Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Zijn Season Passes zijn geldklopperij? – Hot Koffie Show #72

Deze week bespreken Tom en Peter de stelling over Season Passes. Is het nou echt geldklopperij? Tom en Peter gaan er uitgebreid op in.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Capcom kan er ook wat van hoor, zeker met o.a. Resident Evil 5 & Marvel vs. Capcom.

    Zoals ik laatst aangaf in een van mijn reacties heb ik enorme spijt van de aanschaf van Batman The Arkham Knight season pass voor toch wel een volle 40,00 euro! ๐Ÿ™

  2.   
    Jerry97's avatar

    Ik ben het er helemaal mee eens.

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    Season Passes zijn GELDKLOPPERIJ?! – ja – *roll credits*

  4.   
    Ryan2000's avatar

    Ik ben ook skeer, heb nog mooit seasson pass gekocht ๐Ÿ˜€

  5.   
    mheiden21's avatar

    Ik koop eigenlijk alleen een seasonpass als alle DLC al uit is, tis dan meestal voordeliger dan alles los en ik weet al wat ik krijg. Vooraf een seasonpass kopen zonder te weten of het het waard is mij niet gezien iig.

    Maar neemt niet weg dat je flink word belazerd met een seasonpass en dlc pakketten aangezien het overgrote deel al op het schijfje staat bij de launch.

    Dan de stelling; Xbox live en Playstation Plus zouden eigenlijk gratis moeten zijn.

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    Alleen die van Ubisoft, levert meestal niks op – รฉรฉn DLC en wat skins. Nou ja, Borderlands 2 kan er ook wat van, Season Pass en vervolgens de helft van de content er niet in zetten. Bij een Season Pass wil ik gewoon ALLE content die nog uit komt en het liefst dat ik dan ook nog 5-10 euro bespaar (bij een betaling van โ‚ฌ40).

    Volgende stelling?: Het is niet acceptabel om een game eerder op de console uit te brengen dan op de PC enkel omdat de PC “meer werk nodig heeft om soepel te draaien”.

    Bijvoorbeeld Ubisoft, het heeft ruim de tijd om de PC versie in orde te krijgen en dat, zelfs na uitstel, het ze nog niet lukt om het soepel te laten draaien op de meeste PC’s. Beginnen ze dan te laat met er ook maar naar te kijken?

    Andere stelling (net iets anders dan de stelling hierboven): Online Multiplayer zou gratis moeten zijn op de consoles. PlayStation Plus en Xbox Live zouden alleen geld moeten vragen voor overige services die ze bieden (Zoals een store en online opslag).

  7.   
    bjorntukkertje's avatar

    Ik koop geen season passes omdat je niet weet wat je zal krijgen. Als er een goede dlc is koop ik die gewoon en dan weet ik wat ik koop, maar met een season pas kun je ook dikke poep dlc’s krijgen waar je normaal je geld niet voor zal uitgeven,

  8.   
    QTxJess's avatar

    Wat heeft chauvinisme eigenlijk met seksisme te maken?

  9.   
    Leukste's avatar

    Eigenlijk is dat dus wel hypocriet om te zeggen dat je geen Season Pass meer gaat kopen. Als je geen Season Pass meer gaat kopen moet je er ook echt helemaal geen รฉรฉn meer kopen en dan niet uitzonderingen gaan maken, omdat er geloof is dat die games het toch wel zullen gaan leveren. Dan geef je de uitgevers nog steeds het geloof dat ze je misschien toch nog over kunnen halen. Voor de rest ben ik het eens met de stelling.

    Mijn eigen eerste en laatste Season Pass was overigens Killzone: Shadow Fall. Als ik de gratis gekregen Season Pass van CoD: Advanced Warfare niet meetel.

    We zien games steeds vaker gemaakt worden met hulp van de community eromheen. Met gesloten alpha’s, gesloten beta’s en open beta’s tot gevolg. Ik snap dat als je de community vraagt om je game gratis te testen dit goedkoper is dan dat je een ontwikkelings-testteam in de armen neemt. Maar er moeten zoveel fouten nog worden rechtgezet door “Day one patches” en nog meer patches, omdat er nog zoveel niet goed is in games. Dit komt volgens mij niet omdat de community niets weet en gewoon enthousiast in een vroeg stadium van de game het gratis wil spelen. Maar omdat grofweg niet iedereen in de community weet waar hij/zij fouten in de game moet zoeken.

    Stelling: Games moeten weer door een vast testteam gecontroleerd worden alvorens de community er dan ook nog eens mee aan de slag mag.

    En meer een vraag om vooruit te lopen op Firstlook 2015.
    Waarmee zou GamersNET op Firstlook 2015 kunnen stralen tussen al die grote namen? De tuktuk is al een gegeven. Maar wat nog meer?

  10.   
    3333/3333's avatar

    QTxJess schreef, "Wat heeft chauvinisme eigenlijk met seksisme te maken?"

    Dat vind ik een goede vraag.

  11.   
    TheNerdNL's avatar

    Stelling: Game gerelateerde spullen zoals t-shirts,posters en popetjes enzv. Is zonde van je geld?

    Mijn mening is: Ik vindt het persoonlijk niet zonde van mijn geld. Want ik vindt het ook wel iets hebbem de pop popetjes op je bureau en mooie art work van games op een t-schirt of poster.

    Mijn mening over de de stelling over season passes: Ik vindt wat jullie ook zeiden maak je game maar eerst goed en dan ga je er pas over denken om er season passes de maken.

    The nerd heeft gesproken ๐Ÿ˜‰

  12.   
    PSPfreaky's avatar

    Helemaal mee eens! Vooral de ontwikkelaars / uitgevers die al over Season Passes of DLC gaan praten voordat de game uitkomt. Die zijn gewoon te arrogant om het niet in de game zelf te stoppen. Je maakt alleen echte vrienden als je DLC’s gewoon gratis maakt.

    Ik zat zelf eerst enorm te twijfelen of ik de Season Pass zou kopen voor Titanfall. Gelukkig werd na een lange tijd alle DLC’s gratis. Scheelde me weer 20 euro ofzo. Voor de rest heb ik alleen BF3 en BF4 Premium gekocht.

    Bij GTA kan ik DLC juist wel weer waarderen al is hier geen Season Pass voor. Rockstar zorgt gewoon voor een top product en de DLC was bij GTA IV gewoon zeer goed! En daarnaast zijn de updates die ze uitbrengen gratis, waar je bij een andere ontwikkelaar of uitgevers gewoon geld moet betalen.

    Stelling: Gamers moeten worden gestraft bij het vroegtijdig verlaten van een multiplayer match (like GTA Online heist, Rocket League).

  13.   
    nuclearnemo's avatar

    Heb nog nooit een season pass gekocht en ben het er ook mee eens dat het allemaal geldklopperij is. Hetzelfde principe zit ook bij pre-orderen. Pre-order nu alvast een game die nog niet af is! Nee, ik koop alleen dlc in de aanbieding of als er een unlimited edition van is.

    Stelling: Ontwikkelaars moeten langer de tijd nemen om een game te releasen. In plaats van elk jaar een game te releasen, misschien de tijd nemen om een game te maken zodat hij groter en beter is. En in elk geval de game goed testen voordat je hem released. (AC? CoD?)

  14.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    stelling er moeten meer geiten in games.

  15.   
    gamerfriend01's avatar

    Stelling: We verwachten teveel van de nieuwe games op playstation4/ xbox one.

  16.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    OMGitsOhMyGoat schreef, "stelling er moeten meer geiten in games."

    Ik denk niet dat Gamersnet klaar is voor zo’n beladen onderwerp

  17.   
    TinusGN's avatar

    In welke opzichten is gamen goed of slecht voor je? Ik wil wel graag jullie mening daarover weten

  18.   
    Sa.'s avatar

    Ik ga hem zo bekijken, keek net de eerste paar seconden zonder geluid, maar ik kon Peter gewoon horen in m ’n hoofd hahaha. ‘Welkom bij de Tom en Peter’s Hot Koffie Shoooowww jeeeeej’ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰

  19.   
    Sa.'s avatar

    Ik heb dit keer een soort vraag/stelling-achtig iets: In de toekomst gaan/moeten de meeste games voor 99% online draaien. (Denk aan Microsoft cloud-computing (moeten) of gewoonweg dat Multiplayer in wat voor vorm dan ook de overhand neemt (gaan)) ๐Ÿ™‚

  20.   
    stan_the_manNL's avatar

    Is het niet zo dat omdat games steeds maar mooier worden er steeds meer manuren in gestopt worden dat dat gewoon meer geld kost. 60 euro voor een game is denk ik de bovengrens voor veel mensen. Als ik een game voor 70 euro in de winkel zie liggen vind ik dat eigenlijk veel te veel. DLC’s verkopen is een manier voor ontwikkelaars om dat verschil te compenseren. Dat je al voor de release over season passes gaat praten blijft redelijk schandalig. Vraag aan de community: zouden jullie liever 70/80 euro voor de game betalen en dat alle DLC gewoon als ‘normale’ game gezien wordt? of dat ontwikkelaars gewoon delen van de game eruit slopen om later weer terug te kunnen kopen?

  21.   
    Musicman88's avatar

    Je hebt helemaal gelijk Tom, zolang wij ze kopen, blijven de uitgevers en ontwikkelaars ze aanbieden (vraag en aanbod). En ik heb me er ook schuldig aan gemaakt. Die van Watch Dogs, die van AC 3 en 4. Pas bij Unity ben ik er weer mee gestopt. En toen ik hem wou kopen werd hij de dag zelf ineens door Ubisoft terug getrokken ivm de broken game (Unity). Van de ene kant daar wel weer jammer, want ik had een ander spel bijna voor 23 euro gehad. Maar nu de season pass voor Syndicate weer aangekondigd is…..ik hoef m niet meer. Zoveel extra’s bieden ze niet en anders wacht ik het af tot die een keer flink afgeprijsd is. Want zo heb ik die andere season passes ook besteld, in de reclame (lekker skeer) ๐Ÿ˜› .

    Maar ook met pre-orderen wacht ik het nu eens af. Ben ik met Unity ook mee op de koffie gekomen. Heb je een game die zich niet lekker laat spelen en waar online co-op gewoon niet te doen was.

  22.   
    mattioza's avatar

    Deze stelling hebben we precies al een keertje gehad.

    En ja de stelling klopt ๐Ÿ˜€

    Stelling: We rushen te veel door onze games

  23.   
    Larry123's avatar

    Meer of minder season passes

    Minder
    Minder
    Minder
    Minder !!!

  24.   
    AtomicDogg's avatar

    nuclearnemo schreef, "
    Stelling: Ontwikkelaars moeten langer de tijd nemen om een game te releasen. In plaats van elk jaar een game te releasen, misschien de tijd nemen om een game te maken zodat hij groter en beter is. En in elk geval de game goed testen voordat je hem released. (AC? CoD?)"

    Deze stelling is al vaak genoeg behandelt.

    PSPfreaky schreef, "
    Stelling: Gamers moeten worden gestraft bij het vroegtijdig verlaten van een multiplayer match (like GTA Online heist, Rocket League)."

    Bij sommige games gebeurt dat al, maar het heeft ook een nadeel. Ik heb meerdere keren gehad dat ik een potje moest stoppen om andere redenen. Dat onderscheid kan een game nooit maken

  25.   
    G-6's avatar

    Ik koop vrijwel geen Season Passes, als ik ze koop doe ik het pas als alle DLC ervan al uit zijn en het blijkt dat het de moeite waart is om het te kopen.

    Meestal wacht ik ook tot er een Complete Edtion/Game Of The Year (afhankelijk hoe het genoemd word), uitkomt omdat ik dan โ‚ฌ50,-/โ‚ฌ60,- betaal voor de game+DlC i.p.v โ‚ฌ60,- +een paar tientjes voor de season pass en nog een de DLC die er dan los van staat.