Waterballonnen en gratis quest in Dying Light

Afgelopen zomer kwam Bungie met een samenwerken met Red Bull. De ontwikkelaar en de energiedrankengigant sloegen de handen ineen om de nieuwe DLC voor Destiny te verspreiden. Bij de aankoop van een blik Red Bull kregen spelers een code waarmee ze een extra quest en meer XP konden unlocken. Uiteindelijk mislukte deze actie compleet door fraude. Hackers ontdekte namelijk een patroon in de codes, en zo werd het kinderspel om er zelf een te genereren.

Als antwoord op de actie kwam Dying Light-ontwikkelaar Techland met de actie #DrinkLightDyingLight. Gamers werd gevraagd een foto in te sturen waarop ze een glas water dronken, en zo wat gratis DLC te verkrijgen. De actie bleek zo succesvol, dat er mijlpalen voor stretch goals werden gesteld. Bij 5.000, 10.000, 20.000, 35.000, 50.00 tweets werd er telkens wat extra gratis DLC vrijgegeven. Onder andere een XP-boost en gratis wapen zijn al vrijgegeven bij het invoeren van de code TH1RST-1S-
R34L.

Inmiddels staat de teller zo hoog dat er opnieuw cadeautjes worden uitgedeeld door Techland. De quest ‘The Fountain of Youth’ en blueprints voor waterballonnen werden onlangs vrijgegeven door de ontwikkelaar. Nu lijken waterballonnen niet uitzonderlijk gevaarlijk, maar met de met water gevulde helse voorwerpen maken in een klap een hele groep vijanden kwetsbaar voor elektriciteit.

Op hoeveel tweets de teller inmiddels staat, is niet bekend.

  1.   
    yannick_TXL's avatar

    haha geniaal dit, binnenkort deze game ook maar eens gaan halen, en verder wacht ik nog steeds op nieuws omtrent de walking dead game van pay day ontwikkelaar!

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    Moet de game nog halen wacht tot de prijs wat lager is geworden. Zal de code zeker opslaan.