EA denkt aan de dames

Diversiteit staat hoog op de agenda bij EA en volgens Peter Moore, de grote baas van de gamegigant, is het effect van een duidelijk beleid rond het onderwerp gelijke kansen nu steeds duidelijker te zien. Waar in het verleden nogal eens een vrouwelijke hoofdpersoon uit het brein van mannen ontsproot, zijn er nu steeds meer games te vinden die het werk zijn van teams onder vrouwelijke leiding. In een interview met Forbes geeft Moore verder aan dat de Gamergate ophef een extra stimulans was om aandacht aan de situatie te schenken.

We’ve gone from the personification of what we believe women should look like in a video game, to actually involving women in making video games, to today where at Electronic Arts we have some of our most powerful franchises overseen by women who manage hundreds of men. You can look at the last twelve months with everything that has gone on with Gamergate, that it’s made us all pay attention to this issue. When we talk about what I call D&I, Diversity & Inclusion, at EA, it’s never far from our minds when we make hiring decisions.

Volgens Moore zijn er in het Sims-team en bij de mobiele divisie veel vrouwen te vinden en dat is niet zo vreemd, gezien het feit dat deze ook een hoog percentage vrouwelijke eindgebruikers kennen. Daarnaast introduceert EA vrouwelijke elftallen in FIFA, waarmee het inspeelt op de tendens in de sport en de wereld van games. Het is interessant om te zien welke games in de toekomst van wat vrouwelijke liefde voorzien worden.

 1.   
  nuclearnemo's avatar

  Het feit dat zo iets nog nieuws is heeft wel aan dat gelijkheid blijkbaar nog heel ver is. Mij maakt het geen reet uit of een man of een vrouw de productie doet, als er maar een goede game afgeleverd word.

 2.   
  mitchel1988's avatar

  Helemaal mee eens. Als de game maar goed is!
  Al ben ik wel benieuwd hoeveel mensen er met fifa vrouwenelftallen gaan spelen…

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Beetje teleurgesteld dat ze dat hele gamergate gedoe serieus nemen

 4.   
  Kardinalus's avatar

  Ik denk dat met FIFA de meeste serieuze spelers toch met een mannen elftal gaan spelen en die competitie dan meer gespeeld gaat worden online.

 5.   
  Downzilla's avatar

  Dus ze hebben de catering uitgebreid?

 6.   
  Bosnegert's avatar

  @ downzilla dat is racistisch man, het is gewoon een nieuwe stripclub in hun hq

 7.   
  Thijs.'s avatar

  hopelijk is het dan niet zo’n feministische muts

 8.   
  3333/3333's avatar

  that it’s made us all pay attention to this issue.

  Het is geen ‘issue’, het is luchtfietserij.

 9.   
  Tom's avatar

  Als ze nog in willen haken op de hype van #gamergate zijn ze misschien wat aan de late kant. Desalniettemin is het goede zaak om in ieder geval oog te hebben voor de dames in de industrie. De dames die aan het roer staan bij De Sims-franchise doen in ieder geval hun werk met bakken passie, ontzettend leuke en inspirerende meiden.

 10.   
  MikeGevers's avatar

  Tom schreef, "Als ze nog in willen haken op de hype van #gamergate zijn ze misschien wat aan de late kant. Desalniettemin is het goede zaak om in ieder geval oog te hebben voor de dames in de industrie. De dames die aan het roer staan bij De Sims-franchise doen in ieder geval hun werk met bakken passie, ontzettend leuke en inspirerende meiden."

  “Passie” is hier het sleutelwoord: game-ontwikkelaars moeten gedreven worden door passie en moeten op basis daarvan worden aangenomen, niet omdat het bedrijfsbeleid een x-aantal vrouwen eist.