Metal Gear Solid 5 draait op 1080p en 60 fps op PS4; 900p en 60 fps op Xbox One

Op 1 september kunnen we aan de slag met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Naast de eigenaren van een Xbox One en PlayStation 4 kunnen ook bezitters van een Xbox 360 en PlayStation 3 de game spelen. Je kunt de nieuwe Metal Gear Solid natuurlijk ook spelen op je pc, als deze voldoet aan de systeemeisen. Konami heeft op haar website meer duidelijkheid gegeven over de technische aspecten van de verschillende versies.


De PlayStation 4-versie draait op een resolutie van 1080p met 60fps. De Xbox One-versie draait op 900p en 60 fps. De Xbox 360 en PlayStation 3-edities draaien beide op 720p en 30fps. Current-gen consoles profiteren dus van een hogere resolutie en een dubbele framerate. Pc-gamers kunnen de game draaien op 4K-resolutie, als hun systeem daartoe in staat is.

Konami heeft naast deze technische details enkele screenshots van de verschillende versies vrijgegeven. Bekijk de Konami-website als je de verschillende edities van de game wilt vergelijken. Welke versie van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ga jij straks scoren?

  1.   
    23tygo's avatar

    Dat is heel netjes!

  2.   
    Nuffsaid's avatar

    PC Masterrace…

  3.   
    Bosnegert's avatar

    lol

  4.   
    D_Dog's avatar

    Altijd van dat onzin nieuws vind ik dit. PS4 heeft meer kracht, maar snap nog altijd niet waarom zoveel mensen voorkeur geven aan de PS4. PSN en de controller zijn zwakker en de exclusives zijn ook niet om over naar huis te schijven. Ah fijn. gelukig kunnen allebei deze game gaan spelen en daar heb ik verdomd veel zin in. September word sowieso weer een mooie start van een nieuw gameseizoen.

  5.   
    Bosnegert's avatar

    D_Dog schreef, "Altijd van dat onzin nieuws vind ik dit. PS4 heeft meer kracht, maar snap nog altijd niet waarom zoveel mensen voorkeur geven aan de PS4. PSN en de controller zijn zwakker en de exclusives zijn ook niet om over naar huis te schijven. Ah fijn. gelukig kunnen allebei deze game gaan spelen en daar heb ik verdomd veel zin in. September word sowieso weer een mooie start van een nieuw gameseizoen."

    butthurt xbone speler, xbox zuigt gewoon net zoals je moeder gisteravond

  6.   
    Alias's avatar

    Misschien moeten mensen gewoon eens leren om te accepteren dat iedereen zijn voorkeur voor een bepaald platform heeft. Dan kunnen die oh zo volwassen uitspraken over moeders ook achterwege gelaten worden.

  7.   
    Glenn Lambrix's avatar

    D_Dog schreef, "PS4 heeft meer kracht, maar snap nog altijd niet waarom zoveel mensen voorkeur geven aan de PS4. PSN en de controller zijn zwakker en de exclusives zijn ook niet om over naar huis te schijven."

    De XO en PS4 hebben bijna de zelfde specs, dus volgens mij heeft de Xbox One veel meer features die op de achtergrond draaien. Dus dit kost meer Processor kracht en Ram geheugen, waardoor er minder over is voor de games. Met andere woorden, de PS4 is niet echt veel sterker en helemaal met je eens, PS4 is skeer 🙂

  8.   
    Chevvy Chevvy's avatar

    Nou volgens mij wordt het voor de XBOX One gewoon 1080p…

    http://www.konami.jp/mgs5/tpp/en/products/compare.php5

  9.   
    Koen's avatar

    Chevvy Chevvy schreef, "Nou volgens mij wordt het voor de XBOX One gewoon 1080p…
    http://www.konami.jp/mgs5/tpp/en/products/compare.php5"

    Het is 900p geupscaled naar 1080p. Als output krijg je dus wel 1080p, maar in feite is het 900p.

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Er is nog niks gezegd en er beginnen gelijk al mensen hun console te verdedigen 😛

  11.   
    Noice!'s avatar

    900p vs 1080p zegt op zichzelf helemaal niks. Xbox heeft een fijne upscale technologie en het inleveren van resolutie betekent bij een aantal games dat hij stabieler loopt, minder last heeft van tearing en pop-in en uiteindelijk zijn post- processing effecten voor het ongetrainde oog vaak veel belangrijker dan pure resolutie.

    MAAR, en dit is een grote maar, in dit specifieke geval zou ik wanneer je de mogelijkheid hebt altijd gaan voor de PS4 versie omdat de Fox Engine tot vorig jaar niet goed leek te draaien op de One en Konami verschrikkelijk slecht geoptimaliseerd heeft voor de vorige games op de engine, Ground Zeroes en PES.

    Nu hebben ze overigens verteld dat PES dit jaar wél op 1080p gaat draaien, in hetzelfde persbericht overigens werd melding gemaakt dat ook MGS PP op 1080p/ 60 fps zou draaien wat dus niet lijkt te kloppen, maar ik heb geen vertrouwen in Konami wat dit betreft. Konami is een Japans bedrijf met nauwe banden met Sony en de Xbox is echt een afterthought voor ze, dat hebben ze inmiddels wel duidelijk gemaakt; dit heeft minder met de hardware van de One te maken dan met de instelling van de ontwikkelaars.

  12.   
    GrijzeVos's avatar

    Beide versies dus gewoon op 1080p mooi.

  13.   
    Slayer61's avatar

    Ik hoop niet dat de PC versie locked is op 60FPS voor de mensen die een 144Hz monitor hebben!

  14.   
    Moodey's avatar

    PS4masterrace

  15.   
    N-Sortin's avatar

    Wat het ook moge zijn mensen kunnen nu plaatjes maken