Until Dawn gecensureerd in Japan

Japan kent een verleden van censuur als het gaat om gewelddadige of schokkende scènes in games. The Evil Within werd eerder al gecensureerd en ook in de Japanse versie van Call of Duty: Black Ops werd censuur toegepast. De nieuwe horrorgame Until Dawn is de volgende game die aan het lijstje kan worden toegevoegd.

Het YouTube-kanaal Censored Gaming ontdekte de censuur en maakte een video waarin een originele scène wordt vergeleken met de gecensureerde beelden. De video laat zien dat er in de Japanse versie een zwart scherm verschijnt gedurende de meest schokkende momenten. Bekijk de video hieronder, maar let wel op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren en bevatten mogelijk spoilers.

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Is er een manier om Japanners met grote ogen te zien, censuren ze het 🙁

 2.   
  RikZonderC's avatar

  Ah, en tetten hebben ze in overvloed.

 3.   
  TheHulk0183's avatar

  wat een bullshit

 4.   
  kmjansen's avatar

  zal wel verhelpen worden met een DLC patch is eerder gebeurd volgens mij

 5.   
  Noice!'s avatar

  Erg jammer dat deze game helemaal niet gepusht wordt door Sony, want het lijkt echt de game te zijn die David Cage al jaren probeert te maken. Of juist niet misschien, hij wil veel te serieus doen terwijl juist de campy feel van deze game zo leuk lijkt.

  Jammer ook dat hij in deze tijd releaset wordt, je kan je geld maar een keer uitgeven en volgende week komt MGS V. Misschien volgende week maar naar de Mediamarkt voor de 3=2 actie als er voldoende centen zijn 😀