Humble Store laat gebruikers zelf een goed doel kiezen

De Humble Store verkoopt games voor een schijntje en van dat bedrag gaat tien procent ook nog eens naar een goed doel. Op zich natuurlijk een fantastisch concept, maar tot nu toe was dit beperkt tot een paar organisaties, gekozen door de winkel zelf. Dat gaat nu veranderen: vanaf nu kun je zelf kiezen naar welk goed doel jouw zuurverdiende centen gaan als je een aankoop doet bij het bedrijf.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote naam als Artsen Zonder Grenzen, maar ook kleinere organisaties staan in de lijst. Helaas zijn de kleinere non-profitorganisaties hoofdzakelijk interessant voor inwoners van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk: het gaat hier om goede doelen als een kanoclub in Zuid-Engeland.

John Graham, mede-oprichter van de Humble Store, zegt dat het bedrijf voorheen vooral koos voor doelen met een grote naam. Op die manier sprak de winkel een zo breed mogelijk publiek aan. Maar iedereen heeft natuurlijk andere prioriteiten, dus geeft het bedrijf klanten vanaf nu de mogelijkheid om zelf te kiezen.

There are a wealth of amazing charities out there. We don’t ever like saying no to great causes but in curating things ourselves, we find ourselves mainly picking larger nonprofits that have awesome established global brands that we think will resonate with our community as a whole. With this new feature, if parts of our community want to give aid to homeless shelters in San Francisco and others wish to provide fresh drinking water to Ethiopia, they can choose as they please.
De Humble Store beweert dat er meer dan 35.000 liefdadige instellingen in zijn database zijn opgenomen, hoewel je op het moment van schrijven lang niet al die organisaties kunt kiezen. Maar uitspraken als deze worden natuurlijk niet zomaar gedaan, dus waarschijnlijk wordt de rest binnenkort toegevoegd.

Welk goed doel zou jij graag willen steunen door games te kopen via de Humble Store? Laat het ons weten in de reacties.

  1.   
    Mjolnir's avatar

    Helemaal goed! Ik koop vaak van de Humble store, om backlog te vergroten en toch stiekem een beetje goede doelen te steunen