Gamersnet.nl

Nieuwe Chinese console kopieert PlayStation 4 én Xbox One

De aankoop van een nieuwe gameconsole heeft menig consument hersenbrekers bezorgd, ga je nu voor de PlayStation 4 of Xbox One (of toch de Wii U)? Een bedrijf uit het Chinese Shenzhen heeft nu de ideale console ontworpen, want deze neemt het beste van twee werelden. Op een Chinese variant van Kickstarter is namelijk een console opgedoken die zonder enige gêne het design van zowel de PlayStation 4 als de Xbox One gekopieerd heeft.

De vorm is overduidelijk ‘geïnspireerd’ op die van de PlayStation 4, terwijl de grill aan de bovenzijde en de controller wel heel veel weghebben van die van de Xbox One. Zelfs voor de naam van de console heeft de fabrikant uit een bekend vaatje getapt. De naam OUYE doet immers wel heel veel denken aan de eveneens via Kickstarter gefinancierde Ouya.

Qua prestaties weet de OUYE dan weer niet te tippen aan zijn twee grote inspiratiebronnen, de Android Micro Console zal niet heel veel krachtiger zijn dan de Ouya. Daar is de prijs dan ook naar, want de OUYE moet circa 65 euro kosten. Om de OUYE werkelijkheid te laten worden, is een bedrag van ongeveer 13.500 euro nodig.