Konami stopt met productie van alle AAA-consoletitels, behalve Pro Evolution Soccer

Eerder was al bekend dat Konami de focus wilde verleggen van consolegames naar mobiele games. Het lijkt er nu sterk op dat Konami heeft besloten om de productie van alle AAA-consoletitels stop te zetten, met uitzondering van Pro Evolution Soccer. Dit zou betekenen dat er bijvoorbeeld geen nieuwe Metal Gear Solid-game meer zal worden ontwikkeld voor consoles.

Het nieuws komt naar voren in een aantal rapporten dat het Franse Gameblog heeft weten te bemachtigen. Naast Metal Gear Online en de Pro Evolution Soccer-serie, is er geen AAA-consoletitel meer in ontwikkeling. In de toekomst zal er ook niet meer worden geïnvesteerd in een nieuwe grote consoletitel.

Deze koerswijziging lijkt de reden te zijn van het vertrek van Julien Merceron. Hij was de technology director bij Konami en kon zich niet vinden in het besluit om af te stappen van de productie van consoletitels. Het is niet onwaarschijnlijk dat anderen zijn voorbeeld zullen volgen.

Het drama rondom Konami is dus nog niet voorbij. Of we ooit nog een echte Metal Gear Solid of Silent Hills-game krijgen, van Konami of een andere ontwikkelaar, is maar de vraag.

 1.   
  jimmymenNL's avatar

  ze kunnen daarmee ook beter stoppen, lekker alles in 1 bij fifa veel beter joh 😛

 2.   
  Moodey's avatar

  Lol, mobile games… geldtrekken bij 10 jarigen

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik geef ze 1 jaar voordat ze worden uitgekocht door een ander bedrijf, of dat ze financieel failliet gaan.

 4.   
  King of Heroes's avatar

  Goed bezig mannen.. Goed bezig.. 🙄

 5.   
  Leon's avatar

  Consolegames zijn slechts een klein deel van Konami’s inkomsten. Vanuit financieel oogpunt is de keuze dus begrijpelijk, zeker aangezien het zijn grote franchises als Metal Gear nu ook nog eens voor een flinke smak geld kan verkopen.

  Voor ons gamers maakt dat het er echter niet minder zuur op helaas… 🙁

 6.   
  Leukste's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Ik geef ze 1 jaar voordat ze worden uitgekocht door een ander bedrijf, of dat ze financieel failliet gaan. "

  +1 Al denk ik dat je dan nog vriendelijk bent.

 7.   
  Hitman047's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Ik geef ze 1 jaar voordat ze worden uitgekocht door een ander bedrijf, of dat ze financieel failliet gaan. "

  Heh, nee. Was dat maar waar. Dan worden de IP’s tenminste verkocht.

  Konami zit in veel meer zaken dan alleen games. Zo hebben ze bijvoorbeeld een (erg succesvolle) reeks fitnesscentra, en produceren ze ook apparatuur voor casino’s en gokhallen. Ik geloof dat ze zelfs een fabriek in Las Vegas hebben. Konami heeft ook de rechten op Yu-Gi-Oh in handen. Hoewel niet het meest succesvolle kaartenspel verdienen ze daar nog altijd flink aan.

 8.   
  OllieDenZotn's avatar

  Jammer voor de fans..

 9.   
  TheHulk0183's avatar

  Laat ze ook stoppen met PES. Kan FIFA alle licenties overnemen

 10.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ben benieuwd hoe ver ze het gaan schoppen op de mobiele markt. Hopelijk beseffen ze dat ze met een heel ander publiek te maken gaan krijgen dat lang niet zo trouw is als console/pc gamers

 11.   
  LesserMagic's avatar

  Met PES mogen ze van mij ook stoppen als ze inferieure versies (lees; PS3/X360) naar de PC porten.

 12.   
  Bram_M99's avatar

  Erg jammer, hopelijk verkopen ze de rechten van Silent Hills aan een goede developer.

 13.   
  Bram_M99's avatar

  Komen er trouwens dan nog wel Updates en Patches voor MGSV?

 14.   
  Sa.'s avatar

  Ben gelukkig niet heel betrokken met de meeste van hun games geweest. 😉