PlayStation Plus wordt vanaf september flink duurder

Sony gaat de prijs voor het gebruik van de PlayStation Pus-service vanaf 1 september verhogen. Voor een lidmaatschap van drie maanden moet vanaf die datum 19,99 euro worden neergeteld, waar deze abonnementsperiode voorheen nog voor 14,99 euro afgesloten kon worden. Ook de prijs voor een abonnement van een maand zal op de schop gaan, alhoewel de consequentie daarvan nog niet duidelijk is. De verhoging is volgens Sony te wijten aan “marktomstandigheden” en laat het daar wat uitleg betreft bij. Wat de omstandigheden precies inhouden, blijft dus onduidelijk.

De verhoging van de kosten werd als eerste gemeld door de Italiaanse tak van VG247, die als bron voor het nieuws een mail van Sony aanvoert. Ook Pushsquare kreeg een bevestigend antwoord van Sony over de prijsverhoging. Opvallend genoeg blijft de prijs voor één jaar PlayStation Plus gehandhaafd en vooralsnog lijkt het nieuwe prijsbeleid vooral een manier om abonnees gedurende een langere periode te binden.

 1.   
  Supermanneke's avatar

  “Marktomstandigheden.” Klinkt meer als misbruik van positie. Ik hoop dan dat ze de stabiliteit ook flink verbeteren…

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Volgends mij had het te maken met de wisselkoersen van euro/dollar dat ze prijs gaan verhogen.

 3.   
  Jacco538's avatar

  @Mejunior
  Klinkt inderdaad als gebruik van machtspositie.

  Voor mij verder geen consequentie neem altijd een jaar. Maar kan me voorstellen. Dat dit voor de jeugd wel een drempel word. Dan is 5 euro wel hoop geld.

 4.   
  Downzilla's avatar

  Dat is 80 euro per jaar. had je een mooie deluxe edition van kunnen kopen.

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  Downzilla schreef, "Dat is 80 euro per jaar. had je een mooie deluxe edition van kunnen kopen."

  Een jaarabonnement blijft wel gewoon de huidige prijs van €50,- houden, he. Het lijkt me in ieder geval een duidelijke poging van Sony om meer jaarabonnement te slijten om consumenten zo langer vast te houden. Overigens zouden er tegen zo’n prijsverhoging ook wel wat verbeteringen in de infrastructuur (snellere, stabielere servers) tegenover mogen staan.

  Zelf heb ik er in ieder geval weinig last van, aangezien ik altijd direct een jaarabonnement koop. Immers, dat is altijd al de goedkoopste optie geweest als je een doorlopend Plus-lidmaatschap wilt hebben. 🙂

 6.   
  WoKingNL's avatar

  Koop altijd een jaar dus lijkt eropd at er niets veranderd 😛

 7.   
  Talska's avatar

  Vreemd maar oke.

  Zo werkt het tegenwoordig, heb nog tot Maart + binnenkort maar gewoon eens een jaartje bij gooien. Het zou 1 April wezen als de prijzen verlaagd zouden worden.

 8.   
  Moodey's avatar

  Klinkt weer als een partijtje niet tactisch gieren… aangezien veel mensen geen zin hebben om in een klap 50 euro te betalen en voor de drie maandem gaan, zal dit een afhaker zijn.

 9.   
  PaNNa's avatar

  Gelukkig telt dit niet voor jaar abonnementen, daar haal je ook het meeste voordeel uit nu ze met deze beslissing komen.

 10.   
  DennyPS4's avatar

  Gewoon een jaar kopen en er ja niks aan de hand. Ik had vroeger een Xbox en daar betaalde je voor zover ik nog weet ook al 20 euro voor 3 maanden..

 11.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Dus daarom ben ik een Nintendo Fan 🙂 Geen betaalde abonnementen voor online te zijn.

 12.   
  D_Dog's avatar

  Belachelijk als je de downloadtijden bekijkt van het PSN netwerk. Had die free to play game gedownload maar man man, waar ik bij Xbox One een uurtje nodig zou hebben, had ik hier 10 uur voor nodig. Troep noem ik dat.

 13.   
  Thijs.'s avatar

  ik koop altijd voor een jaar. stuk voordeliger en je hoeft er niet meer naar om te kijken. ze willen je gewoon ‘forceren’ om een jaar te kopen. 🙂

 14.   
  Danielle.k's avatar

  Laat ze eerst maar eens het netwerk aanpakken, downloaden van patches en games duurt gewoon letterlijk uren en dan maak ik gewoon gebruik van een kabel want draadloos is helemaal om te janken.

 15.   
  Ryan2000's avatar

  Zolang ze 1 jaar maar 50 euro houden vind ik het best!

 16.   
  gatemaster64's avatar

  koop zelf altijd een jaar, vindt dat ook altijd het handigst !
  😀

 17.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Ik koop altijd een jaar, daar word sws niks aan veranderd sony wil graag dat meer mensen voor een jaar gaan.

 18.   
  Kamelot2's avatar

  Ze mogen eerst de kwaliteit van het netwerk en playstation store flink onder handen nemen voordat ze iets gaan verhogen.

 19.   
  Slayer61's avatar

  Dan hoop ik wel dat ze meer gaan bieden aan PS Plus gebruikers. Ik ga niet meer betalen voor dezelfde aantal content.

 20.   
  King of Heroes's avatar

  Ik neem het voordeligste tarief: Geen PS+! 😆
  Ik heb toch niet echt MP games. 😳

 21.   
  noah81's avatar

  ”DennyPS4″ schreef, "Gewoon een jaar kopen en er ja niks aan de hand. Ik had vroeger een Xbox en daar betaalde je voor zover ik nog weet ook al 20 euro voor 3 maanden.. "

  Uhh 36euro per jaar hoor

 22.   
  superdedupe's avatar

  ”noah81″ schreef, "[quote=”DennyPS4″]Gewoon een jaar kopen en er ja niks aan de hand. Ik had vroeger een Xbox en daar betaalde je voor zover ik nog weet ook al 20 euro voor 3 maanden.. "

  Uhh 36euro per jaar hoor[/quote]
  op het end ja, de eerste jaren 60- 80 euro per jaar idd. Maar de xbox had toen ook wel een stuk beter netwerk dan zijn concurenten.
  OT: marktomstandigheden… goed marktaandeel bedoelen ze, daarmee kan je dit soort fratsen uithalen… Ze moeten wel oppassen want xbox is al bezig met een inhaalslag en dit helpt sony natuurlijk niet.

 23.   
  ilona1793's avatar

  Mag ik hier even melden dat ik jullie pagina als startpagina heb, en echt een beetje gek wordt van de;’peggi 18′?:(

 24.   
  fantasyfreak's avatar

  Tja het is een stap om meer jaarabo’s te verkopen, maar of het slim is? Die waren sowieso al goedkoper dan de maandabo’s (als je er 4 zou nemen).

 25.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Wie koopt het nou per kwartaal? Alleen mensen die 1 uur in de 3 weken CoD of Fifa spelen zeker?

 26.   
  Mayonaka's avatar

  ik mag tog hopen dat ze nu ook de service gaan verbeteren. het downloaden van updates duurt echt veels te lang.

 27.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  EffeGlenn schreef, "Dus daarom ben ik een Nintendo Fan 🙂 Geen betaalde abonnementen voor online te zijn."

  Haha, wat valt er op Nintendo online te doen dan?

  Ot: ik haal altijd jaar abbo gewoon puur omdat t voordeligste is. Vind t niet gek dat ze de prijs omhoog doen als je ziet wat je ervoor terugkrijgt is t dat echt wel waard.