later is DLC doodgewoon in de game-industrie en vinden we 1,99 euro voor gouden armor allang niet meer duur. Praat lekker voor jezelf? Ik vind het nog steeds een gezwel in de game industrie. En ik zal nooit van mijn leven betalen voor dit soort geldwolf praktijken.

 2.   
  mastertje's avatar

  Ik blijf dit ook gewoon te belachelijk vinden.. alsof die 6 outfits al niet klaar waren met release. En als dat er niet was geloof ik niet dat het extreem tijdrovend is zodat je er geld mag voor vragen.
  Mij zie je skins niet kopen. Ook al is het maar 50 cent.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  DLC ? ”kuch”. Vroeger noemde men dit Unlockables. 🙄