Gamer speelt Dark Souls uit met enkel gebruik van microfoon

Dark Souls is niet voor iedere gamer weggelegd. De moeilijkheidsgraad van deze game zorgt voor veel frustratie en zenuwslopende momenten. Fans van de Dark Souls-franchise kicken juist op de meedogenloze gameplay die de game biedt. Een van die fans is YouTuber en Twitch streamer Bearzly.

Na het uitspelen van Dark Souls met Rock Band-controllers zocht Bearzly een nieuwe uitdaging, zo valt te lezen in zijn Reddit-bericht. Zijn achterban kwam met de suggestie om de game te spelen enkel met het gebruik van een microfoon. Bearzly dacht niet dat dit mogelijk was, maar nadat iemand hem het programma VoiceAttack had aanbevolen besloot hij een poging te wagen.

Bearzly gebruikte VoiceAttack om stemcommando’s te vertalen naar de invoer van de knoppen van een keyboard. Het programma werkte redelijk. De vertaling van stem naar keyboard duurde echter ongeveer anderhalve seconde en het aantal commando’s dat achter elkaar kon worden uitgevoerd was beperkt.

Uiteindelijk is het Bearzly gelukt om de game uit te spelen in dertig uur. Tijdens het spelen heeft hij maar liefst 485 keer het loodje gelegd. Het gevecht met de beruchte Ornstein en Smough resulteerde in 111 sterfgevallen. Het magische moment waar het hem lukt om deze eindbazen te verslaan kun je terugzien in onderstaande video.

 1.   
  Leukste's avatar

  Knap hoor. Ik zou het niet kunnen. Ik zou na 5 minuten al een droge keel krijgen. ­čś│

 2.   
  Sa.'s avatar

  Het is toch ook ongelofelijk hoe mensen zichzelf uitdagen tegenwoordig! Ik vind het geniaal om te zien hoe deze man het onmogelijke gewoon mogelijk maakt :p ­čść

 3.   
  23tygo's avatar

  Dat ziet er ziek uit! Het is erg leuk bedacht en het is ook zeker knap dat het hem gelukt is!

 4.   
  Downzilla's avatar

  tssk, ik heb dark souls uitgespeeld d.m.v. gebarentaal

 5.   
  TinusGN's avatar

  Gek hoor

 6.   
  PaNNa's avatar

  Leukste schreef, "Knap hoor. Ik zou het niet kunnen. Ik zou na 5 minuten al een droge keel krijgen. ­čś│ "

  Inderdaad , ik denk dat ik 7 dagen niet zou kunnen spreken ­čść