Grafische mod voor GTA 5 benadert fotorealisme

GTA 4 was een populaire game in de modding community. Er zijn talloze mods verschenen die de game dichter bij het fotorealisme proberen te brengen. Het leek ook slechts een kwestie van tijd voordat de eerste grafische mods voor GTA 5 zouden verschijnen en het moment is bijna daar.

De mod, genaamd Toddyhancer, maakt gebruik van Reshade Shaders, elementen van de ENB-serie, enkele tweaks en tone mapping om de game een nieuwe, zeer gedetailleerde look te geven. Fotorealisme is hierbij het uitgangspunt. De mod is nog lang niet af, maar ontwikkelaar MartinBergman heeft de eerste beelden vrijgegeven. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. De performance van de game heeft nu nog zwaar te lijden onder de grafische aanpassingen.


Ten slotte heeft MartinBergman ook een aantal screenshots geüpload van een oudere build. Denk jij dat deze mod potentie heeft? Laat het weten in de reacties!

[SCREENSHOTS]

 1.   
  3333/3333's avatar

  “fotorealisme” *zucht* 🙄

 2.   
  Tom 2.0's avatar

  Mooi? Jazeker. Realistisch? Nah. Daar zijn we nog lang niet met games. Overigens speel ik sinds een weekje zelf GTA V met alles op ”Very High” (behalve gras), en blijven de details me verbazen.

 3.   
  supergido's avatar

  Ik vraag me toch af waarom een modder dit wel kan en bijvoorbeeld een Ubisoft met Watchdogs dit niet kan. Je zou toch denken dat een grote studio hier makkelijker aan zou kunnen werken ivm het budget en personeel.

 4.   
  Supermanneke's avatar

  supergido schreef, "Ik vraag me toch af waarom een modder dit wel kan en bijvoorbeeld een Ubisoft met Watchdogs dit niet kan. Je zou toch denken dat een grote studio hier makkelijker aan zou kunnen werken ivm het budget en personeel. "

  Het is niet zozeer dat ontwikkelaars het niet kunnen, het probleem is dat momenteel de hardware het nog niet aankan (met uitzondering van een zeer klein percentage PC gebruikers).

  Fotorealisme behalen is sowieso niet zo heel lastig… Het zijn vaak de animaties en/of clipping die het verpesten. Maar zoals gezegd, dit komt nog niet in de buurt.

 5.   
  RikH's avatar

  Ziet er goed uit

 6.   
  Tom's avatar

  Heb het idee dat dit in wezen niet enorm veel verschilt van de Very High settings, met uitzondering van een paar kleine tweaks. Ligt het overigens aan mij of is alles ook gewoon een paar tinten donkerder?

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Tom schreef, "Heb het idee dat dit in wezen niet enorm veel verschilt van de Very High settings, met uitzondering van een paar kleine tweaks. Ligt het overigens aan mij of is alles ook gewoon een paar tinten donkerder?"

  50 tinten donkerder om precies te zijn 😛

  OT: ik denk inderdaad dat we nog wel even verwijderd zijn van écht fotorealisme. Die demo van NVIDIA HairWorks 1.1 zag er wel ziek goed uit, maar dat haar zat dan weer op een paspop zonder ook maar een greintje persoonlijkheid. Op dit moment is het dus hooguit mogelijk om één aspect in een game enigszins fotorealistisch te maken, maar dat ziet er dan weer raar uit als de rest van de spelwereld minder mooi is.

 8.   
  Downzilla's avatar

  het ziet er eerder uit alsof hij wat rond heeft gekloot met wat settings en toen de sharpness heul hoog heeft gezet. Dat ziet er heel leuk uit in screenshots maar ij gameplay is dat alleen maar irritant

 9.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Tis niet echt een grote graphics mod ofzo.

  Tis meer een soort van “filtertje”.

 10.   
  420blazeit's avatar

  Ziet er nice uit, ik zie duidelijk verschil. Lijkt op die IcEnhancer mod van GTA 4.

 11.   
  Cyart's avatar

  loopt wel soepel zo te zien

 12.   
  Koen's avatar

  Dit is slechts een beginnetje natuurlijk 😉 Het duurde bij GTA 4 ook een aantal jaren voordat er grote stappen werden gezet. 🙂

 13.   
  Jerry97's avatar

  Dat framerate doe.

 14.   
  Bosnegert's avatar

  Downzilla schreef, "het ziet er eerder uit alsof hij wat rond heeft gekloot met wat settings en toen de sharpness heul hoog heeft gezet. Dat ziet er heel leuk uit in screenshots maar ij gameplay is dat alleen maar irritant"

  hater, als je het zelf beter kan ga het zelf dan doen

 15.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Als je bij de video goed in de beschrijving leest, moet dit een film achtig tintje hebben en dat is zeker gelukt.

 16.   
  soldierarjan's avatar

  Het ziet er zeker mooi eruit.