Nieuwe console van Nintendo bevat mogelijk geen disc drive

Nintendo heeft de patenten geregistreerd voor een console zonder disc drive, dit blijkt uit documenten die een gebruiker van NeoGAF in handen heeft weten te krijgen. Verder zou ook de controller opnieuw worden voorzien van een beeldscherm, net als bij de Wii U het geval is. Of de patenten betrekking hebben op de in 2016 te onthullen Nintendo NX is niet bekend.

“The example system is not provided with an optical disc drive for reading out a program and/or data from an optical disc. An example system includes an internal hard disc drive storing a program and/or data, a communication unit transmitting/receiving a program and/or data via a network, and a processor executing a program stored in the hard disc drive to perform game processing.”
Onderstaande afbeeldingen, evenals de beschrijving hierboven, bevestigen dat het apparaat geen optische schijfjes zou ondersteunen. Heel simpel gezegd: voor deze console zullen games alleen digitaal aangeschaft kunnen worden.

Nintendo bevestigde het bestaan van de Nintendo NX in maart van dit jaar en gaf toen al aan dat dit een “dedicated game platform with a brand-new concept” zou zijn. Een nieuw platform met een gloednieuwe opzet dus. Stiekem hopen we natuurlijk dat Nintendo op het uitlekken van deze patenten zal reageren, maar reken er maar op dat het bedrijf zich aan zijn woord houdt en pas in 2016 nieuwe details onthult over de Nintendo NX.

Nogmaals, het is niet bewezen dat het hier om de Nintendo NX gaat. Fabrikanten van consoles vragen geregeld nieuwe patenten aan en doen er vaak niets mee, enkel en alleen maar om te voorkomen dat de concurrentie de betreffende techniek gaat gebruiken.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Ik gok dat dit patenten zijn voor de Wii U mini.

 2.   
  Moodey's avatar

  Ben nog steeds niet geïnteresseerd in een Wii.

 3.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Zijn een boel mensen(waaronder ikzelf) die een schijfje boven een digitale game prefereren. Ik denk dat als Nintendo dit concept toepast ze een hele hoop (of wat er nog van over is) gamers verliezen.

 4.   
  Hitman047's avatar

  Heel simpel gezegd: voor deze console zullen games alleen digitaal aangeschaft kunnen worden.

  Geen optische drive betekend niet automatisch dat je games alleen nog digitaal aan kunt schaffen. Er is wel een ingang voor ‘Memory Cards’. Voor hetzelfde geld keren de cartridges weer terug.

  Dat is ook wat ik opmaak uit deze omschrijving:

  [0028] The card slot 19 of the game apparatus 1 may receive or discharge the memory card 7 such as an SD memory card. The card slot 19 can read or write data from/to the attached memory card 7. In the present example embodiment, the game apparatus 1 is able to read out the first basic program 24 or the second basic program stored in the memory card 7 through the card slot 19, and to store the read-out program in the first memory 11 or the internal HDD 13. This can realize, for example, version upgrade of the first basic program 24 and the second basic program 25. It is to be noted that the version upgrade of a program may be realized by downloading a program from the server apparatus 9 through the communication unit 15.

 5.   
  3333/3333's avatar

  Optische schijven zijn gewoon te langzaam voor gaming vandaag de dag. Kijk naar de Xbox One en de PS4, blu-ray is geweldig voor veel opslag maar veel te langzaam om af te lezen, daarom krijg je die grote installatiebestanden op je harde schijf. Enkel van een disc lezen is niet meer te doen.

 6.   
  Hitman047's avatar

  Des te meer reden voor een terugkeer naar de Cartridges?

  Die zijn in principe een stuk sneller uit te lezen.

 7.   
  3333/3333's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Des te meer reden voor een terugkeer naar de Cartridges?
  Die zijn in principe een stuk sneller uit te lezen."

  Zeker, zou erg interessant zijn. Gewoon helemaal geen laadschermen meer, net als vroeger!

 8.   
  Sa.'s avatar

  Cartridges, maar dan anders! Zou ik wel heeeeel vet vinden, gaan we weer blazen als AC laged! Kan ook heel goed zijn dat dit Wii U mini patenten zijn en dat het inderdaad gaat om een digital-only console, we gaan het zien!

 9.   
  Neros's avatar

  Ben zelf geen voorstander om enkel games via download aan te bieden, waarschijnlijk behoor ik tot de “oude stempel” . Als ze het toch doen, hoop ik dan wel dat de ontwikkelaars een korting doorberekenen aan de consument omdat er geen media/boekje/hoesje meer nodig zal zijn. Echter, weten we allemaal hier het antwoord op 😉 🙂

 10.   
  soldierarjan's avatar

  Erik Rommel schreef, "

  ”Hitman047″ schreef, "Des te meer reden voor een terugkeer naar de Cartridges?
  Die zijn in principe een stuk sneller uit te lezen."

  Zeker, zou erg interessant zijn. Gewoon helemaal geen laadschermen meer, net als vroeger!"

  Ja dat zou ook echt ideaal zijn en cartridges zijn nu ook stuk goedkoper te produceren dan toen der tijd.