Metal Gear Solid 5 minder populair dan Metal Gear Rising in Japan

Metal Gear Rising was zonder twijfel een prima game, maar iedereen lijkt het erover eens dat deze compleet in het niet valt vergeleken met het meesterwerkje dat Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain heet. Iedereen… behalve de Japanners. Kojima’s laatste Metal Gear-avontuur is in zijn eigen land namelijk minder populair dan de spin-off Rising.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Media Create blijkt dat Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain in Japan in de launchweek 293.652 verkocht werd op de PlayStation 4 en 117.547 keer op de PlayStation 3. Metal Gear Rising daarentegen ging 308.681 over de toonbank op de PlayStation 3.

Wanneer we de cijfers van beide PlayStation-apparaten bij elkaar optellen, komen we uit op een totaal van 411.199 exemplaren. Dat is significant minder dan de 465.000 keer dat Metal Gear Solid 4 in zijn launchweek over de toonbank ging.

Wel is Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain letterlijk een system seller: in de launchweek werden 54.494 PlayStation 4’s verkocht, terwijl dit aantal de week ervoor nog lag op 18.539. Ook dient aangetekend te worden dat de website Famitsu met veel positievere cijfers komt; volgens hen ging de PlayStation 4-versie maar liefst 315.288 keer over de toonbank en de PlayStation 3-editie 157.605 keer.

Over de cijfers heerst dus nog onduidelijkheid, maar één ding is zeker: Metal Gear Solid 5 is een fantastische game. Wil je precies weten waarom, check dan onze review.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Tja misschien is het meer een fav omdat er “Rising” in de titel staat. 😛

  2.   
    FireBallz's avatar

    misschien MGS5 toch nog maar eens aanschaffen. ben best benieuwd.