Winnaar Dota 2-toernooi The International 2015 wint recordprijs van 6,6 miljoen dollar

Afgelopen week vond het jaarlijkse Dota 2-toernooi The International plaats. In dit toernooi streden 16 teams om de eerste plek te behalen en daarmee de felbegeerde ‘Aegis of Champions’ binnen te slepen. Gisteren vond de finale plaats, waar het Noord-Amerikaanse team Evil Geniuses wist te winnen van team CDEC Gaming uit China. De geldprijs die Evil Geniuses mag opstrijken is niet mis: een recordprijs van ruim 6,6 miljoen dollar van de totale prijzenpot van 18,4 miljoen dollar is toegewezen aan de winnaar!


De finale was een best-of-five-match. Evil Geniuses wist de eerste ronde te winnen. CDEC Gaming kwam in de tweede ronde na winst gelijk te staan. De teams leken op dat moment nog aan elkaar gewaagd. De derde ronde eindigde in het voordeel van Evil Geniuses en ook de vierde ronde gingen ze er met de winst vandoor. Hiermee was de finale beslist en is Evil Geniuses de winnaar van The International 2015.

Team CDEC Gaming hoeft echter niet lang te jammeren. Zij gaan naar huis met een mooie prijs van ruim 2,8 miljoen dollar. Als je de ruim vier uur durende finale nog terug wilt zien, kan dat via het Twitch-kanaal van The International. Voor meer informatie over het toernooi en de verdere verdeling van de prijzenpot kun je terecht op de Dota 2-website.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Geweldige finale dat een waardige conclusie was van een week vol explosief Dota. Jammer dat er weinig coverage was vanaf GamersNet, toch leuk om te zien dat er nog wat aandacht aan besteed wordt ๐Ÿ™‚

  2.   
    TinusGN's avatar

    Ik ben ff aan t nolifen in Dota2 zie jullie wanneer ik mijn miljoenen heb opgehaald weer xDDDDDD

  3.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    See4urSelf schreef, "Jammer dat er weinig coverage was vanaf GamersNet"

    Dota 2 is wereldwijd een zeer populaire game, maar op GamersNET bevinden zich betrekkelijk weinig spelers. Hoe je het wendt of keert, MOBA’s blijven een niche.

    Het was overigens wel te gek om die games te zien, wat ligt dat tempo bizar hoog in die teamfights! Ik kan net zo goed meteen stoppen met spelen ๐Ÿ˜‰ Ook die 10 vs. 10 matches waren te gek, wat een chaos ๐Ÿ˜† Leuk overigens dat ze deze modus gaan ondersteunen, maar ik voorzie wel een probleem met de vele d/c’s die je gaat meemaken, want met 5 vs 5 levert het soms al frustrerende taferelen op.