Gamescom 2015: Data, games, prijsvragen en GN


De komende week staat GamersNET natuurlijk in het teken van Gamescom, de grootste gamingbeurs op onze planeet! Om jullie perfect voor te bereiden hebben wij onderstaand overzicht voor jullie gemaakt. Alles wat je wilt weten over Gamescom 2015

Wat is de Gamescom?
De Gamescom is de grootste publieke gamebeurs ter wereld. Waar de E3 vooral om de media en het bedrijfsleven draait, is de Gamescom ook voor alle liefhebbers toegankelijk. Vorig jaar trok de beurs 335.000 bezoekers in slechts vier dagen tijd. Dit is dus de beurs waar je als ‘gewone’ gamer zeker eens bij moet zijn. Er zijn enorme booths en allerlei grote games, booth babes, aankomende toppers en onverwachte titels.


Wanneer is dit jaar de Gamescom?
In 2015 is de Gamescom van 5 tot en met 9 augustus. De dag eerder geeft Microsoft sowieso een persconferentie. Woensdag 5 augustus is een dag die exclusief voor de pers is, dus het grote publiek kan van 6 tot en met 9 augustus de beurs bezoeken.

Waar vindt de Gamescom 2015 plaats?
Net als vorig jaar is de Gamescom in de Koelnmesse in Keulen, Duitsland. Een enorm complex, waarbij meerdere grote hallen helemaal zijn volgebouwd met alles over games, van de grootste AAA-titels tot kleine ontwikkelaars en producenten van hardware en accessoires.


Wie zijn er op de Gamescom dit jaar aanwezig?
GamersNET zal ook dit jaar een team van zes man uitvaardigen naar Keulen. Tom, Leon, Leon 2.0, Daniel, Valentijn en Peter. Zij gaan iedere dag vloggen, beantwoorden jullie vragen en maken previews van alle games die ze te zien krijgen.

Wat gaan wij doen?
Dat is precies te zien in onze Gamescom-agenda!

Welke games kunnen we verwachten tijdens de Gamescom 2015?
Omdat Gamescom dit jaar zo dicht op de E3 zit, zullen veel uitgevers hetzelfde laten zien als in Los Angeles. Echter, dat geldt lang niet voor alles! Natuurlijk krijgen we voor het eerst Mafia 3 te zien, maar ook krijgen we nieuwe beelden van Fallout 4, Rainbow Six: Siege, Tony Hawk: Pro Skater 5, Masters of Orion, Dark Souls 3, XCOM 2 en nog veel meer.


(Klik op de Gamescom-agenda voor een grotere versie!)

Wat gaat GamersNET tijdens de Gamescom doen?
Heel veel! Natuurlijk maken we previews en videopreviews van alle games die we zien. We doen veel interviews met ontwikkelaars, maar we zetten ook onze nieuwe GN Vlogs voort op de beurs! Natuurlijk beantwoorden we ook jullie vragen! Mail jouw vragen vooral naar [email protected] of tweet ze via #GNGC. Wij zullen dan jullie vragen stellen aan de ontwikkelaars en deze beantwoorden via aparte video’s. Ook geven we wederom al onze GC-goodies weg, houdt GN dus vooral in de gaten!

Wel vervallen de streams van Tom en Peter in de Gamescom-week. Ook is er geen GamersNET RADIO.

Kan ik ook naar de Gamescom?
Jazeker! Het is een publieke beurs, dus als je wilt kan je er bij zijn. Keulen is niet zo heel ver over de Duitse grens en is zodoende voor de meeste Nederlanders en Belgen goed te doen qua afstand. Donderdag en vrijdag is de beurs open vanaf 10 uur in de ochtend tot 20:00 uur. Op zaterdag en zondag kan je al vanaf 9 uur ’s ochtends terecht, al sluit de beurs op zondag wel iets eerder (18:00 uur). Momenteel zijn er alleen nog avondtickets beschikbaar (hiermee kun je pas vanaf 14:00 uur naar binnen), deze kosten 8 euro.

Ga je niet naar Gamescom?
Dat geeft niks, want jij kunt ons op pad sturen om ons vragen te laten stellen over jouw favoriete games. Stuur je vraag naar [email protected] of Tweet hem via #GNGC en wij maken aan het eind van de week een video-item waarin we alle vragen beantwoorden.

Check GamersNET dus regelmatig de komende tijd om helemaal op de hoogte te blijven. Mocht je ook naar de beurs gaan, laat het ons dan zeker weten! Wie weet komen we elkaar dan wel tegen op de beursvloer en kan je schitteren in de GN Vlogs!

 1.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  laat die prijsvraag maar zitten, ik neem die dames wel 😛

 2.   
  Leukste's avatar

  Ziet er overzichtelijk uit. Kan niet wachten tot het begint.

  sebastiaanwwe/Misterwwe schreef, "laat die prijsvraag maar zitten, ik neem die dames wel :P"

  Waarom niet allebei? 😛

 3.   
  Andrevantoever's avatar

  Donderdag de hele dag ben ik erbij met een paar vrienden! 😆

 4.   
  ATLAS_TroopeR's avatar

  Gamescom here i come 😆😆😆😆

 5.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Heuj!

 6.   
  gamepower's avatar

  ik zou er ook graag bij zijn…moet een super ervaring zijn…….. ik ben benieuwd naar wat MS weer uit de hoed zal toveren…. maar zoals in het artikel staat, komt er waarschijnlijk veel van hetzelfde als op de E3…
  ik kom zoiezo iedere dag op GN, ik lees het nieuws hier wel

  bedankt GN om zo dicht op de bal te kunnen spelen en het nieuws zo snel met ons kan delen

 7.   
  Musicman88's avatar

  Leukste schreef, "Ziet er overzichtelijk uit. Kan niet wachten tot het begint.

  ”sebastiaanwwe/Misterwwe” schreef, "laat die prijsvraag maar zitten, ik neem die dames wel :P"

  Waarom niet allebei? :P"

  ok ok, ik pak die rechtse wel, dan kunnen jullie kiezen uit die andere 3 😀

 8.   
  Ippon99's avatar

  ben benieuwd

 9.   
  DB Ries's avatar

  Nieuwe maffia…..driewerf jubel!

 10.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Leukste schreef, "Ziet er overzichtelijk uit. Kan niet wachten tot het begint.

  ”sebastiaanwwe/Misterwwe” schreef, "laat die prijsvraag maar zitten, ik neem die dames wel :P"

  Waarom niet allebei? :P"

  Aan die dames heb je je handen vol aan 😉