Releasedatum en specificaties NVIDIA GTX 950 gelekt

Volgens de Japanse website Hermitage Akihabara verschijnt de Gefore GTX 950, de nieuwste videokaart van NVIDIA, op 20 augustus. Naast de releasedatum zijn er ook een aantal afbeeldingen en specificaties van de verschillende GTX 950-modellen gelekt op de website Videocardz.

De kaart bezit over 768 CUDA cores en 2GB GDDR5-geheugen over een interface van 128-bit. Het geheugen is geklokt op 6.6 Ghz en is daarmee 100 MhZ langzamer dan de GTX 960. Het thermal design power van de kaart is 90W en de kaart heeft dezelfde aansluitingen als de GTX 960: een DVI-uitgang, een HDMI-uitgang en drie DisplayPort-uitgangen. Per model kunnen de aansluitingen verschillen.


Op de website van Videocardz kun je de GTX 950 vergelijken met de GTX 960 en de GTX 750 Ti. De prijs van de nieuwe kaart staat nog niet vast. Vorige week al werd de GTX 950 bij enkele retailers aangeboden voor ongeveer 280 euro, maar aangezien de GTX 960 goedkoper is dan dat is te verwachten dat de prijs nog zal dalen.

 1.   
  Neolite's avatar

  Met slechts 2GB aan geheugen is dit een kaart die ik niemand kan aanbevelen. Minimaal 4GB is toch echt wel aan te bevelen als je nu een kaart wil kopen.

 2.   
  VkraM16's avatar

  Neolite schreef, "Met slechts 2GB aan geheugen is dit een kaart die ik niemand kan aanbevelen. Minimaal 4GB is toch echt wel aan te bevelen als je nu een kaart wil kopen."

  Hoeft absoluut niet zo te zijn. 2 GB is prima te doen voor de meeste games. Heb zelf dan de GTX 960 dat over 2GB beschikt en geloof mij meer heb ik niet nodig.

 3.   
  Neolite's avatar

  Het hebben van 4GB heeft niet zozeer te maken of je een game nu wel of niet kunt spelen. Het heeft er mee te maken dat de huidige consoles een gedeeld geheugen hebben van 8GB welke dus ook gelijk videogeheugen is.

  Door het gegeven dat heel veel games “geport” worden naar de pc en ontwikkelaars 9 van de 10 keer enorm lui zijn om de game vervolgens nog te optimaliseren is het nu voor de zwaardere games en straks voor de gewone games een noodzaak om nu al vooruit te denken en te zorgen voor een videokaart met 4GB aan geheugen. De 960 heeft ook een 4GB variant die iets duurder is en dan ook de veel betere keuze.

 4.   
  Moodey's avatar

  Ja of je koopt een console want consolemasterrace

 5.   
  Musicman88's avatar

  Moodey schreef, "Ja of je koopt een console want consolemasterrace"

  Woorden kunnen dit niet beschrijven…..

  https://www.youtube.com/watch?v=WRK03q76GKU

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Dan kan je beter even doorsparen voor een wat sterkere kaart met meer geheugen. Denk dat je voor dat bedrag sowieso wel beter kan krijgen

 7.   
  VkraM16's avatar

  Neolite schreef, "Het hebben van 4GB heeft niet zozeer te maken of je een game nu wel of niet kunt spelen. Het heeft er mee te maken dat de huidige consoles een gedeeld geheugen hebben van 8GB welke dus ook gelijk videogeheugen is.
  Door het gegeven dat heel veel games “geport” worden naar de pc en ontwikkelaars 9 van de 10 keer enorm lui zijn om de game vervolgens nog te optimaliseren is het nu voor de zwaardere games en straks voor de gewone games een noodzaak om nu al vooruit te denken en te zorgen voor een videokaart met 4GB aan geheugen. De 960 heeft ook een 4GB variant die iets duurder is en dan ook de veel betere keuze."

  Het is maar net wat voor doelgroep je bedoelt. Ik ben namelijk geen die hard gamer en hoeft dus op grafisch gebied niet steeds het mooiste van het mooiste te hebben. En tja games die slecht geoptimaliseerd zijn heb ik gelukkig weinig mee te maken gehad, dus de Gtx 960 2GB volstaat voorlopig nog wel enkele jaren voor mij.