Nintendo gaat mogelijk verdienen aan je Super Mario Maker-creaties

Super Mario Maker stelt je in staat om zelf Super Mario-levels te bouwen en het Shigeru Miyamoto-gevoel in je eigen huiskamer te ervaren. De titel vereist geen complexe programmeerkunsten, want een simpele Wii U-interface geeft je alle middelen om heerlijk mee los te gaan. Gamers kunnen wereldwijd eindelijk hun eigen levels creëren en naast de verkoop van de game, lijkt er voor Nintendo nog meer winst te halen.

Net als bij andere varianten van user generated content, is het mogelijk om levels te uploaden zodat andere gamers kunnen genieten van je creatie. Levels die niet populair blijken te zijn, worden naar verloop van tijd offline gegooid, maar voor de gewilde uploads heeft Nintendo andere plannen, zo blijkt uit de gebruikersvoorwaarden.

Please be aware that after a fixed period of time, courses with low popularity will be automatically deleted from the server. Nintendo reserves the right to use uploaded courses and related data, either as-is or with alterations, for either commercial or noncommercial purposes without compensation to the uploader.

Nintendo kan er dus voor kiezen om de content van zijn gebruikers voor commerciële doeleinden te gebruiken. Een slimme manier om de community in te zetten, of een vorm van schaamteloos verdienen aan je gebruikers?

 1.   
  stoneface's avatar

  inspiratie op …

 2.   
  bjorntukkertje's avatar

  Helemaal mee eens, inspiratie is op maar dat krijg en ook als je alleen maar games of Mario en zelda enzo gaat maken, zo veel vernieuwend is het allemaal niet meer

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Yup, Schaamteloos geld vragen, waarom… gewoon omdat het kan, omdat het HUN product is.

  Want we hebben het hier wel over Nintendo. Microsoft & Sony gaan hand in hand met de consument, want zij weten dat de gamers gratis reclame maken voor hun product zoals met Twitch streams & Lets Plays.
  Maar Nintendo daar in tegen… 😳

 4.   
  GrijzeVos's avatar

  Als ze in reclames laten zien wat je met Mario Maker kan doen door te laten zien wat spelers allemaal al gemaakt hebben en daarvan het beste laten zien, zie ik geen probleem. Ik vind wel dat er minimaal een naam vermelding bij mag.