Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hot Koffie Show: Zijn wij wel echte gamers?

Dat Tom en Peter al even in de game-industrie zitten, is een gegeven. Maar waren de heren van GamersNET überhaupt echte gamers voordat ze hun huidige werkzaamheden oppakten? Tom en Peter bespreken hun historie en vragen jullie wederom om bakken input!

 1.   
  Talska's avatar

  Mijn eerste games zijn (PC)

  De eerste delen van Mortal Kombat.
  Tombraider (geloof dat hier 2 delen van waren)
  Een echte verslavende spel (Supaplex)

  Met die games begon ik (weet niet de exacte jaar tijd meer)

  Heel vroeg nog de Sega en Nintendo 8 bit (en 32 bit en 64 bit) Voor namelijk Mario.

  Als ik het zo bekijk mag ik wel zeggen van een echte gamer.

 2.   
  AtomicDogg's avatar

  Ik denk dat het heel erg opvalt als een “niet-gamer” ineens video’s of teksten gaat schrijven over games. Daar prik je doorheen.

 3.   
  Tom's avatar

  AtomicDogg schreef, "Ik denk dat het heel erg opvalt als een “niet-gamer” ineens video’s of teksten gaat schrijven over games. Daar prik je doorheen."

  Als je daadwerkelijk iets moet vertellen over de games, dan zou het wel op moeten vallen ja. Maar in het geval van videocontent maken op Twitch of YouTube denk ik dat het er wat sneller tussendoor zou glippen. Niet dat het echt uitmaakt, maar ik ben benieuwd of er echte fakers tussen zitten die het doen voor de aandacht of het (potentiële) geld.

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Je bent pas een echte gamer als je A2 racer op de laagste settings op een witte Packard Bell koelkast hebt gespeeld. Volgens mij speelde ik verder bijna alleen maar demo’s omdat ik het als 3 jarige toch wel leuk vond ookal snapte ik er de ballen van.

 5.   
  DutchACfreak's avatar

  Mijn aller eerste GAME op de Game boy coler was pokemon blue
  😳 voordat ik hem kreeg had me moeder hem al uitgespeeld..

  Na veel spelletjes op de gbc te hebben gespeelt, buurman gevraagt voor leuke spelletjes en gaf mij Red Alert1 voor pc, deze een tijdje gespeelt tot buurman mij RA2 gaf en toen ging het los ! 😆

  Ik kan me nog herinneren in groep 8 dat waneer ik een proefwerk goed had geleerd mocht ik RA2 spelen.. Oh wat was ik toen blij 😆

 6.   
  mastertje's avatar

  Ikspeelnooitpokemon schreef, "Je bent pas een echte gamer als je A2 racer op de laagste settings op een witte Packard Bell koelkast hebt gespeeld. Volgens mij speelde ik verder bijna alleen maar demo’s omdat ik het als 3 jarige toch wel leuk vond ookal snapte ik er de ballen van."

  Haha speelde ik dus ook alleen maar. En zo’n spel dat je als een kat speelt wat allemaal in Nederlandse historie afspeelde :lol:. Red rachet ofzo? En natuurlijk: putt-putt!!

 7.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Een “echte” gamer speelt wat hij/zij wilt zonder zich iets van het commentaar van andere aan te trekken.
  Maar dat is mijn mening

 8.   
  killerking's avatar

  Toen ik ongeveer 6 jaar was denk ik begonnen met doom en gta en talloze demo cd’s en van die kindergames. Later toch naar de consoles verhuisd want daar hoefde je niks te installeren 😛

 9.   
  _BeefCake99_'s avatar

  mijn eerste echte game was didy kong racing voor de ds lite.

 10.   
  3333/3333's avatar

  Volgende keer graag de hele video Tom’s hoofd op Peter’s lichaam en vice versa.

 11.   
  Tom's avatar

  Ikspeelnooitpokemon schreef, "Je bent pas een echte gamer als je A2 racer op de laagste settings op een witte Packard Bell koelkast hebt gespeeld. "

  +1

  “Voel je de adem van de lange arm al in je nek?”

 12.   
  420blazeit's avatar

  HaarOpMeBal schreef, "Een “echte” gamer speelt wat hij/zij wilt zonder zich iets van het commentaar van andere aan te trekken.
  Maar dat is mijn mening "

  Arend jan zou trots op je zijn.

 13.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  mastertje schreef, "

  ”Ikspeelnooitpokemon” schreef, "Je bent pas een echte gamer als je A2 racer op de laagste settings op een witte Packard Bell koelkast hebt gespeeld. Volgens mij speelde ik verder bijna alleen maar demo’s omdat ik het als 3 jarige toch wel leuk vond ookal snapte ik er de ballen van."

  Haha speelde ik dus ook alleen maar. En zo’n spel dat je als een kat speelt wat allemaal in Nederlandse historie afspeelde :lol:. Red rachet ofzo? En natuurlijk: putt-putt!!"

  Ik denk dat je Red Cat bedoelt, ook zo’n topper van Davilex. Heb putt putt volgens mij nooit echt gespeeld, Freddi Fish wel.

 14.   
  Carcass's avatar

  Incredible machine, duke nukem, wolfenstein 3d, decent, doom, sim city, interstate 76 (wie kent hem nog?) en meer van dat spul.

  The incredible machine was denk ik mijn eerste.

  Edit er volgende week maar wat fijne death metal rifjes in.

 15.   
  xizaaR's avatar

  Mijn eerste PC game was Red Cat op een diskette haha 🙂

 16.   
  DB Ries's avatar

  Ben pas begonnen met gamen ergens halverwege of achter in de 30. Ben nu 50 en game nog steeds graag, maar gezien mijn reactievermogen ligt mijn voorkeur nu bij rpg’s.

 17.   
  Steelpartyhat's avatar

  Mijn eerste console was een Sega Genesis, kreeg ik een cartridge bij met 10 games ofzo met Sonic, Golden Axe en Streets of rage.

  Eerste game is denk de eerste Prince of persia of Return to castle Wolfenstein, weet niet zeker.

 18.   
  mattioza's avatar

  Begonnen met frogger op een heel oude pc. Daarna pokemon yellow en blue op de oude gameboy, daarna overgeschakeld naar de PS2 met als eerste games Ridge Racer V en Rayman Revolution 🙂

 19.   
  OMGitsOhMyGoat's avatar

  Ik ben begonnen met pacman of crash bandicoot op de ps2 daarna heb ik de ps1 van mijn vader gevonden en omdat ik veel bij mijn oma was hebben we die daar laten staan toen speelde ik heel veel toy story 2. Ik had later nog heel wat (gekopieerde) games van mijn neef gekregen waardoor ik meer begon te gamen.

 20.   
  Koenboy1304's avatar

  Ik begon op mn 6de met een DS die ik na mn verjaardag had gekocht met mn verjaardags moneys. Gelukkig hadden we een kennis die er veel van wist en voor 20 euro een R4 kaartje te kopen. Toen ging ik 24/7 alleen maar pokemon doen (ik ken nu 4 games uit mn hoofd met de eastereggs) en ik had ook nog een super mario kaartje los bij mn DS gekregen…. Dat was mijn game verleden en nu speel ik alleen maar COD, MC en Rocket League…. Ik ben nooit een echte gamer geworden en dat wil ik ook niet (de games en consoles kosten te veel laatste tijd voor een 15 jarige jonge die bij de Mc Donalds werkt……)

 21.   
  petiertje's avatar

  Leuke hete koffie voorstelling 🙂

  Ik ben eigenlijk altijd een PC gamer geweest. Een van mijn eerste games was op een 386 met zo’n grijstinten scherm van 2,5 meter diep 🙂 met Prince of Persia, jep de allereerste. Die tijd heb ik ook veel Commander Keen gespeeld, test drive met 3 auto keuzes, En tig games op ‘floppy’s’ van die spellen waar je na de derde level het volgende floppy in de pc moest doen om verder te kunnen.
  Daarna een pentium 1 met vga scherm gekregen en veel command en conquer, en Age of Empires 1 gespeeld. Bij een vriendje van de basisschool hadden ze een nintendo (weet niet meer welke), met Tekken. Koos altijd Hwoarang want dan maakte het niet uit welke knoppen je indrukte, er gebeurde altijd wel iets spectaculairs. Kan nog steeds niet goed overweg met controlers 🙂

  Gouden tijden:)

  En sindsdien altijd een gamer geweest en nooit spijt van gehad 🙂

  Stelling voor een volgende koffie show;
  Waarom zijn games waarin je mensen kan/moet doden zo populair? Denk aan shooters, GTA serie, RPGs, etc.

 22.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Eerste game die ik echt heb gespeeld?
  Ape escape. M’n broers hadden toen een gc en een ps2 dus ik mocht wel op de playstation.

 23.   
  nuclearnemo's avatar

  Game history? Moeilijk..is lang geleden. Onze eerste pc thuis had een paar voor geïnstalleerde spelletjes (Tom & Jerry, een of andere race game plus nog wat meer…). Die games deed ik wel regelmatig maar toen kregen we ook diskettes. Duke Nukem 1 was daar een van en verder captain comic. Die heb ik best veel gespeeld. Maar toen we een nieuwe pc kregen speelde ik Red Alert 1, Tomb Raider 1, Vakantie Racer en Amsterdoom onder andere. Amsterdoom en Red Alert heb ik helemaal kapot gespeeld. Toch best veel Davilex games gespeeld dus….Daarna is het gewoon hard gegaan met games en ben ik eigenlijk nooit meer gestopt met gamen 😀

 24.   
  KoloFc's avatar

  Nice Vid 😀

 25.   
  WoKingNL's avatar

  Voor op de PC waren het vage (dos?) games die ik niet meer zou kunnen noemen.
  Eerste games die ik me serieus kan herinneren zijn Pokemon geel en age of empires 2. 🙂

 26.   
  Talska's avatar

  Dino Crysis omg jammer dat dit nooit verder is (kuch uitgemolken) potentiële top game, althans dat was vroeger.

 27.   
  UncreatedKoen's avatar

  Graag gedaan voor de vraag jongens!

  Vroegah!! Toen ik vaak bij mijn oma langsging gingen we (mn zus en ik) altijd naar mijn moeder haar tante want die had een Super Nintendo! Gingen we altijd Super Mario tegen elkaar doen! Mooie tijd!
  Toen ik echt thuis goede computer had was mijn eerste spel wat ik echt gekocht heb Harry Potter en de Steen der Wijzen maar al snel daarna kwam Command & Conquer Generals erachteraan! Mijn eerste handheld was Gameboy Color met natuurlijk Pokemon Blue en mij zus kreeg Gameboy met Pokemon Red en kregen ook nog van mijn ouders Super Mario voor de Gameboy met jaja ouderwets! De Gameboy Link Cable!!!! Om tegen elkaar te kunnen spelen 😛

  Daarna van een oude vriend de gamecube overgenomen en toen mijn vader thuiskwam kwam hij thuis met de allereerste Xbox van een collega dus had ik 2 consoles op 1 dag erbij maar de oude Xbox moest nog even naar het werk om om te laten bouwen!! dus iets van 200 xbox spellen op zolder liggen :p

  Erna nog van collega van vaders een PS2 overgekocht en toen kwam de tijdperk van de Xbox360 etc.

  Maar de games die ik echt mega veel heb gespeeld vroeger zijn Star Wars Battlefront 1 & 2, Doom, Pac-Man, Tetris, Command & Conquer 🙂

 28.   
  Leukste's avatar

  Ik weet nog vaag dat ik op visite was bij een familielid die Starwing aan het spelen was. En daar mocht ik even het trainingslevel spelen.
  Een half jaar later hebben we ergens een SNES op de kop getikt en daar ook tweedehands Super Mario World en Super Mario Kart bij gekocht. Dat waren mijn eerste games op de SNES. De spullen ook nooit verkocht. Alles heb ik tot vandaag de dag nog in huis en het werkt ook nog steeds. Af en toe komt het beestje nog uit de kast om ouderwets met me broer een potje Super Mario Kart te spelen. 8)

 29.   
  Cyart's avatar

  mijn eerst paar games waren aladdin, the lion king en stunts, allemaal op de MS DOS ding gevalles, ik was 6 😛

 30.   
  Riddle-me-this's avatar

  Al Unser Jr. was het eerste spel dat ik speelde, daarna volgden Donald Duck Quack Attack en NFSU2.

 31.   
  Glenn Lambrix's avatar

  *Heb een half uur aan een reactie voor deze vraag gewerkt, gaat alles verloren door een crash*

  UncreatedKoen, ik vind dit letterlijk de beste stelling in tijden, een klassieker.

  Als kleine Glennie (6 jaartjes oud) was ik niet weg te slaan van Lego City bouwsets. Een of andere manier heb ik er altijd van gehouden om zoveel mogelijk realisme te hebben. Toen ik me vader op de pc (beeldscherm zo groot als een magnetron) RollerCoaster Tycoon 2 zag spelen, was het de eerste keer dat ik wat anders dan de Lego wilde. Ik mocht een uurtje per dag en dat was dan het leukste moment op de dag.

  Een paar jaar veel Rollercoaster Tycoon 2 gespeeld en toen kregen we onze eerste moderne pc, namelijk een laptop met Windows 7. Ik begon steeds minder RollerCoaster Tycoon 2 te spelen en ging steeds meer op het internet. Al gauw ontdekte ik FunnyGames en Spel en ik begon op mijn 8ste dingen te leren zoals programmering.

  Dat jaar kregen we (ik en mijn zusje) ook onze eerste gameconsole, de originele Wii. De eerste week stond ik op, ging ik gamen met de Wii tot ik weer moest gaan slapen!!! Ik vond Mario Kart Wii en Wii Sports helemaal fantastisch. Maandje verder hebben we de Wii omgebouwd en speelde we gratis FIFA 10 (Waar ik altijd alleen maar aan het slidings aan het maken was) en The Rabbits: Invasion.

  2 jaar verder en de Wii begon steeds meer stof te happen. Een vriendje op school had z’n DSi, waar je die cartoons kon maken met Flipnote, heb maanden voor mijn verjaardag gezeurd bij mijn moeder voor de DSi en bam, mijn nieuwe liefde voor de handheld begon. Helaas kochten mijn ouders 4 spellentjes voor een euro of €5,- bij de BP (een tankstation, ja) en heb ik nooit kunnen genieten van de grotere titels op de DS en al gauw begon het me te vervelen.

  Op mijn 10e ging mijn DSi stuk en kreeg ik een 3DS! Hier pas begonnen eigenlijk de Triple A games die ik zorgvuldig wilde uitspelen en het begon met Pilot Wings Resort. Vele games volgde al gauw nadat ik na zoveel jaar pas weer werd toe gelaten bij een tandarts (ik was zo bang ervoor, dat tandartsen gewoon hun werk niet konden doen en mij verboden om nog eens een afspraak te maken).

  Maar eigenlijk was ik nooit zo bezig met andere bedrijven. Ik wis alleen maar van het bestaan van Nintendo. Pas op mijn 12e wist ik pas een beetje wat Xbox en PlayStation te bieden had. Nog altijd was ik te koppig en wilde ik alleen Nintendo. Ik volgde wel DusDavidGames voor Minecraft avonturen. Toen de DDG 24 Marathon bij GN werd gehouden vond ik DDG steeds stommer worden en wilde ik meer peter en tom 🙂 . Dus met andere woorden ben ik nog bezig met het worden van een gamer. Vroeger forceerde ik me te veel op Nintendo en wilde ik nog niet eens weten hoe goed Xbox of PlayStation was.

  Een game die ik 2 á 4 jaar geleden heb gekregen bij release, speel ik nog altijd. Animal Crossing New Leaf (3DS) is mijn meest gespeelde game tot nu toe. Met liefst 681 uur heb ik van dorpen bouwen naar shoppen als doel gemaakt.

  Was dit uitgebreid en liefde genoeg, Petor en Tharduz?!

  Stelling/vraag:
  Willen jullie wel eens als cosplayer op een beurs lopen en welk karakter dan?!

  Eigenlijk was dit meer een vraag voor voor de Gamescom, maar het valt me nu pas binnen. Ik zou het zelf niet willen. Ik woon in Limburg, dus is er jaarlijks carnaval en jaarlijks vier ik geen carnaval omdat ik dat onzin vindt. Wat in een apen pakje bier zuipen. Heb wel wat beters te doen in me leven dan me voor lul zetten, bijvoorbeeld IkSpeelNooitPokémon plagen ofzo 😛 . Ik vind het wel cool en kan die mensen waarderen dat ze cosplayers zijn. Ik ben benieuwt of ik antwoord krijg op deze gamescom vraag die echt op tijd aankwam… 🙄

 32.   
  3333/3333's avatar

  Effe lezen. 8)

 33.   
  PaNNa's avatar

  Ik ben begonnen met gamen op de PS1, toen had m’n vader Tomb raider en de eerste 2 delen van Resident Evil. Tomb raider was het allereerste spel dat ik ooit gespeeld had, een jaartje nadien had ik zelf een N64 en een PS1. Wat zijn dat mooie herinneringen 🙂

 34.   
  Petor's avatar

  Superbedankt voor alle reacties guys! Echt leuk om te lezen 🙂

 35.   
  svenysven's avatar

  De eerste ‘echte’ games die ik heb gespeeld was toen ik erg jong (nog geen 6 jaar) was en waren voor de Nintendo 64 die ik jaren mocht lenen. Dat waren spellen als Mario Party 3 (snapte er toen eerst helemaal niks van maar is dacht ik het eerste spel wat ik ooit gespeeld heb), Mario 64, Super Smash Bros en Ocarina of Time (waar ik ook niet echt veel van snapte maar ik vond het gewoon geweldig om door die wereld te lopen). Daarna kreeg ik voor Sinterklaas een Gameboy Advance en had daar Mario vs Donkey Kong, Pokemon Leavegreen en Legend of Zelda Minish Cap voor. Later had ik ook een Playstation 1 van iemand gekregen en daarbij was mijn favoriete spel Crash Bandicoot. En zo ben ik een beetje met het gamen begonnen.

 36.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heb wel wat beters te doen in me leven dan me voor lul zetten, bijvoorbeeld IkSpeelNooitPokémon plagen ofzo 😛 .

  Altijd als Glenn me ziet denk hij bij zichzelf; “EffeCyberbullyen” 😥

 37.   
  jeroenvz's avatar

  Mijn eerste game was Empire Earth. Toen m’n ouders destijds een nieuwe pc kochten stond Empire Earth er al standaard op geïnstalleerd volgens mij.

  Ik snapte er als 6 jarig jochie niet veel van, maar heb me er prima mee vermaakt 😀

 38.   
  Tom's avatar

  Zoveel mooie relieken tussen deze reacties. Te veel ‘O ja, die!’-momenten eigenlijk.

  En ik zie ook een paar toffe vragen/stellingen! Bedankt guise!

 39.   
  Svend's avatar

  Hoe zien jullie GN in de toekomst? Komt er in GN soap? Komt er een GN voormat voor virtual reality brillen? Of komen er camera’s op kantoor?(zo dat wij 24-7 kunnen kijken wat er gebeurt)

 40.   
  Streetfighter81's avatar

  Ik ben begonnen op de commandore 64 met championship soccer geloof ik in elk geval alles was vierkant. Daarna overgestapt op de Atari 2600 en amiga 500 toen de nes en snes en weer wat later de PlayStation serie.
  Heb dus grote veranderingen meegemaakt en altijd veel plezier erin tot op heden. Moet wel zeggen dat ondanks de graphics vroeger slechter waren. Mijn beste gevoel bij gamen was toen Mario bros en duckhunt uit kwamen. En dat gevoel dat ik toen had heb ik later nooit meer mogen evenaren

 41.   
  StroopKonijn's avatar

  De allereerste game die ik ooit gespeelt heb is Spyro: Ripto’s Rage op vakantie op een camping in de chill ruimte xD

 42.   
  Matthias1999's avatar

  GTA San Andreas FTW!

 43.   
  flipjum's avatar

  Mijn eerste ‘games’ waren volgens mij Freddi Fish, WK Zwerkbal en Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Toen een vriendje me vertelde over een spel dat, zoals wij dat noemden, Roenskeep heette, was ik meteen verkocht, totdat mijn eerste account gehackt werd en de lol er een beetje vanaf was. Ik weet trouwens niet eens zeker of het gehackt werd, misschien had ik me wel gewoon vergist in mijn wachtwoord, maar in elk geval ben ik met mijn latere RuneScape-avonturen nooit meer zo ver en op zo’n hoog level gekomen als die eerste keer.

  Toen ik een jaar of 10 was kreeg ik (samen met mijn broer en zus) een Wii, dus toen speelde ik Mario Kart Wii, Super Mario Bros Wii, Wii Sports etc.

  Ik begon eigenlijk pas een paar jaar geleden met het serieuzere werk, nadat ik voor een euro of 20 bij de Intertoys Assassin’s Creed II voor de PC had opgepikt. Een paar maanden later kreeg ik samen met mijn broer een PS3 met Assassin’s Creed Revelations en MW3 voor Sinterklaas, niet veel later begon ik ook echt te kijken naar mooie games om zelf te kopen en ging ik dus nog meer gamen, vooral dankzij Skyrim, waar ik in totaal wel een uur of 300 in heb zitten, maar omdat mijn eerste PS3 op een gegeven moment crashte en mijn voortgang daarbij verloren is gegaan, duurde het toen een jaartje voordat ik weer echt aan het gamen ging. Gelukkig kwam toen ook weer een Assassin’s Creed en was mijn liefde voor de games weer net zo sterk als een jaar eerder. En volgende week ben ik van plan dit verhaal uit te breiden met een PS4, betaald met mijn eigen zuurverdiende centjes.

 44.   
  3333/3333's avatar

  Marijn//MJMG schreef, "De allereerste game die ik ooit gespeelt heb is Spyro: Ripto’s Rage op vakantie op een camping in de chill ruimte xD"

  NTSC versie? In Europa heette die game Gateway to Glimmer. Nog steeds mijn favoriete game aller tijden.

 45.   
  stoneface's avatar

  Mijn eerste games waren op windows 98. Mijn eerste game was lego Island, wat ook de eerste lego game die ooit gemaakt is. Deze game was echt vet vooral omdat het in first person was.
  Ik herinner mij ook nog jazz jack rabbit, deze game was echt badass. En natuurlijke ook de klassiekers die iedereen wel kent zoals put put en freddie fish. Wat waren dat nog eens tijdens…
  En later kreeg ik ook anno 1602, wat voor mij de beste anno game was na anno 1404 natuurlijk 8)

 46.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Je bent een echte gamer als je 2378 berichten op GN hebt 😛

 47.   
  Regge's avatar

  Ik ben men gametijdperk begonnen met prince of persia 1, ik snapte er geen bal van maar het was wel leuk, Ik heb het uuuuuuuuren gespeelt zonder te weten wat ik moest doen:P
  Later kwam midtown madness en unreal tournementer erbij.
  In 2004-2005 kwam een neef van mij die minstens 10 jaar ouder is met ROSE Online open beta naar me toe. Mijn leven is vanaf dat moment verandert en ben vanaf dat moment diehard (MMO)RPG gamer op de pc 🙂 En ja, ROSE Online is nogsteeds een game dat ik speel (A)!!

  Stelling: Een echte gamer is iemand die een minimaal aantal uren per week gamet op een pc of console.

 48.   
  blackname's avatar

  Begonnen met prince of persia op de MS DOS, dat waren nog eens tijden.

 49.   
  TinusGN's avatar

  Stelling Is 1080p in deze tijd een ding dat een game moet hebben om een “goede” game te zijn

 50.   
  Ey-Wha's avatar

  Mijn eerste game was: commander keen

 51.   
  Thijs.'s avatar

  Toen een collega van me vader toen de tijd naar amerika verhuisde doneerde die meneer zijn psone met +- 50 games. Hierdoor ben ik er eigenlijk simpel weg ingerold. sinds dien nooit meer gestopt met game en ben het voorlopig ook nog niet van plan! 😛

 52.   
  MikeGevers's avatar

  Mijn allereerste game was Pokémon Blue, denk ik. Ik kreeg een Gameboy Color en was meteen verkocht. De games die me écht bij het gamen hielden, waren Praetorians en Anno 1602. Verder herinner ik me een hoop speelplezier met Lego-games en Tribes 2 8)