Wetenschappers onderzoeken: hoeveel calorieën verbrand je tijdens de reis naar Mordor?

Een nieuw onderzoek uit het Journal of Interdisciplinary Science Topics bewijst dat wetenschap niet altijd saai hoeft te zijn. Voor hun paper “Simply Walking into Mordor: How Much Lembas Would the Fellowship Have Needed?” onderzochten Skye Rosetti en Krisho Manaharan hoeveel calorieën de Fellowship heeft verbrand tijdens hun reis van Rivendell naar Mordor. Het antwoord: precies 1.780.214,59 kilocalorieën.

Dit is niet de eerste keer dat Rosetti en Manaharan onderzoek doen naar de voedselverbranding in Lord of the Rings. Zo ondervonden ze eerder al dat Hobbits dagelijks 1800 calorieën moeten innemen om te overleven, terwijl dit aantal voor elven slechts op 1400 ligt. Gewone mensen hebben er minimaal 1700 nodig en een dwerg van Gimli’s grootte blijft pas staan met een dagelijkse inname van 2300 calorieën.

Deze informatie werd gebruikt voor dit nieuwe paper, waarin het duo onderzocht hoeveel Lembas de Fellowship nodig had gehad om hun 92 dagen durende reis te doorstaan. Na lange berekeningen kwam men erachter dat één Lembas 2638,5 calorieën bevat, wat betekent dat de groep 675 van deze broden nodig zou hebben gehad. Hiervan waren er 304 bestemd voor de Hobbits, terwijl Gandalf, Aragorn en Borormir samen 214 Lembas zouden hebben verorberd. Gimli en Legolas hadden er beide 60 nodig gehad om te overleven.

Wanneer Rosetti en Manaharan hun Nobelprijs voor de Wetenschap in ontvangst mogen nemen, is nog niet bekend.

 1.   
  stan_the_manNL's avatar

  twijfel nog steeds of ik shadows of mordor nog een keer zal kopen. Is de game nog steeds leuk of ben je er snel klaar mee?

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Één woord: – Adelaars! 😛

 3.   
  MikeGevers's avatar

  stan_the_manNL schreef, "twijfel nog steeds of ik shadows of mordor nog een keer zal kopen. Is de game nog steeds leuk of ben je er snel klaar mee?"

  Ik ben er de hele zomervakantie mee bezig geweest, ruim 50 uur in totaal. Dat was wel met alle DLC erbij, maar ik denk dat ik zo’n 35 uur in de base game heb gestopt 🙂

 4.   
  stan_the_manNL's avatar

  @mikegeversNET oh dat is een flinke game dan! ga kijken of ik hem uit de budgetbak kan halen:)

 5.   
  Rolf31's avatar

  Altijd geinig dit soort onderzoeken. Hier mogen er meer van zijn!

  Shadow of Mordor was een vette game om te spelen op de PS4. Of een sequel de ontmaagdelijke ervaring voor mij zal evenaren daar ben ik niet zo zeker van… 😀

 6.   
  TinusGN's avatar

  Waarom?