Bethesda niet bezorgd om kritiek op Fallout 4

Hoewel de onthulling van Fallout 4 zorgde voor veel blije gezichten, waren enkele gamers kritisch. Ze vonden de graphics gedateerd ogen en ook de gameplay was in hun ogen weinig veranderd, iets wat onze eigen Peter ook al opviel in zijn Gamscom preview. Bethesda is op de hoogte van deze kritiek, maar laat weten er niet van wakker te liggen.

Volgens marketingbaas Pete Hines zijn er altijd mensen die ontevreden zijn. Dat is volgens hem onvermijdelijk bij de ontwikkeling van een videogame:

Very little surprises me after 16 years in this industry. Generally speaking, we’re a form of entertainment. As with most forms of entertainment you never get 100% agreement on anything. At the end of the day, whether it’s what the graphics look like or whether the gameplay is what you want or whether you like the setting, or whatever it is, everybody is entitled to their opinion. I put out information in the best way possible to give people a good idea, “Here’s what we’re doing and here’s what it’s gonna be like”.
Hines benadrukte op de E3 al dat het ontwikkelteam zich meer heeft gefocust op het ontwikkelen van nieuwe gameplay-opties en minder op high-end graphics. Tegelijkertijd benadrukt hij dat Bethesda veel feedback uit eerdere delen heeft verwerkt in Fallout 4. Hines zal ook zeker luisteren naar “mensen die Fallout 4 nog steeds een kans willen geven”:
So I’m just gonna talk to those people, like, I assume 100% of the industry is not going to buy this game, and there are a vast number of reasons why they might not.
Ben jij het eens met de kritiek? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Talska's avatar

  Een mega project = ESO ook, en heeft mij niet tevreden gesteld (Skyrim valt moeilijk te evenaren) Het afraffelen van games komt inzicht, ik hoop voor de gene die Fallout 4 kopen dat het gaat voldoen.

 2.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Skyrim zonder mods zou niks zijn. Het was een bug festijn en de kleuren waren echt te grijs. Laten we memory problemen die er waren buiten laten. Meeste mods hebben deze opgenoemde problemen bijna helemaal opgelost. Maar er zijn nog steeds aardig wat bugs die nog wel irritant kunnen zijn.

 3.   
  Moodey's avatar

  Als het nou ubisoft was geweest zou t hoogstwaarschijnlijk een flop worden, maar bethesda is wel te vertrouwen.

 4.   
  stoneface's avatar

  Ik heb nog nooit fallout gespeeld.Het concept ligt me niet echt. Skyrim daarin tegen heb ik echt kapot gespeeld (platinum trophy). mss toch eens fallout proberen welke raden jullie mij aan 3 of new vegas?

 5.   
  Kardinalus's avatar

  @Stoneface ik vind dat 3 een beter verhaal heeft maar grafisch en qua gameplay is NV iets ontwikkelder. Dus ligt er aan waarvoor je speelt welke je zou kopen 🙂 (Dit is puur mijn mening)

 6.   
  TheNerdNL's avatar

  Ik hoop voor bethesda dat er op falloud4 geen kritiek punten gegeven hoeven te worden. 😉

 7.   
  PaNNa's avatar

  stoneface schreef, "Ik heb nog nooit fallout gespeeld.Het concept ligt me niet echt. Skyrim daarin tegen heb ik echt kapot gespeeld (platinum trophy). mss toch eens fallout proberen welke raden jullie mij aan 3 of new vegas?"

  Ik zou je deel 3 aanraden, verder heb ik er alle vertrouwen in 🙂

 8.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Mensen die zeuren over de graphics van Fallout 4 snappen overduidelijk niet waar het om gaat bij Fallout. Het is echt de sfeer, het verhaal, de open wereld en het ontdekken wat deze game zo geweldig maakt.

 9.   
  TinusGN's avatar

  Spelletjes op de DS die er niet uit zagen waren toch ook leuk, en dan kan je ook gelijk zeggen over minecraft dat de graphics te blokkig zijn

 10.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Stink goede gameplay, boeit me dan geen hol als de graphics slecht zijn. Zolang dat het maar speelbaar is.

 11.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik snap de vergelijking helemaal niet tussen Skyrim en TESO. Je vergelijkt 2 verschillende games, single-player vs MMORPG.

  Het zijn verschillende games die niet met elkaar kunt vergelijken. Om dezelfde ervaring van Skyrim in een MMO te stoppen, gaat tot de dag vandaag nog niet. Ontwikkelaars hebben ook te maken met limieten…

  Ik vergelijk TESO met andere MMO’s en niet met een single-player game. De combat is misschien niet zo goed als wat we dachten maar alles moet server side berekend worden. Het kost veel data en rendering, en dan kan je helaas niet dezelfde ervaring creëren als een single-player game die alles client side verwerkt.

  Een groot pluspunt van TESO die ik bij vele andere MMO’s mis, elke side quests heeft z’n eigen verhaallijn. En als je alleen een single-player speler bent, dan wacht je toch gewoon op een volgende game of speel je Skyrim toch weer opnieuw. Of mogen andere mensen die graag van MMO en multi-player houden, niks hebben in de wereld van The Elders Scrolls?

  Om terug te komen op dit nieuwsbericht.

  Beslist een ontwikkelaar om veel over te nemen van een vorige game om de “oude” sfeer en gameplay te behouden, zeuren dat het te weinig vernieuwend is. Beslist een ontwikkelaar om het helemaal te vernieuwen, gaan mensen klagen dat het te weinig op een vorige deel lijkt.

  Kwa grafisch ziet het spel goed en verzorgd uit, maar geen top niveau. Dat hoeft ook niet in zo’n game, de sfeer zit dit in orde, ziet scherp uit en het lijkt erop dat de ontwikkelaar tijd heeft gestoken in de view distance. Die was niet echt bepaald erg ver in Skyrim..

  Hoe je het went of keert, mensen blijven ALTIJD klagen.

  Bethesda, je hoeft niet bezorgd te zijn, laat die mensen maar klagen. Fallout 4 zal uiteindelijk als warme broodjes over de toonbank gaan. 🙂

 12.   
  Kamelot2's avatar

  Ik weet niet of ik fallout 4 zal gaan kopen. Enige verandering is het bouwen van je eigen setting en een andere plaats. Als ik wil bouwen dan koop ik wel simcity ofzo.

  Tot nu toe trekt de game mij niet. Lijkt precies op 3 en nv alleen kwaliteit is mooier…… Te weinig vernieuwing voor mijn doen.

 13.   
  theis's avatar

  stoneface schreef, "Ik heb nog nooit fallout gespeeld.Het concept ligt me niet echt. Skyrim daarin tegen heb ik echt kapot gespeeld (platinum trophy). mss toch eens fallout proberen welke raden jullie mij aan 3 of new vegas?"

  Waarom kiezen? Tale of Two Wastelands is een mod die beide spellen combineert!

 14.   
  LeroyJenkins's avatar

  stoneface schreef, "Ik heb nog nooit fallout gespeeld.Het concept ligt me niet echt. Skyrim daarin tegen heb ik echt kapot gespeeld (platinum trophy). mss toch eens fallout proberen welke raden jullie mij aan 3 of new vegas?"

  New Vegas is mijn favoriet tot op heden en heb ik al 3x uitgespeeld, deel 3 is ook vet maar het is de wasteland wat mij meer trok plus je kan uiteraard over de strip lopen in Vegas :D.

  Ontopic :
  Ik ben juist blij dat het veel lijkt op deel 3 en NV, gezeik elke keer over GFX terwijl het in deze game gewoon de sfeer is die het uitstraalt (iemand hierboven zei dat ook al), Fallout 4 gaat gewoon vet worden, ik las dat het schiet gedeelte op de schop is genomen en nu meer aanvoelt als een First Person Shooter.
  Zelfde ook altijd dat gezeik met ‘niks vernieuwend’ ik wordt daar zo moe van, dat soort mensen gamen volgens mij niet, ze zijn meer aan het zeuren dan aan het gamen, waarom moet een game nou altijd vernieuwingen hebben om beter te zijn, als je kijkt naar de video preview van NFS daar wordt eigenlijk gezegd dat de game veel van alles heeft wat we al kennen maar dat maakt het zeker geen slechte game.
  Als ik naar de opmerking kijk van Kamelot2 dan vraag ik me af of hij Fallout 3 en NV daadwerkelijk beide helemaal uitgespeeld heeft want zo ja dan waardeer je de game pas en lig je niet wakker of het veel lijkt op deel 3 en NV want dan wil je gewoon Fallout 4 spelen.

  Fallout 4 wordt een heerlijke game die me na Tomb Raider maanden gaat vermaken, ik koop beide op release dag maar begin eerst aan TR omdat die sneller uitgespeeld is.

 15.   
  Elexus's avatar

  Hoewel Bethesda gekend staat om de bugs, heb ik er toch alle vertrouwen in dat Fallout 4 een heel degelijke game wordt. 🙂

 16.   
  DB Ries's avatar

  @Stoneface Zonder meer Fallout 3, heeft veel meer sfeer. Ik heb beide heel veel gespeeld maar nu nog loop ik in Fallout 3 door the Wasteland te struinen. De sidekicks in Fallout 3 zijn geweldig (een verwijst weer naar V for Vendetta). De verhalen en missies vond ik Fallout 3 beter dan NV.

 17.   
  NickV2.0's avatar

  Fallout 3 was voor mij helemaal perfect, toch vind ik de uitspraak niet echt gepast voor hun. Ze hebben lijkt het wel een te groot ego opgebouwd, maar dat betekent niet dat ze minder moeten werken. Ik kan me nog herinneren dat Bathesda zij dat ze hun hart en ziel in hadden gestopt, maar dit lijkt echt een Ubisoft actie.