Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hot Koffie Show: Wat te doen zonder games en internet?

Zoals beloofd schoten Tom en Peter gezamenlijk ook een verse Hot Koffie Show op Gamescom 2015! De koffieleuters bespreken deze week niet zo zeer een stelling, maar een interessant vraagstuk. Wat zouden Tom en Peter doen in de ‘Dark Ages’, waar er geen games, consoles of internet te vinden is?

  1.   
    UncreatedKoen's avatar

    Leuke vraag en goed behandeld.

    Ik zou denk ik dan nog steeds aan de Pokemon kaarten zitten en gewoon net zoals vroeger gewoon voor de TV zitten hele avond Disney XD tegenwoordig (vroeger Jetix/Fox Kids) kijken πŸ˜› overdag ja werk πŸ˜› en gewoon mensen aanspreken van dan en dan daar. Helaas gaat dat met Xbox Crew beetje lastig omdat ik niet helemaal naar de woonplaats van Basman01 afreis om te vragen hee 8 uur in Lelystad bijvoorbeeld xD maar vooruit.

    Wat ik wel voor feedback wil geven aan degene die het op het moment edit is dat hij nu beetje telaak die tussenfilmpjes als grap gebruikt: die Ha Bier & Ik vind het helemaal mooi heb ik nu onderhand wel gezien eerlijk gezegd en ze zijn wel goed getimed om erin te doen. Maar hoe vaker je ze gebruikt hoe minder grappig ze worden. Is gewoon beetje feedback! πŸ˜†

    Vraag: OUT OF THE BOX.
    Waren Tom & Peter vroeger ook al veel bezig met games voor GN?

    Groetjes!!

  2.   
    Leukste's avatar

    “Heiße Kaffee Show” intro is hilarisch. Cosplay zoom. πŸ˜†
    Fijn dat jullie nog even accuraat in beeld hebben gebracht hoe jullie de Gamescom hebben ervaart.

    Ik zou waarschijnlijk weer flink met een jo-jo in de weer gaan en woordzoeker puzzels oplossen. Misschien mijn modelbouw projectjes weer oppakken. En bij de zomer horen natuurlijk watergevechten.

  3.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Deze wereld is niet meer weg te denken zonder internet. Iemand die een dag geen internet heeft voelt zich alsof ie in de hel woont. De ene kant kan internet handig zijn en voor gebruiksgemakken zorgen. Andere kant lijkt het mij ook gevaarlijk als alles wordt verbonden met het internet. Google is bezig met een project waardoor alles gekoppelt kan worden aan je telefoon, bijvoorbeeld keukens, voetballen, auto’s (is er al), termostaten, douches en eigenlijk alle meubels. Hackers worden dan gevaarlijker dan ooit. Zo kunnen ze niet alleen aan jouw gevoelige gegevens komen, maar kunnen ze ook je apparatuur bedienen!!! Dus internet heeft zijn voordelen en nadelen. Zonder internet en schermen zal ik gewoon met vrienden kaart en bord spellen spelen. Lekker kletsen en shoppen πŸ™‚ . Wie weet, is Nintendo zonder computers wel een stink goede bordspelmaker! Google die goede informatieve boeken maakt! Microsoft die goede ramen maakt *wink* en Sony die muziek instrumenten en teken spullen maakt! Natuurlijk ben ik zonder internet pokemon verslaaft πŸ™‚
    Stelling:
    Nintendo NX word een hybrid.
    Veel Nintendo fans discusseren erover dat Nintendo NX een console word met een handheld. Dus je krijgt een wii U en een DS (Wii U gamepad die je verder dan 10 meter kan meenemen). Thuis beginnen met een game en dan kun je in de trein ofzo verder spelen. Ook zag ik foto’s van mensen die hopen dat het een smartphone wordt waar je een opzet stukje bij krijgt, waardoor het een handheld wordt. Vele mogelijkheden dus.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    EffeGlenn schreef, "Deze wereld is niet meer weg te denken zonder internet. Iemand die een dag geen internet heeft voelt zich alsof ie in de hel woont."

    Nee hoor ik was vorige week een week op vakantie heerlijk geen internet(en ook geen games trouwens).

  5.   
    bramuige125's avatar

    ik zou heel de dag slapen en denken er mist hier iets πŸ™„

  6.   
    DutchACfreak's avatar

    Zonder games zal ik staren naar het onkruid.. Wie weet groeit het wel sneller..

    Zonder internet kan ik wel leven.. Alleen word het dan zo lastig games downloaden…

  7.   
    PaNNa's avatar

    Het zou wel een paar dagen te doen zijn voor mij, zolang ik met vrienden weg kan of iets zou kunnen doen πŸ™‚

  8.   
    nuclearnemo's avatar

    Wel veel cultuur barbaren hiero…XD Blijkbaar ben ik nog net van de pre-internet generatie en ik kan me makkelijk vermaken zonder games en internet. Lees een goed, die zijn vaak nog beter dan een game of iets. Speel bordspellen, (D&D iemand?:P) Internet is tegenwoordig een noodzaak voor iedereen (ook voor mij eerlijk gezegd) en dat is toch best nog wel schokkend, als het in een keer zou verdwijnen zou de hele wereld inzakken en zou het grootste deel van de bevolking van geheid niet weten wat ze zouden moeten doen.

    Maar zoals ik zei ik zou me prima vermaken, waarschijnlijk gewoon meer boeken lezen (bibliotheken bestaan nog steeds), verder weer lekker ouderwets naar de platenzaak om een album te kopen. Weer gewoon naar het winkelcentrum om dingen te kopen. Ik zou nu niet zonder games en internet kunnen, maar mocht het verdwijnen dan zou ik me alsnog vermaken.

  9.   
    Musicman88's avatar

    Nee, zonder internet en games, mobieltjes en computers is onze samenleving niet meer levensvatbaar. Zelfs in de meest ondenkbare beroepen is er ergens wel een mobieltje, of een computer die nodig is om het werk mogelijk te maken. Zelfs om een broodje bij je lokale bakker te halen, daar zit al zoveel computer, internet en telefoon werk tussen om het ΓΌberhaupt mogelijk te maken. Zonder dat alles te moeten gaan, zou het einde van onze samenleving zijn.

    Ik zou ook niet weten wat ik dan zou moeten doen met mijn tijd. Want gamen valt dan weg. Werk bij de bakkerij valt weg. Werk als geluidstechnicus valt weg, want onze mengpanelen zijn digitaal aangestuurd. Voor de lichten aan te sturen hebben we draadloze internetverbinding nodig, dus dat gaat dan ook al niet. Studie ict, ja, dat lijkt me nog al logisch dat daar dan geen toekomst meer in zit. Dus damn…..ik zou niet weten wat ik moet gaan doen.

  10.   
    mattioza's avatar

    Ik zou waarschijnlijk weer men leven gaan oppakken πŸ˜€ (en me vervelen…)

    Er moet strenger opgetreden worden bij criminele activiteiten op internet/game-wereld (Hackers, cheaters, passionele haters,…)