Patch pc-versie Batman: Arkham Knight verschijnt ergens in de komende weken

Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat de patch die de problemen met de pc-versie van Batman: Arkham Knight moet oplossen, zich momenteel in de testfase bevindt. In een bericht op het Batman-forum vertelt Adam Yorick, community manager van Warner Bros. Games, dat de teams verantwoordelijk voor de patch hard hebben gewerkt om de problemen van de pc-versie op te lossen.

Yorick heeft een lijst vrijgegeven van de grootste veranderingen die de patch met zich meebrengt:

 • Reduced frame rate hitches
 • Optimized system memory and VRAM usage

 • Improved performance on all GPUs (requires the latest drivers)
  o Min Spec AMD GPU is once again the Radeon HD 7870 2GB

 • More Robust In-Game Settings, including:
  o Added the ability to change settings for Max FPS to 30/60/90
  o Added toggles for Motion Blur, Chromatic Aberration, and Film Grain
  o Added a “High” Texture Resolution value
  o Added Texture Filtering option
  o Added an Adaptive V-Sync option (NVIDIA only)
  o Added VRAM Usage Meter
  o Added Mouse Sensitivity Slider & Mouse Smoothing Option

 • Fixed low resolution texture bugs
 • Fixed hitches when running on mechanical hard drives (HDD)
 • Naast het repareren van de game wordt er ook gewerkt aan andere features en content:
  While our first priority is fixing the issues listed above, the team is continuing to work on the following:
 • Skipping the boot up splash screens
 • DLC/Season Pass content
 • Additional updates such as Photo Mode
 • Yorick belooft om de resultaten van de testfase te delen met de community. Wanneer de testfase succesvol is gebleken, zal de patch worden uitgebracht. Hopelijk zal deze patch dan ook het einde betekenen van de langdurige soap rondom pc-versie van de game.

  1.   
   DeAdSeYe's avatar

   Mortal Kombat X is een geweldige game maar ook daar waren veel problemen. Het heeft een tijd geduurd voordat het spel bij vele fatsoenlijk liep zonder veel bugs of crashes.

   Vlak erna komen ze met Batman: Arkham Knight aanzetten die bij vele ook niet werkt en tot de dag vandaag is er nog altijd weinig gedaan. Ze beloven al zolang dat er een “grote” patch ging aankomen in september maar door de woorden “patch in de komende weken” brengt niet veel goeds.

   Waarom? Omdat komende weken net zo goed pas over 5 of 6 weken kan zijn, terwijl we dan alweer in oktober zitten. Ze willen ons gewoon op een indirecte manier vertellen dat de “grote” patch vertraging op heeft gelopen. Ondertussen komt komt binnen 2 weken The Phantom Pain alweer uit en in november Fallout 4.

   Toen Batman: Arkham Knight uitkwam, leken de release datums van The Phantom Pain en Fallout 4 nog zo ver weg maar ondertussen komen die in de komende weken uit terwijl Batman Arkham Knight nog altijd niet is opgelost. Steam heeft trouwens ook een nieuwe release datum vrijgegeven voor Batman Arkham Knight, namelijk Fall 2015. 🙄

   Warner Bros Interactive Entertainment is zo slecht bezig, al hun games die ze uitbrengen vertonen gelijkwaardige problemen. Tegen de tijd dat hun games zijn geoptimaliseerd en gefix, zijn alweer nieuwe games uitgekomen die alle aandacht trekken. Ik ben benieuwd naar Mad Max, ik heb de pre-order gecanceld, ik heb nog maar weinig vertrouwen in Warner Bros Interactive Entertainment.

   En wat moeten wij in godsnaam met test resultaten, mensen willen een patch zien die daadwerkelijk werkt. De patch is gewoon al WEKEN TE LAAT. Waar andere developers een halve maand over doen heeft Warner Bros Interactive Entertainment meerdere maanden nodig om iets te fixen..

  2.   
   Hitman047's avatar

   DeAdSeYe schreef, "Ik ben benieuwd naar Mad Max, ik heb de pre-order gecanceld, ik heb nog maar weinig vertrouwen in Warner Bros Interactive Entertainment."

   Begrijpelijk. Maar het verschil is wel dat Avalanche Studios de PC versie zelf maakt. En die hebben een prima reputatie als het gaat om PC ports.

   In tegenstelling tot High Voltage en Iron Galaxy, die verantwoordelijk waren voor Mortal Kombat X en Batman: Arkham Knight.