The Witcher 3, Life is Strange en PES 2016 genomineerd voor Golden Joystick Award

De Golden Joystick Awards worden elk jaar uitgereikt en behoren tot de meest prestigieuze prijzen in de game-industrie. De Golden Joysticks onderscheiden zich doordat gamers zelf kunnen stemmen op hun favoriete spellen, wat inhoudt dat er geen kleine vakjury is die de winnaars bepaalt.

Dit jaar kunnen gamers stemmen in 22 verschillende categorieën, variërend van mooiste audio tot beste ontwikkelaar. Zojuist zijn de genomineerden onthuld en naast grote namen als The Witcher 3, Bloodborne en Destiny, zien we ook enkele verrassingen. Zo heeft Life is Strange flink wat nominaties in de wacht gesleept, onder andere in de categorieën voor beste storytelling en game van het jaar. Opmerkelijk is dat ook PES 2016, een spel dat niet door iedereen jubelend ontvangen werd, genomineerd is voor de GOTY-titel.

Verder valt op dat de organisatie veel aandacht heeft gegeven aan indie-games. In bijna elke categorie zijn wel enkele indie-titels terug te vinden en in de Game of the Year-sectie zijn vier van de elf spellen ontwikkeld door kleine studio’s.

Bezoek de Golden Joystick Awards-website om je stem uit te brengen. Je ontvangt dan tevens een voucher waarmee je de pc-versie van Bioshock: Infinite kunt downloaden voor 1 euro.

 1.   
  TinusGN's avatar

  Pes 2016 voor Game of the year!?!?

 2.   
  Tom's avatar

  Toch even gestemd. Zijn een aantal heerlijke nominaties gemaakt. Tof om toch internationaal lof te zien voor Life is Strange, Ori and the Blind Forest en zelfs nog wat waardering voor het ondergewaardeerde Sunset Overdrive.

  Qua voice-performance heb ik toch maar op Ashley Burch als Chloe gestemd. Soms was ik er niet helemaal zeker van, maar ze zet toch een flinke prestatie neer als Chloe niet zo lekker gaat.