Twitch-concurrent YouTube Gaming vanaf vandaag beschikbaar

Livestream-service Twitch heeft de afgelopen jaren een ongekende populariteit bereikt en dat wekte natuurlijk de interesse van internetgigant Google. Een jaar geleden was het echter niet Google maar Amazon dat een flinke zak geld op tafel legde en Twitch aan zijn portfolio wist toe te voegen. Natuurlijk liet Google het hier niet bij zitten en het Amerikaanse bedrijf besloot om dan maar een concurrent voor Twitch op te zetten onder de YouTube-banier: YouTube Gaming.

YouTube Gaming maakt gebruik van HTML5 en biedt voor streamers de mogelijkheid om een DVR-modus in te schakelen. Met deze DVR-modus worden de laatste vier uur van een stream gebufferd, zodat kijkers tijdens een stream kunnen terugspoelen naar eerdere momenten. Daarnaast is YouTube Gaming eveneens een archief waar alle gaming content op YouTube teruggevonden kan worden.

De Amerikaanse technologiewebsite Ars Technica meldt nu dat een beta-versie van YouTube Gaming vanaf vandaag beschikbaar zal zijn in ieder land waar YouTube beschikbaar is. Een Android-app voor YouTube Gaming zal eveneens vandaag verschijnen, maar is in eerste instantie enkel beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De iOS-applicatie is al te vinden op iTunes.

 1.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Had het gezien op apkmirror.com – voor al je apk’s (geen reclame hoor)

 2.   
  3333/3333's avatar

  Ze hebben in ieder geval hun zaken goed voor elkaar, tijdens de E3 was de livestream van YouTube veel beter dan die van Twitch. Daarnaast is de vertraging bij YouTube veel kleiner, niet zoals die +10 seconde wat je nu op telkens op Twitch hebt tijdens een stream.

  Een goede concurrent.

  dat wekte natuurlijk de interessant

  Typfoutje.

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Met een beetje concurrentie is natuurlijk sowieso niks mis. ๐Ÿ™‚ Ben benieuwd in hoeverre Twitch-streamers en -kijkers gaan overstappen.

  Erik Rommel schreef, "

  dat wekte natuurlijk de interessant "

  Typfoutje.

  Opgelost, thanks. ๐Ÿ˜‰

 4.   
  mattioza's avatar

  Binnen 2 dagen het nieuws ‘Gamersnet zet weer volop in op youtube!’ ๐Ÿ˜€

 5.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Twitch heeft bij mij altijd al kut gewerkt