Techland trekt de stekker uit Dead Island: Epidemic

Rondom de Dead Island-serie van Deep Silver gaat het niet bepaald lekker. Eerder ging ontwikkelaar Yager ten onder tijdens de omstreden ontwikkeling van Dead Island 2, nu blijkt ook nog eens de spin-off MOBA in de franchise, Dead Island: Epidemic, geannuleerd te worden. Op de officiële site van de game maakte het ontwikkelteam bekend dat zij hun activiteiten voor de free-to-play game zullen staken.

Dead Island: Epidemic probeerde zich in het immens populaire genre van gratis te spelen MOBA’s te wurmen, de zogenaamde multiplayer online battle arena’s. Spelers namen het als overlevenden en ondode zombies tegen elkaar op met legio verschillende wapens, abilities en de mogelijkheid om tactisch te werk te gaan. Dat allemaal in het kleurrijke, lichtelijkcartoony stijltje van Dead Island.

Epidemic was in bepaalde testfases al volop uit te proberen en ook wij van GamersNET gingen er al eens mee aan de slag op Gamescom, twee jaar terug. In die Dead Island: Epidemic preview waren we positief verrast door de potentiele verslavingsfactor van de game, al ontbrak Epidemic wel nog aan een groter scala wapens en vaardigheden om zich echt te meten met de grote MOBA’s.

  1.   
    Leukste's avatar

    Het cartoonachtige van deze game was zeker een grote plus. Maar het is jammer dat tussen al het nieuwe MOBA geweld deze game ten onder is gegaan.

  2.   
    420blazeit's avatar

    And nothing of value was lost.

  3.   
    Moodey's avatar

    Ach ja, wie stopt er dan ook stekkers in games?

  4.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Leukste schreef, "Het cartoonachtige van deze game was zeker een grote plus. Maar het is jammer dat tussen al het nieuwe MOBA geweld deze game ten onder is gegaan."

    Het is meer dat het behoorlijk pay to win was. Je kon makkelijk de sterkte heroes kopen voor geld en als je ze gratis wil hebben moet je mega lang voor sparen. De duurste heroes waren helemaal niet belanced ze waren mega OP. Bij andere mobas kun je ook heroes kopen voor geld maar die heroes zijn veel meer belanced en het duurt ook niet mega lang om gratis te unlocken. Bij Epidemic had je ook nog natuurlijk de gear wat je OP kon kopen. Vond het leuk voor 2 dagen.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Het klopt helemaal wat Dark_phoenix zegt, het is meer pay 2 win geworden.

    Ik heb héél wat uren gestoken in Dead Island Epidemic. Ik speelde Dead Island Epidemic sinds de eerste alpha versie uitkwam. Dat was ook ongeveer 2 á 3 jaar geleden toen het nog niet eens op Steam was verschenen.

    Toen ter tijd waren er inderdaad weinig wapens en personages om mee te spelen, maar gelukkig hebben ze meer toegevoegd met patches. Later kwamen er ook meerdere personages erbij en de ingame shop en toen ging het helaas fout. Wat Dark Phoenix zegt klopt helemaal, het is meer pay 2 win geworden en daar is het helemaal fout gegaan met dit spel.

    De sfeer en vooral het hoofd menu soundtrack waren echt geweldig!

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Had hier een keer een beta key voor gekregen. Was leuk voor 1 keer en daarna had ik het ook wel weer gezien

  7.   
    LesserMagic's avatar

    Ugh, weer een MOBA. Ik kan er niet wakker om liggen.

  8.   
    WauWsy's avatar

    Lekker dat spel was juist kei leuk om te spelen.. En het Pay 2 Win von ik erg mee vallen.. Het lag er wel vaak heel erg aan wat voor teamgenote je kreegn..

    en POEF weer geld weg… Eerst age of empires online en nu dit weer.. Wor er schijt ziek van..

  9.   
    WoKingNL's avatar

    Eeuw geleden een keer gespeeld, daarna vergeten. Verklaard genoeg 🙄