Pc-versie Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain gebruikt Steam Installer

Hoewel er winkels zijn die Metal Gear Solid V: The Phantom Pain dit weekend al hebben verkocht, verschijnt het laatste paradepaardje van Hideo Kojima officieel morgen pas. Ook de pc-versie verschijnt dan, omdat ontwikkelaars niet op vakantie zijn geweest om alle versies tegelijk uit te brengen.

Echter, heb je de fysieke pc-versie besteld, zul je toch iets digitaal moeten doen, aangezien The Phantom Pain gebruikmaakt van Steam Installer. De game zou dus niet eens op een schijfje staan, maar het installatiebestand van Steam, zodat je de game alsnog van Valve’s online service moet downloaden.

Slim gedaan of vinden jullie dat je Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ook zonder Steam moet kunnen spelen?

 1.   
  3333/3333's avatar

  Beetje zonde om een blu-ray disc te gebruken voor zo’n bestand van 8 mb. Maar Steam games met disc zijn inderdaad sowieso nutteloos, aangezien je in feite alleen de productcode nodig hebt.

 2.   
  Sa.'s avatar

  Heb wel zin in deze game! Is er ook een mogelijkheid om te pre-loaden en vanacht te spelen?

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Beetje raar dat ze dan op een blu-ray schijf doe, brand het dan op een normale cd.

 4.   
  GBA43's avatar

  Maken ze op deze manier niet onnodig veel kosten voor het fabriceren van CD’s?
  Ik bedoel.. hadden ze net zo goed stickers aan de binnenkant kunnen plakken met de Steam activatie code.

 5.   
  Alias's avatar

  Erik Rommel schreef, "Beetje zonde om een blu-ray disc te gebruken voor zo’n bestand van 8 mb. Maar Steam games met disc zijn inderdaad sowieso nutteloos, aangezien je in feite alleen de productcode nodig hebt. "

  Voor zover ik het zie gaat het hier om een BluRay Drive (de hardware) en is het medium waar de data op staat een CD (zie type). Correct me if I’m wrong.