Bungie pakt Nightfall en Weekly Heroic Strikes aan met Destiny: The Taken King

Ontwikkelaar Bungie wacht vol ongeduld om de aankomende grote Destiny-uitbreiding The Taken King met de wereld te delen. Stukje bij beetje geeft men meer details prijs van deze uitbreiding, die op heel veel vlakken voor aanzienlijke wijzigingen zal zorgen. We hebben al veel gehoord over de aanpassingen wat betreft levelen. Inmiddels heeft Bungie ook details verklapt over de veranderingen op het gebied van Strikes.

De ontwikkelaar hoopt Strikes wat meer herspeelbaarheid mee te geven door variatie in de levels toe te voegen. Zo zal je niet volledig elke vijandige aanvalsgolf kunnen voorspellen. Ook krijgen in de nieuwe Strikes de eindbazen verschillende gevechtsmechanieken, waar je je tactiek op moet aanpassen, in plaats van alleen maar een grotere health bar. Meer variatie en minder bullet sponge dus. Strikes krijgen ook unieke beloningen, zoals armor en wapens.

Ook de wekelijkse Nightfall Strike gaat op de schop. Meest opvallende wijziging is dat het straks geen game over is als alle drie de spelers dood gaan. Tot dusver werd je dan per direct richting Orbit teruggestuurd. Straks krijgen spelers een time-out death penalty van 30 seconden, vergelijkbaar met de normale moeilijkheidsgraad van raids, voor de nodige uitdaging. Legt iedereen het loodje, dan is het de verwachting dat je vanaf een checkpoint opnieuw mag beginnen. Een iets minder zware straf dus dan voorheen. Volgens Bungie waren spelers veel te veel op safe aan het spelen in Nightfall, wat voor de beleving van een Strike niet optimaal is. Dankzij de wijzigingen wil men nog wel de nodige uitdaging bieden, maar ook stimuleren dat je echt de actie in durft te duiken. Overigens dien je level 40 bereikt te hebben om überhaupt een Nightfall te kunnen spelen.

Een ander aspect van de Nightfall Strike wat aangepast wordt is de boost van ervaring en reputatie na het voltooien van de Nightfall. Volgens Bungie voelden veel spelers zich gedwongen om direct na de wekelijkse reset de Nightfall te spelen, om te profiteren van de boost. Men ziet het liever dat de Nightfall een echte uitdaging wordt om te behalen en geen verplicht nummertje elke dinsdag. Daarom verdwijnt de boost en zal je in plaats daarvan op andere manieren alsnog snellere XP en Reputatie kunnen verdienen.

De Weekly Heroic Strike verdwijnt volledig als The Taken King verschijnt. In plaats daarvan komt er een nieuwe Vanguard Heroic Playlist. Hiermee kan je wekelijks extra Legendary Marks verdienen. Deze tellen voor je gehele account, dus niet specifiek voor één van je characters. Op deze manier wil Bungie ervoor zorgen dat spelers minder druk voelen om wekelijks alle opties met al je characters af te werken. Zo is het beter mogelijk om je te focussen op één character. Er is nog wel steeds een voordeeltje voor spelers met meerdere characters, want voor elk van je characters is er gegarandeerd een Legendary Engram bij de eerste keer dat je een wekelijkse Strike uit de Heroic Playlist volbrengt.

Voor liefhebbers van Player vs Player is er straks ook aandacht voor meer wekelijkse rituelen. Via Lord Shaxx en de PvP Quartermaster kan je straks wekelijkse quests ontvangen. En voor wat kruisbestuiving tussen PvP en PvE is het mogelijk om in PvP beloningen te verdienen die je bijvoorbeeld extra bonussen opleveren als je de Nightfall gaat spelen.

The Taken King verschijnt 15 september voor de Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  mattioza's avatar

  Ben benieuwd hoe de veranderingen uitpakken! 🙂

 2.   
  gamerfriend01's avatar

  Ik hoop eigenlijk dat ze gewoon voor alles een match making maken. Zodat de content voor iedereen beschikbaar is. Ik bedoel bijvoorbeeld de Vault of glass dit is niet door iedereen speelbaar omdat niet iedereen vrienden online heeft.

 3.   
  ChielB's avatar

  Er zijn hele gezellige/vriendelijke online communities waar je mensen kunt vinden die graag met jou Strikes, Raids, Prison of Elders enzovoort spelen. Bijvoorbeeld https://www.the100.io/ Daar kan je je eenvoudig bij een groep aansluiten en afspraken maken wanneer je met anderen iets gaat spelen. 🙂

 4.   
  mitchel1988's avatar

  Vorige DLC was zo slecht en zo zonde van je geld. Dat ik hier maar even mee wacht.