Forza Motorsport 6 Mods feature onthuld; werkt als Skulls in Halo

Ontwikkelaar Turn 10 heeft eindelijk de officiële details bekendgemaakt van de Mods feature in Forza Motorsport 6. Er werd tijdens de Gamescom al kort over gesproken en inmiddels is duidelijk geworden dat de Mods van Forza 6 te vergelijken zijn met Skulls in Halo.

Mods bestaan uit diverse soorten modifiers, die de race beïnvloeden door het toevoegen van extra uitdagingen, een verandering in de besturing van je auto of extra bonussen bij het einde van een race. Je speelt de Mods vrij tijdens het spelen van de game en je kunt ze inzetten in Career of Free Play.

De Mods zijn in drie groepen te verdelen: Dare, Crew en Boost. Lees hieronder de officiële omschrijving van deze groepen.

Dare
Dare Mods dagen spelers uit om eens uit je comfortzone te komen en je rijvaardigheid echt op de proef te stellen. Je kunt extra credits verdienen als je een race met een Dare Mod succesvol afrondt. Alle Dare Mods zijn zo vaak als je wilt in te zetten, maar je kunt slechts één tegelijk activeren.

Voorbeelden:
Severe Power Decrease – Power decreased by 8%. Hit the objective to earn +20% credits
Manual With Clutch – Manual transmission with clutch. Hit the objective to earn +20% credits
Back of the Pack – Start in 24th Grid Position. Hit the objective to earn +30% credits

Crew
Crew Mods geven spelers een bepaald prestatievoordeel tijdens een race. Deze Crew Mods hebben geen speciale bonus, maar ze zorgen wel voor een voordeel tijdens een wedstrijd.

Voorbeelden:
Chassis Expert — -7% weight, +3% grip
Braking Engineer — +20% braking, +5% power

Boost
Boost Mods geven je een bonus als je goed presteert in een race. Zo kan het totale aantal te verdienen credits omhoog gaan of je krijgt bonus XP of extra credits om bepaalde in-game uitdagingen te volbrengen.

Voorbeelden:
Pristine Drafting – Earn 3,000 credits for Perfect Drafts up to 18,000 credits
Ghost – Your car has no collisions for the first lap of this race
Superior Payout – Earn +60% credits for a single race

Verder krijgt Forza Motorsport 6 ook een prijzenrad, lijkend op die uit Forza Horizon 2. Je kunt er onder andere credits, auto’s of mods mee winnen. Telkens als je een level omhoog gaat mag je een keer aan het prijzenrad draaien. Je kunt ook meerdere keren opsparen, om op een later tijdstip jezelf in complete euforie onder te dompelen.

Forza Motorsport 6 ligt vanaf 18 september in de winkels voor de Xbox One.

 1.   
  evilmase's avatar

  doe mij maar GT7…

 2.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Zijn die ‘mods’ nou te bewerken of is dit recht vanuit de software?! 😕

 3.   
  dav1d's avatar

  evilmase schreef, "doe mij maar GT7…"

  Doe mij maar Forza..