Five Nights at Freddy’s RPG onthuld

Hoewel bedrijven als Activision en EA regelmatig worden beschuldigd van uitmelkerij, spant Scott Cawthon duidelijk de kroon. De man bracht binnen één jaar maar liefst vier (!) delen van Five Nights at Freddy’s op de markt en onthulde in de tussentijd zelfs een verfilming. Cawthon beloofde eerder al dat Five Nights At Freddy’s 4 het laatste deel in de serie zou zijn en technisch gezien houdt hij zich aan die belofte. Waar niemand echter rekening mee had gehouden, is dat een spin-off officieel niet tot een serie gerekend wordt.

Via Steam onthulde Cawthon zijn nieuwste creatie: FNAF World, een RPG die zich afspeelt in het Five Nights at Freddy’s-universum. Cawthon wilde nog geen details vrijgeven, maar gaf wel al duidelijk aan wat de game niet is. FNAF World is niet een horrorgame, zet niet de FNAF-verhaallijn voort en is nog niet klaar.

Cawthon hoopte oorspronkelijk een speelbare demo uit te kunnen brengen met Halloween, maar dat lijkt nu onwaarschijnlijk. Dat weerhoudt hem er niet van om alsnog een gratis demo te lanceren wanneer dat mogelijk is.

FNAF World is momenteel in ontwikkeling voor pc, iOS en Android.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Het houdt niet op he? 😳

  2.   
    xizaaR's avatar

    Snap de hele hype om die games niet. Heb een keer een video op YouTube ervan gezien en ik vond het maar een autistische bedoeling..