Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain krijgt een eigen companion app

Net als diens proloog in 2014, Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, krijgt The Phantom Pain ook een heuse, eigen companion app. Deze telefoonapplicatie werkt ongeveer hetzelfde en stelt de speler in staat om de in-game kaart te bekijken via een smartphone. Saillant detail: de kaart op de telefoon zal meer informatie laten zien dan de kaart in de game zelf.

Met de officiële app kunnen spelers ook alle muziek beluisteren die zij vinden op de zanderige vlaktes van Afghanistan. Het is echter vooralsnog niet duidelijk of je thuisbasis Mother Base ook te beheren is via het draagbare stukje software. Bovendien is het ook niet duidelijk of pc- en Xbox 360-gebruikers de companion app kunnen activeren met hun versie van Metal Gears Solid 5: The Phantom Pain. Momenteel lijken alleen PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox One-versies van de game samen te werken met de companion app.

De app zal samen met de release van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain op 1 september te downloaden zijn. Konami sprak verder ook niet over de beschikbare besturingssystemen voor de companion app, al lijkt het aannemelijk te veronderstellen dat de app sowieso iOS en Android aandoet.

  1.   
    DexMax's avatar

    Ik weet niet wat ik hier van moet denken. Want wat voegt een companion app eigenlijk toe (behalve het voorbeeld in dit nieuwsbericht) ? Een echte meerwaarde zie ik er niet in.

  2.   
    DaxPg's avatar

    DexMax schreef, "Ik weet niet wat ik hier van moet denken. Want wat voegt een companion app eigenlijk toe (behalve het voorbeeld in dit nieuwsbericht) ? Een echte meerwaarde zie ik er niet in. "

    Het is gelukkig ook geen verplichte app. De Ground Zeroes app liet je een app-versie van Mother Base beheren. Misschien dat je dit nu ook kan doen, maar dat het dan gelinkt is aan je Mother Base in de game.