Uitbreiding After Dark aangekondigd voor Cities: Skylines

We wisten al dat de onthulling eraan kwam, maar nu is het dan zo ver: de eerste uitbreiding voor Cities: Skylines. De expansion heet After Dark en zal een dag/nachtcyclus introduceren in de populaire citybuilder. Dat heeft natuurlijk aanzienlijke gevolgen voor hoe je een stad moet beheren.

Day and night changes in the city and affects citizen schedules. Traffic is visibly slower at night and some zoned areas do not work with full efficiency, further easing the traffic. Service vehicles move around as usual.
After Dark heeft echter meer te bieden dan invloed op het verkeer: met de uitbreiding komt er ook een Leisure-specialiteit voor commerciële gebieden, die ’s nachts actiever worden omdat je inwoners overdag natuurlijk moeten werken.

Maar er zijn ook nieuwe features die niet direct te maken hebben met de dag/nachtcyclus. Zo kun je ook strandzones instellen aan de kust, met allerlei strandtentjes en restaurants. Ten slotte wordt ook de dienstensector uitgebreid: criminelen gaan daadwerkelijk de gevangenis in, er rijden taxi’s rond en je kunt een internationaal vliegveld bouwen om meer verkeer van en naar je stad mogelijk te maken.

Er is vooralsnog geen definitieve releasedatum bekendgemaakt, maar volgens uitgever Paradox zal After Dark niet lang op zich laten wachten. Check hieronder de onthullingstrailer.

 1.   
  jurian-s's avatar

  Misschien wel goed om er bij te vermelden dat de DLC betaald is, maar dat de day/night cycle bij de gratis update zit die tegelijk verschijnt

 2.   
  HenTactical's avatar

  goed dat je t zegt, vond het al raar om voor de dag nacht cyclus te betalen

 3.   
  Musicman88's avatar

  Is er al een prijs bekend voor deze DLC / uitbreiding? En meer over de content die er bij komt? Of is dit alle informatie die Paradox tot nu toe wil geven?

 4.   
  jurian-s's avatar

  Paradox heeft op Facebook gereageerd dat de DLC een normale prijs zal hebben, wat kijkend naar andere Paradox spellen tussen de 5 en 15 euro zal zijn 😉

 5.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Zal nice zijn als er een patroon komt in nieuwe content. Bijvoorbeeld dat je eerst gratis content krijgt bij een Update (wat voorheen gebeurden) en dat daarna 2 betaalde DLC komt of zo. Maar ja, deze aarde is er niet voor gemaakt 🙂

 6.   
  Musicman88's avatar

  jurian-s schreef, "Paradox heeft op Facebook gereageerd dat de DLC een normale prijs zal hebben, wat kijkend naar andere Paradox spellen tussen de 5 en 15 euro zal zijn 😉 "

  Dat zou mooi zijn. Afhankelijk van hoeveel content er natuurlijk wordt toegevoegd vind ik voor dit mooie spel een prijs van 5 à 10 euro zeker de moeite waard. Als je ziet wat andere developers durven te vragen voor een klein beetje extra content voor een broken game, dan is Paradox wat mij betreft de studio van het jaar of zelfs de eeuw! 😉