GamersNEP Nieuws: Until Dawn per direct uit de roulatie

De Bilt – Until Dawn wordt zeer goed ontvangen, maar Supermassive Games – dat eerder voornamelijk werkte aan PlayStation Move-games – lijkt een bittere pil te moeten gaan slikken. Klachten van diverse gamers en ongefundeerd gezever van moraalridders, lijken de opmars van Until Dawn namelijk te gaan stoppen.

De game schittert door een heerlijke suspense, waarbij je als gamer eigen keuzes kunt maken, maar dat is nu juist het probleem en gaat de klagers veel te ver. Volgens de berichten zijn diverse spelers van de huiveringwekkende game in diepe depressies geraakt, nadat zij een keuze maakten die een bloederige afloop voor één van de personages bleek te hebben. De band met de realistisch weergegeven hoofdrolspelers is voor velen zo sterk, dat een schuldgevoel op de loer ligt. Voor de meesten is de scheiding tussen fictie en werkelijkheid volstrekt duidelijk, maar kennelijk is dat niet bij iedereen het geval.

Yes, we are aware of the fact that Until Daw is made for entertainment purposes. However, the choices presented in the story have bloody consequences and might damage gamers. A lot of complaints by concerned parents can be found on the internet and a few reports of suicide attempts are the reason for a ban in some countries. We cannot allow Until Dawn to claim actual victims. This must stop!

In Nederland zal een en ander niet zo’n vaart lopen, maar kwaadwillenden willen Until Dawn per direct uit de winkels. Wellicht is het goed om de game zo snel mogelijk nog even te spelen. Misschien verdwijnt de horror binnenkort uit het aanbod.

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

 1.   
  mmx's avatar

  Hier in de Nederlanden kunnen ze blijkbaar wel fictie en werkelijkheid scheiden .Maar in sommige landen zijn ze daar blijkbaar te dom voor en met de bittere gevolgen op de koop toe .Ik vind Until Dawn een topgame en als die mafketels nu echt willen griezelen laten ze maar eens naar het journaal kijken of op CNN 😛

 2.   
  3333/3333's avatar

  mmx schreef, "Hier in de Nederlanden kunnen ze blijkbaar wel fictie en werkelijkheid scheiden . "

  Hier in Nederland waren ook een hoop mensen die zich druk maakte om fictionele personages in Hatred, die konden dat onderscheid ook niet maken. Grappig natuurlijk, maar ook wel een beetje zielig.

 3.   
  Jerry97's avatar

  Hoe komen jullie er toch op.