CD Projekt RED ontkent geruchten omtrent overname door EA

Op basis van uitspraken van een anonieme werknemer van CD Projekt RED verscheen op de website DSO Gaming het gerucht dat de studio in gesprek zou zijn met EA over een mogelijke overname. De werknemer in kwestie vertelde dat er vertegenwoordigers van Electronic Arts bij de Poolse ontwikkelaar op zakenbezoek waren. Omdat CD Projekt RED op korte termijn geen games meer uitgeeft, trok de naamloze werknemer de conclusie dat het wel om een overname moest gaan.

Je voelt hem al aankomen: dit is veel te kort door de bocht. Toen Marcin Momot, community manager bij CD Projekt RED, via Twitter werd gevraagd naar deze geruchten, antwoordde hij dat mede-oprichter Marcin Iwinski van niets wist. De zogenaamde informant heeft dus blijkbaar het hele verhaal uit zijn duim gezogen. CD Projekt RED wordt wél regelmatig benaderd door andere partijen die het bedrijf willen overnemen. De studio is echter geenszins van plan om haar onafhankelijkheid op te geven.

Dus wees gerust: met zes miljoen verkochte exemplaren van The Witcher 3, is er geen enkele reden dat CD Projekt RED een overname zelfs maar zou overwegen.

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Nee, gelukkig dat het niet waar is! Ik vind het een tof bedrijf waar je krijgt voor wat je betaald, ook bij DLC’s. In tegenstelling tot EA…

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het grote (en belangrijkste) verschil tussen EA en CD Projekt RED is dat die ontwikkelaars liefde hebben in wat ze doen, en dan pas komt het geld! The Witcher 3 is mijn eerste game van die ontwikkelaar, maar ik zie echt wel hoeveel ze in deze game hebben gestopt!

  Natuurlijk is geld verdienen aan je product heel belangrijk want anders kom je niet ver, maar liefde hebben voor je vak en wat je doet is en blijft natuurlijk #1!
  En dat hebben ze laten zien in The Witcher 3 Wild Hunt, en in deze persoonlijke redenen van mij!

  1> Een bedank briefje bij elke game + dat iedereen het zelfde krijgt. (Dus geen excl BS!)

  2> 16 stuks gratis dlc. Van nieuwe quests tot aan wapens en kleding.

  3> Een goede prijs voor de season pass, voor 2 grote stukken verhaal drijvende DLC.

  4> Een uitstekende PC release, meestal zijn ports van populaire triple A games sh!t!.

  Nog meer redenen? Please continu! 8)

 3.   
  Mjolnir's avatar

  Bij een overname van CD Projekt Red zou het voor EA toch al lastig te zijn om nog een verhaal achter de Witcher aan te plakken, ondanks alle boeken die geschreven zijn. Overnames zijn niet per definitie slecht, als je als ontwikkelaar maar wel autonoom kunt doorwerken en geen hijgende…. o wacht EA. Zolang je je maar kunt focussen met een hijgend salesteam in je nek… Prequels here they come…

 4.   
  Neolite's avatar

  Kans bestaat natuurlijk dat men alles ontkent vanwege een NDA. Zou het wel heel erg jammer vinden, je ziet toch vaak dat dit soort studios dan een game of 2 maken en dan opgeknipt worden en/of verplicht worden andere dingen te doen.